You are here

Candy hőszivattyús szárítógép nem szárít

Sziasztok!
Lenne nekem egy Candy hőszivattyus szaritogepem ami sajnos nem szárít, a dob nem meleg. 
Mi lehet a baja? Eg, szerelővel beszéltem azt mondta kompresszor baja, de olyan drága hogy nem érdemes megcsináltatni. 

Comments
megujulo
megujulo picture

Kedves Máté!

egyszerüsithetünk, mivel tényleg sok mindent nem irtál le erről a dologról! Éveket javitottma ilyeneket, jellemzően a hüökör gázszivárgása volt a gond, ugyanis ezek töltetttömege 120-200 gramm mindösszesen. És elég ha 40-60 gramm meglóg már nem fog melegiteni, s a motor is leéghet visszaszivott gáz hiányában.

Tehát bekapcsolod és figyeled.

A dob elindul forgat.
Kb 3 perc után indul el a kompresszor, hallani bellülről egy klimához hasonló berregő hangot (ugyanaz a motorja) csak kisebb méretben.

Ha csak a dob forog és ilyet nem hallasz lehet hkapcsoló vezérlő panel egyebek!

Ha igen de nem melegit akkor, a kompresszorban nincs elegendő gáz!

Én majdnem minden javításnál felszereltem egy schreeder szelepet, igaz igy már nem volt hermetikus (bár mitől az ha ugyis lelép a áz)

A gáz tipusa ezekben mindig r134a. vagy r600 de rá van irva a cimkére (a töltet tömeg az persze nincs)

ha kevesebb ugysem lehet rátölteni, ahhoz egy klimás kell. kb 20-30 ezerbe megáll a kérdés. leveszi a zárt véget és tesz rá mind a nyomó mind a szivó oldalra egy szelepet!

aztán megy rá a klimás müszer, és annyit kell rátölteni, hogy 30 perc üzem után a nyomott oldalon 12-4 bar mig a szivott oldlon 2, 2,4 bar kell hogy beálljon müködéskor.

rátöltéskor ugyanis gyak dekákról beszélünk. a szivárgást sosem találtam meg egyiken sem. 2 év alatt 30-60 gramm az még a spéci szivárgásvizsgálati müszereknél sem jelez mindig, és ripityára kellene a vizsgálathoz bontani.

Az enyém is ilyen 2 évente 3-4 deka gáz kell neki, semmit nem lehet ezzel kezdeni.

Ha már van szeleped akkor egy klimás ezt a mennyiséget egy 5-10 ezres nagyságrendbe beállitja neked 2 évente, ennyi az ami tehető ezekkel a kinában összegányolt hütőkörökkel.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Valóban kevés az info normális válaszhoz, sokminden okozhatja, kompresszor elindul-e, nincs-e eldugulva a levegő rendszere, stb-stb... De nem mondott hülyeséget azzal, hogy sok a hőszivattyú rendszerbeli hiba (kompresszor, gáz szivárgás) ezeknél, mivel az egyik legolcsóbb gép a candy, 100 ezer forintos kompresszoregység csere nem biztos, hogy gazdaságos.

0

janir18
janir18 picture

Hello!
Ha a szerelő azt mondta.....
Elektromos hálózathoz csatlakoztattad?
Sok infót nem lehet tudni abból amit megosztottál.

0