You are here

PEAQ laptop audio driver felülirása (Megoldva)

7 posts / 0 new
Last post
mosomedve
mosomedve picture

Sziasztok!
Segítséget kérnék a probléma megoldásában. A gép hangszórójából nem jön ki hang. A teszt eredménye is negatív. (A beállításoknál látszik az audio jel, mozog a kijelzés) A gépen win11 van, SSD kártya van benne. Egy ugyan olyan gyártójú gépből áttéve az SSD kártyát, amin win10 van, a hang megjön és működik minden. Egyértelműen kiderült driver probléma. A gépen realtek chip van. Letöltve egy driver szoftvert a realtek oldaláról próbáltam a win11-et driver módosításra késztetni, de nem engedi. Kiírja, hogy a megfelelő szoftver van a gépen. A gép visszaállítása eredeti állapotra sem hozza meg a várt eredményt. Kérdés, hogyan lehet megerőszakolni a win11-et, hogy elfogadja az általam felkínált driver mododsíást? (A hangkártya törlés és újra beírása (plug and play) szintén nem hozott eredményt, csak azt a szoftvert teszi rá, ami eredetileg a benne van. (Igaz, hogy a gép újra telepítése közben frissítést keres és tölt be, ezért elképzelhető, hogy ekkor kerül be a rossz, vagy hibás driver? (Nem hiszem, hogy a gyárból úgy jött ki, hogy nem működik a hangkártya).
László
Sajnos nem realtek chip van benne, hanem valami everest gyártmányú.

Comments
kovacsna
kovacsna picture

Szia!

1. Megoldás: Eszközkezelő, eltávolítás, és akkor megkérdezi, hogy a drivert is letakarítsa-e. Aztán felrakod, amit letöltöttél.
A lényeg, h ne kerestess vele új eszközt, miután eltávolítottad a régit.

2. Megoldás: Az eszközkezelőben kiválaszatod, hogy driver frissítés, és ott van lehetőség, hogy rákeress az új driverre a file rendszerben.
Itt fontos, hogy kicsomagolt driver készlet kell. Nem elég pl. egy setup.exe. 

Ha nem megy, keress privátban és távolról segítek.

KN

0

mosomedve
mosomedve picture

A második megoldást is végigvittem. Kiválasztottam a kicsomagolt driver mappát, de akkor sem engedte, mondván a régi megfelelően működik.
Az elsőt is megcsináltam, de nem pont úgy, ahogy most leírtad. Mivel plug and play rendszerben működik, felrakja a régi rendszert a driver-rel együtt.
Itt van egy szám, amin tudsz hívni. 06209293405

0

Inhouse
Inhouse picture
*

Mivel azt mondja, hogy jó a driver, valószínűleg úgy is van. Nem inkább a beállításokkal van baj? Mi az aktív kimenet? Nincs lenémítva?

0

mosomedve
mosomedve picture

Nincs lenémítva. Mint írtam a win10-es SSD-vel van hang ugyan azokkal a beállításokkal. Biztos, hogy valami driver program vagy beállítással van gond. Nem hardver probléma, hangszórók jók. Alaplap csere is volt, de a win11-es SSD-vel továbbra sincs hang.

0

Mr._V.
Mr._V. picture
A laptop gyártójának oldalára menj fel, keresd meg a support részen a készüléked drivereit. Ha a driverek között nincs 11-esre való, akkor nem támogatott.

Nekem is van kamerám, wifi kártyám, ami XP-ig használható, újabbakhoz nincs driver, szóval a problémád nem egyedi.

0

kovacsna
kovacsna picture

Csupán annyi a bökkenő, h a w10 és w11 driverek kompatibilisek.
Ne hasonlíts már egy elavult eszközt ehhez. Evidens, hogy egy 15 éves vacakhoz senki nem ír drivert w10-11 alá.

0