You are here

Zárolt fb fiók

10 posts / 0 new
Last post
tomirevesz
tomirevesz picture

Sziasztok!

Informatikus segítségre volna szükségem mert zárolták a facebook fiókomat. Sajnos semmilyen módon nem tudok belépni, még a helpdesk se enged be.
Valamikor nyáron megpiszkálták a fiókom, gyanítom az egyik telefonra telepített kamera-alkalmazáson keresztül. Kaptam is egy emailt a Facebook ads team-tól, hogy egy orosz valaki felvett a hirdetési fiókjába. Nem foglalkoztam vele - kár volt. Az illető hirdetéseket adott fel aminek a költségeit rajtam akarják behajtani. Mivel én nem hirdettem, nem jogos a fizetési kérelmük. Ezért zárolták a fiókom.

Több címre próbáltam elküldeni a panaszom, de eddig semmi válasz:

platformcs@support.facebook.com
advertising@fb.com
datarequests@fb.com
disable@fb.com
appells@fb.com
ip@fb.com - innen jött egy automata levél, hogy fogadták a kérésem
a records@facebook.com és subpoena@facebook.com - nem működik

Van valakinek ötlete mit tehetek még?

köszi

Comments
Mr._V.
Mr._V. picture

Ne várj választ. Még ha dokumentumokat is mellékelsz nekik az igazadról, akkor sem tesznek semmit... még annyit se, hogy lementhesd a dolgaid.
Ha telefonszám is volt párosítva a fiókhoz, akkor azzal a számmal már többé nem tudsz másikat csinálni.
Bolt, 1eFt egy új sim, azzal beregisztrálsz, lebeszéled a felét és eldobod.
Ha nem jelölsz 2 napon belül 1 ismerőst se, megint kirúgnak.
Ha mailcímmel regisztrálsz, másnap akkor is követeli a telefonszámot, anélkül nem enged be többé.

Mivel ez az oldal ennyire nem felhasználóbarát, és a magyar törvényeket nagy ívben lesz...rja, ne várj csodát! Magáncég és sok adatlopás és emberek ok nélküli kidobása után sincs még lezárult per ellene. Nem véletlen, hiszen a legnagyobb nyilvános kémoldal, ahol a célpontok saját maguk adnak meg minden infót magukról és a hatóságok is hozzáférhetnek minden adathoz, beszélgetésekhez, mert nem titkosítják, mint egy telegram, vagy viber.
Csak emiatt nem szűnik meg és nem csinálnak helyette másikat, mint annó az iwiw alternatívája volt a myvip, már egyik sincs. Nincs olyan alternatíva, ahol nem szólnak bele mindenbe. Talán a ruszki alternatíva a VK. Ott sokkal szabadabb minden, vannak zenék, 18+-os képek, videók, csoportok. Bár kevés magyar van rajta, de azért vannak.
Ott ha nincs megadva telszám, úgy is használható, csak minden üzenet küldése előtt captcha-t kell kitölteni.

Vannak fb függők, miattuk él még az oldal, hiszen kommunikációra ott a skype, viber, telegram, stb. és rengeteg ingyenes tárhely van, ahol honlapot lehet létrehozni. Én pl. csak honlapokat nézek, akinek nincs, csak fb, az a cég nem érdekel, komolytalan.

6

matyi89
matyi89 picture

Szia! Csinálj új fiókot,nem tudsz semmit se tenni.

0

Inhouse
Inhouse picture

Sokunkat kizárt a posztolás és üzenetváltás lehetősége alól nemrég a Facebook 3 napra, igen komoly váddal, ami természetesen teljesen alaptalan, legalábbis nálam. De fel sem tűnt nekik, hogy ugyanabban az időpontban, ugyanazzal az indokkal mennyi embert raktak read only módba. A jogorvoslatra az esély kereken 0! Persze megszabhatja a saját felületének használatakor a feltételeket, csak az a durva, hogy be is sározhat alaptalanul, ráadásul olyan indokkal, ami egyébként börtönbüntetéses tétel...máshol, ha ilyennel megvádolnak, akkor az hamis vád, rágalmazás, stb. Itt meg még éppen nem neked kell elnézést kérned.
Ez persze nem segít rajtad, csak ide kívánkozott.

2

ityvity
ityvity picture
*

Csak azt nem értem , hogy működik a sok kamu profil ? Nem vagyok nagy face-s , van hogy legyen , időnként olvasgatok meg egy pár szakmai csoportba bergeltem , de sokszor kíváncsiságból meg akarom nézni valakinek a profilját azt nem lehet , az hogy van ?

0

kferi
kferi picture

Simán működik. Nekem is van. Ráadásul sok száz ismerőssel. Alap, hogy legyen egy másik is.

0

cssztivi
cssztivi picture

Igen.
Sajnos ez nem az a kategória, ahol panaszt lehet tenni, vagy igazságot keresni. Azt hiszem nincs is MO-on képviseletük, vagy irodájuk,deazitteni forgalom az jó a cukinak.

0

kferi
kferi picture

Ha akkor nem foglalkoztál vele amikor kellett akkor most pontosan mit vársz????

4

tomirevesz
tomirevesz picture

Köszönöm a segítőkészséged, de nem erre keresem a választ!

0

kferi
kferi picture

Nem fogsz más választ kapni. A FB nem fog semmit sem tenni. Ezt elbuktad. Kezdj el újat csinálni.

2

Sponsored links