You are here

Mustek 1200 UB+ scenner működésre bírása Win10-en.

83 posts / 0 new
Last post
Billentyűs
Billentyűs picture

     T. kollégák!
Van 1 régi Mustek szkennerem, melyet régen nem tudok használni, mert Win XP drájver van csak hozzá. Win 10-en nem látja a gép. Telepítettem a VUESCAN programot, az sem segített. Az eszközkezelőben ismeretlen eszközként szerepel. Xerox drivert is feltettem, hátha az segít, de semmi előre lépés. Ezért próbálok most itt megoldást keresni. Telfonos scennelésnél nehéz úgy bevinni adatot, hogy ne legyen trapéz a kép. Ezért lenne jó a scenner használata.
     Várom a válaszokat,
          üdv.  Billentyus

Comments
lcsaszar
lcsaszar picture
*

Ezt a VueScan-t innen telepítetted?

https://www.hamrick.com/vuescan/mustek_bearpaw_1200cu.html#technical-information

Ha nem megy, én írnék a Support-nak.

0

Billentyűs
Billentyűs picture

    Szia Icsászár!
Tegnap írtam új bejegyzést följebb, hogy csináltam 1 asztali gépre winXP-t és azon működik. Ez a vuescan crack-elt program, de win 10-en nem működött a scenner vele. Ma kiderült, hogy a Mustek lapolvasó driver win 98-as. Ma sikerült az is, hogy már xp-n működik az olvasó vuescan nélkül is. A telpítő lemezen megtaláltam a telepítéshez szükséges fájlt a driverhez. Most már a zenei programokat kezdem telepíteni az XP-re, mert a későbbi win-eken nem lehet őket használni már. 
     üdv.
  Billentyűs

1

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Örülök, hogy sikerült megoldani, ha nem is Win10-en. Különböző okokból én is tartok egy XP gépet, mert van olyan szoftver, ami csak azon megy. És nem utolsó sorban ez a gép egy Intel Atom processzoros, tehát nem egy erőmű.

Üdv, lcsaszar

(Azért kíváncsi lettem volna arra, hogy "tiszta", nem crackelt Vuescan programmal működne-e a scannered Win10-en)

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

Nincs különbség a két (helyről való) program között!

0

Billentyűs
Billentyűs picture

    Üdv. Formasu!
Felteszek képeket, milyen menüpontok vannak a 64 bites programban. Nem állítom, hogy több, de akkor minek kell aktiválni 3 kiegészítővel?
         Hello
       Billentyűs

0

formasu
formasu picture
*

Üdv! Valamit valószínűleg félre értettél. Azt nem mondtam, hogy minden Vuescan program egyforma, természetesen az újabbak többet is tudnak. Én inkább azt akartam mondani, hogy az azonos számú, kiadású program ugyanazt tudja, mindegy, hogy honnan töltjük le.
A free és a fizetős között van különbség azonos számú kiadásnál. A torrentről letöltött megegyezik a gyártótól letöltöttel, a teljes értékűvel. 

0

torokj
torokj picture

Üdv Formasu,
""A torrentről letöltött megegyezik a gyártótól letöltöttel, a teljes értékűvel. ""
Legfeljebb a crack-el kapsz "ajándékba" egy backdoor vagy egyéb rosszindulatú kódot.
TJ
 

0

Billentyűs
Billentyűs picture

    Hello!
Biztos nem. A normál és a törött program között leginkább az extrákban van különbség. Többféle menüpont van a beállításokban. 
      Most az internet elérés a gond. 8-as IE van a telepítés után. Nem tudom beállítani a netet, hogy működjön valamilyen kereső. Próbáltam az Operát, a Dolphint, Google-ot, de mikor indítanám, hibát jelez a rendszer. A 
WIFI rendesen dolgozik. 
         Üdv. Jó éjszakát.
                 Billentyűs

0

formasu
formasu picture
*

Nem biztos, hogy onnan a legcélszerűbb letölteni! Meg van Torrenten is...

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Persze hogy! Torrentről kmspico-val aktivált Windows-ra, hajrá!

1

Billentyűs
Billentyűs picture

    Üdvözlet a Kollégáknak!
Ma rendbehoztam 1 asztali gépet, arra telepítettem fel 1 winXP-t. Felment a Mustek program is, de már nem emlékszem rá, hogyan kell valami fájlt még telepíteni ahhoz, hogy működjön is a szkenner. Talán a windows mappában kell keresni valamit / i386? / ahhoz, hogy az új hardver rendesen működjön. A service pack 3 is beépült. Érdemes a 4-est is feltenni vagy az nem hoz érdemben semmit? A VIFI működik, de a Google, Chrome és semmi nem indítható el. USB-ről telepítsem a Chrome-ot vagy az IE11-et kellene telepíteni és azzal letölteni más böngészőt? Amint a Vuescan-t telepítettem, tudtam szkennelni. Még telepítek zenei programokatis, melyek csak XP-ig működtek, utána szeretnék csinálni 1 olyan indítható USB-t készíteni, amely win10-ről is indítható. Ezekkel kapcsolatban kérdezem a T. Kollégákat

                üdv.
            Billentyűs

0

vacisa
vacisa picture

üdvözlet!
xp alatt nagy szörfözésre ne készülj a weben, kb semmi nem fog működni.
Ha pendrájva akarsz xp t tenni ez felesleges kör volt hozzá.
windows 7 pendrájvot lenne jobb késziteni arra is van skenner drájver, akkor láthatnád a windows 10 hdd t is..
:vs

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Firefox régebbi böngészői, opera, thor simán mennek xp alól.

0

Feree
Feree picture

Szia Jaca!

Ez nem így van! Szinte használhatatlan az XP-én szinte mindegyik böngésző. A legtöbb oldalt nem engedi  megnyitní ,mert a hitelesítést nem tartja jónak! Frissebb Firefoxot már nem enged . Nem rég szenvedtem ezzel a problémával egy 2006-os laptop  32bites XP-én. Modernebb gépről ki lehet menteni a hitelesítést és bemásolni a megfelelő helyre az az oldal működni fog..de ez kínlódás. Maradt a Windows 8.1 SSD-én(Toshiba Satellite M100-165  T2300-as processzor(32bit csak) 2GbRAM,128Gb Silicon Power 120GB SP120GBSS3S55S25 SSD) Akié a laptop azt mondja kb.3x gyorsabban bebootolt,és szerintem is meglepően gyors gép lett.

                                                              üdv Feri

0

kontur
kontur picture

Szia, sziasztok!

XP-n is lehet még böngészni, legalábbis én használom az alábbi két böngészőt:

Itt lehet elérni, de lejjebb kimásoltam a konkrét letöltési linkeket:
https://rtfreesoft.blogspot.com/search/label/serpent

Töltsd le, bontsd ki egy könyvtárba és indítsd el a "basilisk.exe"-t.
https://o.rthost.win/basilisk/basilisk52-g4.8.win32-git-20230121-3219d2d-uxp-cad030d6c-xpmod.7z

Töltsd le, bontsd ki egy könyvtárba és indítsd el a "palemoon.exe"-t.
https://o.rthost.win/palemoon/palemoon-28.10.6a1.win32-git-20230121-d849524bd-uxp-cad030d6c-xpmod.7z

Tapasztalatom szerint a palemoon kicsit használhatóbb, de ki kell próbálni.
Nem települnek, mindig onnan kell indítani, ahova kibontottad. Elég sűrűn van frissítés, ami újra letöltést jelent. Tapasztalat szerint a régi könyvtárat törölni kell, és a frissen letöltött változatot a helyére másolni. A könyvjelzőket, előzményeket máshol tárolja, mert megmaradnak.
Vannak oldalak, melyek ezekkel sem mennek rendesen (pl. FB), de az már valamilyen html vagy JS kompatibilitási probléma szerintem, ezekre nem találtam megoldást én sem (marad a Win10 vagy Linux).

Előjöhet még a root certificaate probléma (lejártak), de arra is van megoldás.

Sok sikert!
 

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Van XP-s gépem, megy rajta az Edge és a Chrome is (és persze az Internet Explorer). A legfelső szintű tanúsítványokat már nem frissíti automatikusan az XP. Azokat be kellett importálni Windows 10-ből. Azóta minden weboldal megnyílik, ami Windows 10-ben is. Ez elvileg bármilyen böngészőre igaz.
Ha valakit érdekel, leírom hogyan kell.

0

vacisa
vacisa picture

üdvözlet!

A mustek 1248 as drájvert rápróbáltad már? 
Az is működhet.
:vs

0

vacisa
vacisa picture

Üdvözlet!

Pendrájvra fel kell tenni egy xp-t a wintousb-vel és ha kell a szkenner akkor arról kell indulni.
vs:

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Feltúrtam a netet. Sajnos azon túl, amit korábban is írtam, nincs jó hírem. Ez Mustek BearPaw 1200CU scanner. A Mustek oldalán csak XP-ig van driver hozzá.
De azt sikerült kideríteni, hogy az OEM scannert sok gyártó is forgalmazta, néhány közülük:

Artec Ultima 2000
Fujitsu 1200 CUS
Medion LT9452, MD4394, MD9458 és mások
ScanExpress vagy ScanMagic 1200 UB+

Ezek belül ugyanazok.

Mivel ezt még a Windows 2000, ME, XP korszakban gyártották, nem adtak ki hozzá későbbi oprendszerhez drivert. Tessék újat venni! a gyártók álláspontja, különben miből élnének?A Linuxosokban nagyobb az önszorgalom, Linux driver van.

Próbálkozni azért lehet, ha a driver felment, és a scanner megjelenik az eszközkezelőben, vagy a Gépházban az imaging eszközök között, az már fél siker.

Én feladnám, nem ér annyit. Évekkel ezelőtt hozzámvágtak jelképes összegért egy Canon CanoScan Lide 60 scannert, aminek az utolsó támogatott drivere Windows 8-hoz volt. Azóta is használom Windows 10 alatt. Persze ha érzelmi okból ragaszkodsz hozzá, az más.

Üdv, lcsaszar

0

formasu
formasu picture
*

Szia. Még régen hozzám került egy Canon Cano Scan lite 20 szkenner, (ami szintén az őskorból származik) azt sikerült a Win10/64 bitesre elfogadtatni, és működik is rajta. Ezt a Mustek szkennert vagy elfelejteném, vagy feltennék egy Win7 rendszert (mivel írtad, hogy más miatt is jó lenne az) és arra rátelepítenék másodiknak egy Win10-et, és minden indításnál kiválasztanám hogy melyik induljon, vagy néhány ezer Ft-ért vennék egy másik használt szkennert, ami megy a Win10-en. /mivel te sem vagy gyakorlott a virtuális világban, és sok időd megy el feleslegesen erre/
Biztosan nagyon sok szabad időd van, hogy ennyit tudsz erre az értéktelen szkennerre "elpocsékolni". Bocs. 

1

zsugori
zsugori picture
***

0

Billentyűs
Billentyűs picture

     Üdvözletem Zsugori!
Köszönöm a 2 hardveres bejegyzést. Még nem szedtem szét a szkennert, de most már látom így is, mi van a dobozban. Az a baj, nem tudok koreaiul, legalábbis arra a nyelvre gondolok. Driverre lenne szükségem win10-hez, a gond attól még nagyobb, hogy a win. 64 bites, a régi programok 32-esek voltak. Az XP telepítő nem is indul.
      Szia, köszönöm
            Billentyűs

0

Inhouse
Inhouse picture

Megpróbálhatod a google translate-et...
A közepe felé van egy zip, és azt írja, hogy sikerült neki Win8 64bitre feltenni, akkor meg szerintem az Win10-nek is mennie kellene.

0

zsugori
zsugori picture
***

szia
az pech
venni kell hozzá egy win7 32 hdd-ét

0

SzBálint
SzBálint picture
****

0

Billentyűs
Billentyűs picture

    Szia!
Ez akkor segít, ha van megfelelő driver. A win 10 az eszközkezelőben nem látja, ill. ismeretlen eszközkén jelzi.
      kösz, üdv.
 

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Találtam valamit, talán jó lehet:

https://hu.drvhub.net/devices/cameras-and-scanners/mustek/1200-ub-plus-wia

Ne a "Telepítse az illesztőprogramot" hanem az "Illesztőprogram letöltése" opciót válaszd.
A letöltött zip fájlt bontsd ki. Az exe fájlt töröld, nem kell. Lesz benne egy másik zip fájl, ami a drivert tartalmazza, neve mustek-1200-ub-plus-wia-441769.zip. Azt is bontsd ki és etesd meg a Windows-zal. (oem147.inf telepítés).

Elképzelhető, hogy a scanner nem fog megjelenni az eszközkezelőben, csak a Gépházban a Nyomtatók és Szkennerek között.
Mivel nekem nincs ilyen scannerem, nem tudom kipróbálni.

Egyébként a mustek.de oldalról letölthető az 1200CU Plus driver Windows 8-ra. Esetleg meg lehet próbálni kompatibilitás módban elindítani, de talán anélkül is megy.

https://www.mustek.de/drivers/index.php

 

File csatolás: 

0

Billentyűs
Billentyűs picture

     Üdvözletem!
Megpróbáltam mindkettőt. Sajnos nem jók. Az egyiknél a digitális aláírás hiányzik, a másiknál nem látja a szkennert a gép.
     Már pedig eléggé bíztam benne, hogy jó lesz valamelyik.
          üdv.
   Billentyus

0

Inhouse
Inhouse picture

Win10-nél az inf telepítés eddig egyszer sem jött, be "Ez a telepítési mód nem használható", vagy ilyesmi üzenet...

0

Billentyűs
Billentyűs picture

   Üdv. Inhouse!
Az előző bejegyzésnél elfogadta az inf. fájlt, csak a win10 nem enged dig. aláírás nélkül telepíteni semmit.
      üdv.

0

Slaci
Slaci picture

Szia, tudsz aláírás nélkül drivert telepíteni W10 64 biten:
1. Keresőben kezdd el beírni a helyre szöveget, válaszd a "Helyreállítási beállítások"-at
2. Válaszd a "Speciális rendszerindítás"-t
3. Újraindítás, a megjelenő karakteres menüben válaszd a 7-es menüpontot (Az illesztőprogram-aláírás megkövetelésének letiltása")
4. Telepítsd az illesztőprogramot, a felugró piros üzenet ellenére, tovább fog engedni.

Az aláírás megkövetelésének kikapcsolása csak a Windows következő újraindításáig érvényes!

Link: https://itfroccs.hu/microsoft-windows-10-nem-alairt-illesztoprogram-driv...

Sok sikert!
Laci

0

Billentyűs
Billentyűs picture

    Szia Laci!
Megcsináltam az illesztőprogi aláírás engedélyezést, fel is ment a driver, de sajnos csak nem jó a driver, nem működik a szkenner. Musteken belül más típus.
     kösz, üdv.
         Billentyűs

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Nem szoktam ugyan szankcionált oldalakat ajánlani, de alapos többféle víruskeresővel történő ellenőrzés után esetleg meg lehet próbálni:

https://printerprofi.ru/raznoe/mustek-1200-ub-plus-driver-windows-7.html

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Két dolog kell, hogy használni tudj egy eszközt Windows alatt:

1. Driver (oprendszer, VID és PID) alapján. Ha a gyártó oldalán nincs, akkor esetleg laptop gyártók support oldalain érdemes keresgélni. A .ru domainben levő driveres oldalakat legjobb kerülni.
2. Felhasználói szoftver. Ha nem konkrét eszköz(ök)höz kötött, akkor van esély. Ha régebbi Windows-hoz való, akkor meg lehet próbálni kompatibilitási módban elindítani

Üdv, lcsaszar

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Van egy ezeréves Epson DX4400-as nyomtatóm. Bár ezt alapból felismeri a win10, de az összes funkcióját csak úgy tudom használni, ha feltelepítem ugyanazt a szoftvert, amit anno wixXP-hez is használtam. 
Esetleg ez az ötlet?

https://prohardver.hu/tema/mustek_1200_ub_plus/hsz_1-50.html

Újra kellett raknom a endszert és így most megfigyeltem, hogyan is lehet felrakni a drivert.Tévedtem az előző hozzászólásomban. Szóval először feltettem az Uplib-es drivert(nem tudom, hogy ez fontos lépés-e, sztem nem), majd az említett német oldalról le kell szedni az XP-s drivert (se1200ubplus.exe) Ezt elindítjátok(én Xp-s kompatibilitással tettem ezt) kicsomagolja magát az exe a c:/windows/temp könyvtárba, ezután bejön, hogy válassz nyelvet..itt azonban kiakad, hogy rossz Oprendszer. Na de ez nem baj, mert ha ilyenkor rádugjuk a scannerünket a gépre, az vígan felimeri a driverét a windows temp könyvtárárból. Innentől kezdve, pedig a scannelést támogató alkalmazások(Corel, Scansoft, PS CS2,..stb.) segítségével lehet scannelni. Remélem segítettem :))

1egal: Link: www.mustek.de/eng_/html/treiber/scanner_scanexpress_usb.htm

Üdv: Zoloka24

0

szuts
szuts picture

Helló!

Még ami eszembe jutott, az az Oracle VM VirtualBox egy XP telepítéssel.

0

formasu
formasu picture
*

Szia! Megéri ennyit foglalkozni vele? Nekem néhány éve semmilyen módon nem jött össze Windows 10-en a működése, és kidobtam...

Itt nézz körül...

1

Billentyűs
Billentyűs picture

      Hello Formasu!
Nem csak a szkenner az, amihez kellene az XP. Van néhány zenei szoftver, amelyek ott futottak, win7-en már voltak problémák, a 10-en pedig használhatatlanok. Ezért kellene a virtuális XP.
   A link, amit küldtél nem nyitható meg.
         Üdv.
     Billentyus

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

Prohardver/ Harverapro/ szkenner lett volna

0

Billentyűs
Billentyűs picture

     Üdv. Formasu!
Megnéztem a kínálatot. Már 2000 Ft-tól van az oldalon működőképes szkenner. Regisztráltam régen az oldalra, sok minden van viszonylag olcsón. Már évek óta 64 bites windows-okat használok, lehet a 32 bites win10-en ki lehetne kényszeríteni a szkennelést, de legfeljebb 300 dpi-vel és a vuescan segítségével. Köszönöm a segítséget. Majd csak megoldódik a probléma.
            üdv.
         Billentyus

0

Quite
Quite picture

Hali,

Na ahogy valaki írta, nem a szkennert kell kidobni, hanem a Winf*st!

Nekem is van ilyen szkennerem "tartalékba", csont nélkül megy Linux alatt, és nemcsak natív Linux alatt, hanem még a Linux-Wine is tökéletesen kezeli. Ugyanis direkt kipróbáltam a Wine alatt futó Irfan View-vel, és hiba nélkül kezelte Twain eszközként.

Ráadásul a VueScan Linuxos verziója nálam hiba nélkül kezelte, de ezzel nem szórakoztam sokat, mert van Linuxra más kiváló INGYENES szkenner program is, minek fizetnék, ha van ingyenes is. :)

Tökéletesen működött SimpleScan és Xsane programokkal.

1

kferi
kferi picture

Mint a jehova tanúi megjelennek a linux hívők, pedig nem ez volt a kérdés.....

3

Quite
Quite picture

Szerintem ugorj neki mégegyszer, és olvasd el a postomat, amire reagáltál!

Mert ebben pontosan a kérdésre válaszoltam, megadtam mi a megoldás arra, hogy ezt a cirka 20 éves szkennert használni lehessen.

Egyébként meg nem vagyok Linux hívő, mert a 90-es évek elejétől a DOS-tól az XP-ig én is használtam windózt, csak aztán rájöttem, hogy van attól 100-szor jobb és stabilabb.

Ennyi!

Egyébként meg nem vagyok jehova sem, egyszerű keresztény gyerek vagyok... :)

2

kferi
kferi picture

Hát neked sem ártana nekiugrani újra. Csak annyit mondtam, hogy ott ahol windowsos kérdés megjelenik ott hirtelen előkerülnek a linux hívők és ajánlgatják a linuxot, pedig senki se kérte.

 

0

Billentyűs
Billentyűs picture

    Szia!
Nem én írtam a fenti bejegyzést, hanem KFERI.
    üdv.
 Billentyus
 

0

Quite
Quite picture

Hali,

Igen tudom, kferinek válaszoltam, ott a van a jobb felső sarokban a sorszám ( [kferi: #508577] )

De kár is volt megszóllalnom, nem akarok Linux mártír lenni, még csak az kéne.... :O)

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! Én ezt nem mertem leírni, féltem, kikapok ;)

Nagyon sokan ragaszkodnak a windózhoz, fene tudja miatt. Pedig egy ubuntut, meg mellé a wine-t feltenni nem tart semeddig, és az összes windózos vacak fut is.

Asszony is ellenkezett, aztát megjegyezte, hogy jéé.. ez nem lassul be.. jéé.. ez majdnem ugyan az..

A gyereknek meg eleve nem is volt windóz. Van linux, meg wine a teams-hez :)

0

Quite
Quite picture

Hali,

Én sem értem, hogy "magánember" miért használ még ma is mikroszoft (csupa kisbetűvel, mint nemecsek :) ) op.rendszert, ráadásul pénzért, zárt forráskóddal, iszanyatosan sok megkötéssel, stb.

Mert, hogy egy cég ilyet használ, az talán még érthető, de nem kézenfekvő.

Én már a kilencvenes évek végén is Linuxoztam, de akkoriban sajnos még kellett windows is, mert még sok alkalmazás csak azon volt elérhető.
De úgy talán 1999-ben az akkori Win98-on gyorsabban futott a BeOs emulálva, mint maga a Win98, ami futtatta a BeOs-t. Nagyon sokáig azt használtam, mert az igencsak tuti volt audio video anyagok lejátszásában.

De manapság???

A Linux már toronymagasan rávert jópár kört a mikroszoft rémségeire, mert ma már bizony Linuxon igencsak professzionális, ingyenes alkalmazások vannak a méregdrága widows-os verziókhoz képest.

Sokáig a mutimédiás támogatást hiányolták, de manapság már magára valamit adó, komoly Hollywoodi cégek is régesrég átálltak Linuxra, mert már van ide felsőkategóriás profi non-lineáris videoszerkesztő, hangszerkesztő, 3D modellező, grafikai manipuláló programok, mindez ingyen!

Vannak remek irodai szoftvercsomagok is ingyen, amik jobbak és többet tudnak a mikroszoftos office csodától, úgyhogy tényleg nem értem...

Utóbbihoz kapcsolodóan volt olyan sztori nálunk, hogy a mikroszoft a saját formátumát nem tudta hiba nélkül olvasni egy újabb kiadásban, míg az akkori OpenOffice csípőből olvasta, írta a fájlt. :)

Mindegy, ez van, bocs mindenkitől, ez most elég off post lett.

1

kovacsna
kovacsna picture

Szia!

Talán azért, mert nem minden magánember olyan tapasztalt, mint te.
 
A cégek meg azért nem használják, mert vállalati környezetben sok dolgot nem lehet vele megoldani. Főleg nagyvállalati rendszerekben.
De pl sok tervező fejlesztő rendszer sem megy alatta. Eplan, Siemens, Altium , stb. 

Meg van a helye a Linuxnak, de sokszor nem megoldás, inkább nyűg.
Mondom úgy, hogy Debian meg slackware rendszereken ismertem meg a linuxot, vmikor '94 ben.

Szóval van ahol a Linux jó, van ahol az MS. Ennyi. Kár hit vitát csinálni ebből.

KN

 

2

Onionshed
Onionshed picture

Talán azért mert sok minden könnyen müködik benne. Minden évben adok esélyt a linuxnak, de kinlodás. gopro-mat nem ismeri fel, kamerámat nem ismeri fel, rendszeres hibaüzenet a snap tároló nem frissíthető. pár éve a scannerek és nyomtatók fele nem ment. oculus nem müködik rajta. az nvidia drivert rendszeresen eldobálja.Lehet hogy rá lehetne kinlódni őket de nekem erre nincs időm.  2 évente gépet cserélek nem lehet a hardverekre fogni. Tegnap pl elszállt a hálózati kapcsolat ubuntun se lan se wifi....most kezdjek nyomozgatni.. boot win és minden müködik , ha nem akkor könnyen megtalálható a hiba nem kell gépelgetni mint az állatok. :)
 

1

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: új szkenner 30 eFt  alatt nincs, talán érdemes beüzemelni, akár egy régi laptoppal

Bálint

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

van egy olyan program, hogy VueScan, annak nem kell semmilyen driver mert direkt rángatja a hadrvert.

2

morgo
morgo picture

Nekem is a VueScan segített egy régi Canon scanner driver problémáinak megoldásában. 
Én is ezt javaslom.

0

Billentyűs
Billentyűs picture

   Szia, üdv!
Az indulásnál a szövegben szerepel ez a program. Ezzel sem látja a szkennert a gép. Az eszközkezelő ismeretlen eszközt lát.
      üdv.

0

kovacsna
kovacsna picture

1

Billentyűs
Billentyűs picture

     Szia!
Ma idáig jutottam: Letöltöttem 1 XP prof. ISO fájl-t, azt kiírtam USB kulcsra. A hyper-v manager-t engedélyeztem a programok közt, de lehet, már a win10-ben nem lehet folytatni a 22H2 frissítésnél, de nem biztos. Most próbálgattam a virt. XP elkészítését, de nem tudom a következő lépést. Nem egészen olyan a kép, mint az ismertetőben. Kiválasztottam 1 mappát, ahol lesz elég hely az XP-nek, A win-ben a program file  PROGRAM DATA van megadva heolyként, az jó ott?
      Most befejezem mára. 
         üdv.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Oracle VM Virtual Boxot használsz? Ott elég jól adja magát, csak az iso file-t kell megmutatni a gépnek. Aztán ha elindult, akkor az eszközök-nél az USB-menüpontban hozzáadod a szkennert. 

0

kovacsna
kovacsna picture

Szia!

Nem kell igazából kiírni. PD-re. Elég csak az ISO file.
Ne a ProgramData könyvtárat használd, mert azzal néha gond van bizonyos esetekben a jogosultságok miatt.

Csinálj egy C:\DATA\VMs könyvtárat. És itt megtalálod mindig a virtuális gépeidet.

Délután igyekszem csinálni egy leírást, hogyan készítsd el.

A BIOS-ban nézd meg, hogy a virtualizáció be legyen kapcsolva!

KN

0

Billentyűs
Billentyűs picture

    Szia/ 
Tehetem másik partícióra a könyvtárat? A C-n 78 GB szabad, a D-n 200 GB. Sok programot a Felhasználó, Rendszergazda, ...  mappába teszik. Gyárilag került a  pr. datába ahogy megnyitottam. A gyökérkönyvtárba kell mindenképpen? Megnéztem, a virtualizáció él.
           üdv.
      Billentyus

0

kovacsna
kovacsna picture

Szia!

Bárhová teheted. Akár külső USB diskre is, csa azzal lassabb lesz.
Az egêsz VM egy file lesz.
Nem szüksêges gyökér könyvtárba tenni.

Bocs, ma elúsztam, holnap összerakom a leírást.

KN

0

Billentyűs
Billentyűs picture

    Hello!
Csináltam 1 virtuális xp-t ill. Annak készült, de közben valamit átkapcsolhattam és 10-et csinált. A   D-re jelöltem ki az Xp helyét, de csinált 1 unallokalle szabad helyet, néztem a paragonnal, azt formázni kellett volna és betüjelet adni az elején, mert így semmi nem látszik a létrehozott D kijelölt helyen. Azt nem tudom, honnan vett el szabad helyet / 100 GB / nem látszik a D-n és E-n. Valószínűleg a szabad területből. Majd törlöm a létrehozott részt és újra kezdem az Xp létrehozását. 

        Remélem, majd csak összejön.

                 Jó éjt
                  üdv.

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Huhh...valami nagyon félrement...
A virtuális környzetben létrehozol egy virtuális gépet a programon keresztül. Ez a donor (W10-es) gépen nem csinál se partíciót, se betűjel nem kell neki. Egy helyet adsz meg, ahova ezt az image-t (képfájl) rakja. Az meg, hogy lett W10 XP helyett, teljesen megfoghatatlan, mert neked kell telepíteni, ehhez szükséges az igényelt operációs rendszer telepítője, vagy egy image fájl róla...magától nem vált át sehova, max a megnevezés az elején.
VirtualBox-al van tapasztalatom, új gép, ott kijelölöd ugyan, hogy mi legyen (WinXP), de ez ettől még nem lesz az...adsz neki nevet, megadod, hogy hova kerüljön a képfájl, stb... Aztán be kell állítanod ezen a virtuális gépen, hogy honnan akarsz telepíteni (virtuális gép/konfigurálás/tároló/optikai meghajtó pl.), pl. egy WinXP image fájlt (valamilyen programmal ISO-t csinálsz a telepítő lemezről, pl. ISO Toolkit). A virt gépen a tárolóknál lehet optikai lemezt hozzáadni, itt betallózod a WinXP ISO-t. Elindítod a virt gépet. Ablakban azt látod, hogy mintha egy másik gép előtt ülnél, bootol (na jó a BIOS nem fog megjelenni), majd próbál boot szektort keresni az alapértelmezett helyeken. Szinte biztos, hogy el fog indulni az XP telepítője. Itt szokásos módon végigviszed, majd újraindul és már van egy működő virtuális XP-d, a Win10-es gépeden. A telepítés után ezt a virtuális gépet elindítva a Virtuális környezet ablakában egy XP bootol, majd köszön be.
Maga az oprendszer a telepítés előtt mutathatja a partíciókat, de ez csak a virt környezeten belül érezteti a hatását, kívül a W10-es gépen max hízik az a képfájl, amit létrehozott. Az, hogy ez melyik meghajtón van, az mindegy, de inkább ne a Win10 rendszerfájljai közé. Ha van d:, akkor legyen mondjuk d:\VBox, pl...

0

kovacsna
kovacsna picture

Hali.

Írd már meg a PID és VID azonosítót.

KN

0

Billentyűs
Billentyűs picture

     Szia, üdv!
Hol találom ezeket?
     Billentyus

0

kovacsna
kovacsna picture

Az eszközkezelőben.
Válaszd ki az ismeretlen eszközt.

Lásd csatolás.

 

File csatolás: 

0

Billentyűs
Billentyűs picture

Ennyi elég? USB\VID_05D8&PID_4002\6&2EC0DF44&0&2

0

kovacsna
kovacsna picture

Elég.

Nem igazán van kompatibilis driver ezek alapján!

Ezt olvasd át. Kb a lap alján is írják, hogy csak 32-bites W10-re lehet felvarázsolni.

https://pcforum.hu/tudastar/68885/mustek-1200-ub-plus-driver-win7-re

Amit én tennék. Egy virtuális gép (W10-ben már támogatott alapból a Hyper -V), aztán felteszel egy XP-t ha ennyire ragaszkodsz ehhez a vashoz.

Vagy engedd el. Lehetőleg a kuka felett..:)

KN
 

0

Billentyűs
Billentyűs picture

   Hello K M!
Már éppen azon dolgozok, hogy csinálok 1 virtuális gépet. Vannak olyan programjaim, főleg zenei jellegűek, amelyek XP-n jól futottak, a későbbi rendszereken nem működtek. Remélem összejön ezzel amit szeretnék megvalósítani. Próbáltam ABBYY programmal szkennelni, be is kapcsolt avuescan, elkezdett dolgozni a szkennelés, de végtelen funkcióvá vált. A feladatkezelővel tudtam csak kilépni. XP-hez van telepítő lemezem, ha megy a virtual pc, akkor felteszem. Ha elakadok, jelzek a pc létrehozásánál.

           üdv. Billentyus

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Kíváncsian várom... Nekem eddig egyszer sem ment olyan USB-s eszköz a virtuális gépben (VirtualBox->Windows XP), ami egyébként régi vassal az adott régi oprendszerrel igen. Ha a fő gép pl. Windows 10 és arra nincs driver, akkor a VB-ban futó XP-ben sem csinált semmit. Mondjuk ez jó régen volt, a VB se az volt még, mint most.

0

imrus101
imrus101 picture

Hali!

Szerencsére ez sokat változott. Át tudja venni a "nyers" USB adatfolyamot a VirtualBoxban futó oprendszer, olyan, mintha tényleg közvetlenül lenne csatlakoztatva az emulált rendszerhez. Volt szerencsém több eszközhöz, ami tökéletesen működött a virtuális gépben régebbi Windowson úgy, hogy Win10 alá nem volt drivere.

imrus101

0

kovacsna
kovacsna picture

A MS oldalán találsz leírást a Hyper-v bekapcsolásához , stb.
Eléggé step by step leírás.

KN

0

formasu
formasu picture
*

Szia! A Vuescan-al sem sikerült nekem  sem. Nem is látta...
 

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ez jó lesz talán, kipróbálom, mert van egy  Mustek 1248-as szkennerem az XP-s asztali gépen

Bálint

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

Van nekem egy Canon life szkennerem, arra is csak XP, talán Win7 driver van, azt sikerült Win10-re a Vuescan progival működésre bírni.

Volt nekem is Mustec USB plus szkennerem, azt viszont én nem tudtam működésre bírni a Win10-en, kidobtam...

0

szuts
szuts picture

Helló!

Én ezekkel azt szoktam csinálni, hogy a telepítő exe fájlra XP kompartbilitást állítok be. Az exe fájlra jobb egér -> tulajdonságok - >kompatibilitás
Általában sikeres szokott lenni.
Ha csak a driver fájlok vanna meg azt még nem tudtam megoldani.
Másik megoldás:VueScan szoftver használata: https://data.hu/get/13517867/VueScanPro.rar
üdv.

0

Billentyűs
Billentyűs picture

    Hello, üdv!
A fejlécben írtam, fel van téve a vuescan program, nem működik vel. XP-hez van telepítőm, de nincs exe fájl. Hogyan telepytsem win10-re azt?
    üdv. Billentyus

0

formasu
formasu picture
*

Ha ini fájl van, azt az Eszközkezelőből tudod, de úgy emlékszem, hogy nem fogadja el.
 

0

Feree
Feree picture

Szia!

Az jutott eszembe,mi lenne ,ha felraknál egy Ubuntu linuxot vagy a Windows mellé(nem javaslom) ,vagy egy 128Gb ssd-re (7-10ezer Ft).Azon lehet hogy működne. Nekem is van 128Gb SSD-én egy Ubuntu..

                      üdv:Feri

0

Feree
Feree picture

Ezt próbáld meg.  Régi..nem jó..

0

Billentyűs
Billentyűs picture

    Feree!
A program neve  ?CCM?

          üdv. Billentyus

0

Feree
Feree picture

Szia!

A típusa MUSTEK 1200 UB ? Nem MUSTEK 1200 UB plus?

            üdv:Feri

0

Billentyűs
Billentyűs picture

   Szia Feri!
A megnevezésnél szerepel a + a fejlécben.
       Hello, üdv.

0

Sponsored links