You are here

Hogyan töltsem ki a sárga csekket számítógéppel. (lezártam)

59 posts / 0 new
Last post
csakyt
csakyt picture

Sziasztok
Tudom, hogy nem elektronika és ezért elnézést is kérek, ha nem erre az oldalra való kérdésem. 2024 márciusától az OTP elég rendesen megemelte a szolgáltatási díjait, így azt is, hogy ha valaki OTP bankfiókba fizette be eddig a közös költségét, vagy egyéb átutalni valóját. Havi 1500.Ft.ot kérnek most azért, ha a közös költséget átakarom utalni a társasháznak. Ezért arra gondoltam, hogy biztosan megoldható az, hogy sárga csekken fizessem be a fizetni valómat.  Mivel 2024.-et írunk a XXI. században, gondoltam nem luxus az, ha egy ilyen sárga csekket számítógéppel töltünk ki, mert valljuk be. ma már nem kényelmes az írás. Gondoltam biztosan lehet ilyen programot venni valahol, így kutakodni kezdtem. Találtam is egy elég jó ilyen programot, csak sajnos csomagban adják amiben több féle nyomtatványkezelő van. Írtam is egy ilyen oldalra, hogy vennék egy sárga csekk kitöltőt, de sajnos csak külön ilyent nem árulnak és csak egy ilyent külön nem is lehet kapni. A csomag ára meg elég húzós, mert albetétenként számolják az árát. és egy allbetét nincs is. Ezért arra gondoltam, hogy megkérdezem, hogy van-e közöttünk olyan valaki, aki ért a C# nyelv programozásában és képes lenne egy ilyent megcsinálni, persze nem ingyen gondoltam. Szerintem itt a fórumtársak közül biztosan akad más is akit érdekelhet egy ilyen program.
Nem reklámként írom le a nekem tetsző nyomtatvány kitöltőt, hanem azért, hogy ha valaki tud ilyent csinálni, tudja, hogy mi az ami igazán jó lehet. Ez az Axel Pro nyomtatványkitöltő program.
 Remélem nem haragszotok, hogy egy elektronikai oldalra ilyen kérdést tettem fel

Tibi
 A címet átjavítottam

Köszönöm mindenkinek a hozzászólását, különösen azoknak akik megpróbáltak valamit megérteni ebből.  Azt hiszem, hogy a szüleimnek igaza volt. saját magad, jobban megtanulod azt amit szeretnél, és ne nagyon akarj másokat megkérni a saját problémád megoldására. Igaza volt. Semmi mást nem akartam, csak azt, hogy legyen egy olyan program amivel egyszerűsítem azt amit szeretnék. És most legalább nyugdíjas unalom űzésnek, talán sikerül elsajátítanom a C nyelv ismeretét is. Ebben most segítettetek.

Tibi

File attachment: 
Comments
csakyt
csakyt picture

Sziasztok
Köszönöm azoknak akik leakartak beszélni arról, hogy felesleges egy ilyen program.  Most nekik köszönhetem, hogy elkezdtem megtanulni a "C", valamint a "javasript" programozást, és sikerült egy működő képes egyszerű olyan csekk kitöltő programot összerakni, ami szerkeszthető, (pozicionálható).
 Tibi

File csatolás: 

3

Inhouse
Inhouse picture
*

Grat!
Gondolom még lesz egy kis módosítás, hogy az összeg eleje és vége ki lesz csillagozva, illetve a befizetőazonosító és a számlatulajdonos neve, számlaszáma rész is belekerül.

0

csakyt
csakyt picture

Szia.
 Igen, már ki van csillagozva és minden rublika kitölthető. a beírt adatok tetszőlegesen mozgatható, illeszthető. A beírt szám közben, autómatikusan szöveges módban kiírja a beírt összeget, így azt nem kell külön beírni.. Olyan nyomtatóval amin van boriték adagoló tálca, tökéletesen nyomtat. De elfogadok ötleteket ha valakinek van.
 Tibi
 

1

Inhouse
Inhouse picture
*

Szia!

Szerintem nincs tovább mit ötletelni, mindent megoldottál. Azt nem tudom, hogy mennyire gond, ha az összeg és a befiz azonosító számai nem pontosan kerülnek a nekik szánt négyzetbe, az első képeden még jó volt.

0

csakyt
csakyt picture

Szia.
Természetesen azok is mozgathatóak, pozicionálhatóak. Csak a képet azért mutattam így meg, mert azt akartam megmutatni, hogy minden egyes rublika kitölthető, szerkeszthető. Úgy érzem teljesen készen van.
Tibi

1

Onionshed
Onionshed picture

Szerintem annyi a dolgunk, hogy gratuláljunk neked. Szóval gratula így kell ezt csinálni.

0

csakyt
csakyt picture

Szia
 Köszönöm. Sajna van egy olyan hülye tulajdonságom, hogy valahogy felspanol az ha azt mondják valamire ami az elképzelésem, hogy nem jó, nem lehet, nem érdeme. Dacból is megpróbálkozom vele és ezzel tanulok is. Most már nem kell remegő kézzel és csúnya írással kitöltenem a csekket, hanem csak a számot amit át kell utalnom, beírom, berakom a nyomtatóba a csekket és kész is.kb tized annyi idő alatt megcsinálom kényelmesen.
Tibi

0

huzitibi
huzitibi picture

Szia !
Csak gratulálni tudok a makacsságodért, kitartásodért. Végül csak megoldottad. Használd nagyon sokáig!
üdv.
Tibi

0

csakyt
csakyt picture

Szia
 Köszönöm szépen.
Tibi

0

vacisa
vacisa picture

Akkor sikerült, igy már nem csak a C-t megtanulni, hanem bal kézzel a jobb fülvakarást is.
Közben persze mi is tanultunk, csak egészen mást wink de hasznos volt a jövőre tekintettel.

1

vacisa
vacisa picture

Ha még aktuális.....

Ha van excel-vagy OpenOffice a gépeden akkor tudod használni.
Kinyomtatsz egy A4-es lapot, a keretbe beleilleszted a csekket, és kinyomtatod a csekkel együtt.
Csekk helyére ne irj bele !

 

File csatolás: 

3

csakyt
csakyt picture

Szia.
 Köszönöm szépen. Nekem is alakulgat. nincs még kész, de jó lesz.
Tibi

0

torokj
torokj picture

Tibi,nem kell ide (egyébként nagyon hasznos) C nyelv,ha van exceled a gépen (már kérdeztem,de nem válaszoltad meg) ,egy makróval megoldható a probléma.Segítek megcsinálni.
Milyen nyomtatóval nyomtatnád?Az inkább a problémás,mert fontos a pozicionálás.
tj

0

csakyt
csakyt picture

Szia.
 Köszönöm a segítő szándékodat. A nyomtatóm az Lexmark T630. Van rajta boríték nyomtató tálca is. Amúgy bocsánat, hogy nem válaszoltam, de valamiért fájt, hogy nem értették meg a kérdést, kérést. Pedig nem ingyen gondoltam. Nem vitázni akartam a többiekkel, hogy hol, mennyi a kezelési költség és hasonlók.

Tibi

0

torokj
torokj picture

Wordben kis ügyeskedéssel (egyedi méretű boríték,szövegdobozok pozicionálása)
egyszerűen megoldható.(Azt sem tartom kizártnak,ha megkéred a lakszövöt,nyomtassanak névre szóló csekket.)
leírás

0

Sakos2
Sakos2 picture

Szia,

Csak egy környezetéből kiragadott szövegrészlet: "sárga csekken fizessem be a fizetni valómat.  Mivel 2024.-et írunk" Mindigehes hasonlata a kőkerékről nagyon is találó.
Neked valójában az a problémád - azt akarod megoldani - hogy ne legyen díja a közös költség befizetésének. A sárga csekk gépi kitöltése erre csak egy körülményes megkerülő szükségmegoldás, mégis körömszakadtáig ragaszkodsz hozzá, még dolgoznál is vele, hogy működjön.

Ha idegenkedsz attól, hogy nyiss egy bankszámlát vagy igénybe vedd a fiad segítségét egy ilyen apróságra, akkor próbálkozz ezekkel:

  • ingyenes kitöltő program https://bmware.hu/csekk-sarga-csekk-nyomtatas-excel-tablazatbol/
  • ha ez nem jó, akkor meg hozzál létre egy Microsoft word doksit. Beszúrás/szövegdoboz funkcióval bárhova le tudsz tenni kis téglalapokat, amibe szöveget írhatsz. Bele fog telni kis időbe és pár elrontott csekkbe mire mindnek eltalálod a megfelelő pozícióját.
  • Egy szabad délután során töltsél ki egy tucat csekket kézzel, és egy évig nincs dolgod, csak elkocogni a postára, sorba állni és feladni.

0

csakyt
csakyt picture

Szia. Ismerem ezt a programnak kinéző valamit, de ez nálam nem működött. A "csekk.exe" nem indul el.

Tibi

0

Inhouse
Inhouse picture
*

Kipróbáltam, de nálam sem. Rendszergazdaként meg nem próbáltam, lehet, hogy az kell neki, de na...ami még fura, hogy csak befizetőazonosító van, az ellenoldalon se név, se cím, se számlaszám.

0

csakyt
csakyt picture

Szia. Sehogy nem megy. rendszergazdaként sem.

0

Inhouse
Inhouse picture
*

Telepítéskor írja a .net keretrendszert, de nálam van fenn... Voltak olyan régebbi programok, amik úgy íródtak, hogy egy adott verziót kerestek, nem figyelték, hogy már újabb is van fenn...talán ez lehet, 2021-es program, ha jól láttam.

0

vacisa
vacisa picture

Nem a .NET miatt nem fut, hanem mert flash is kellene hozzá, az meg egy ideje nincs.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

A problémád "érthető". 

De nem vagy jóban senkivel az egész házban? Nem egyszerűbb megkérni a szomszédot, hogy utalja már el Neked, Te meg odaadod neki kp.?

Nálunk, ugyan nem társasház, de a szomszéd idős bácsi rendszeresen megkér, ezt azt fizessek be neki.. alig tud menni, hozza a kis qr kódos csekkjét, meg a többi számláját, én meg elutalom neki.. 

Ennyi.

(Csak azért, mert írtad, hogy nem jók a fogaskerekek, hátha ez nem jutott eszedbe)..

A sárga csekkes dologba sok energiát ne fektess, mert ennek sok jövője biztos nincs.

1

csakyt
csakyt picture

Szia.
 Valójában lenne, mert a fiamék pont a velünk szemben lévő lakásban laknak, és a februári hónapot ők utalták át úgy, hogy odaadtam nekik a pénzt. Ebben igazad is van. De én úgy nevelkedtem, hogy próbáljak mindent magamnak megcsinálni és ha lehetőség van rá, ne támaszkodjak senkire. Tudom, hogy azért nekik is van némi költség az átutalásoknál és nem akarok senkit terhelni az én problémámmal. Lehet nem érti ezt meg sok ember, de hát mit tegyek. Pont ezért is van az, hogy egész életemben mindent meg kellett tanulnom ami nekem kellett.. Ezzel a topikkal párhuzamosan elkezdtem  magam megpróbálni megcsinálni "C#" nyelven, mert úgy érzem, nem igazán tudok segítségre találni.  Talán sikerül összeollóznom úgy, hogy a youtubon tutoriálokból megtanulom.

Tibi

File csatolás: 

1

vacisa
vacisa picture

Az egyszerű gonolkodás is nehezen megy már nálam szeptember óta.

Van némi anomália, de akkor ha megy a C+, majd lehet egyszer újra megy az egyszerű gondolkodás is. 

0

Inhouse
Inhouse picture
*

Szia!

Az igen! Ha a sárga csekk kitöltés mellett cél a programozgatás is, akkor hajrá, mert hasznos időtöltés. De ha csak a csekk miatt kell, akkor ennyi erőfeszítéssel wordben, vagy excelben már rég meg lett volna, azokhoz is van tutorial. További kérdés, hogy a nyomtatód mit fog kezdeni ezzel a papírral, szereti-e? Jól pozicionálja-e?

A legtöbb számlához/kártyához lehet rendelni egy alternatívat. Talán nem is túl sok költséggel. Ha megkérnéd a fiadékat és aztán azzal már "dolgozhatnál" önállóan, max nekik odaadnád a költségeket kp. De ez enélkül is működhet, megkéred őket az online rendezésre, rögtön utána meg is tudják mondani, mennyi volt az átutalás díja és azzal együtt teljesen rendezhetnéd feléjük.

Ez a sárga csekk kitöltés elég sok energiába fog kerülni és elég sok a buktatója...

További lehetőség, ha veszel kirakható pecsétet és azzal nyomod rá az irományt. Persze gáz, mert minden ablak egy pecsét...de nem kell kézzel írni...update: bukó, ezek is sokezer Ft-ba kerülnek...tartok tőle nem lesz ilyesmi megoldása a dolognak.

1

huzitibi
huzitibi picture

Sziasztok !
Elnézést, hogy nem szakmailag szólok hozzá, de az egyszeri olvasót se tévesszük meg.
A sárga csekkben az a lényeg, hogy az utalási díjat a címzett fizeti. Ezért kérnek a társasházak a sárga csekkekért az illető tulajdonosoktól több száz forintot csekkenként, mert nemcsak a nyomtatási költségeket kérik így, hanem a pénz átutalási költségét is. Hajdan egy ifjú kollégámnak ezt úgy magyaráztam el, hogy ha mindkettőnknek 10.500 Ft a közös költsége, én bankkal átutalom és (csomagtól függően) fizetek valamennyit a bankomnak az utalásért, Ő viszont talán még 10.000 Ft-ot sem fizet be a közös kasszába, így lényegében hátraléka keletkezik. Erre is figyelj, ha sárga csekkezel. Igaz, ez függ a konkrét társasháztól is.
üdv.
Tibi

1

vacisa
vacisa picture

Nem tudom....... 30 éven át adtam fel sárga csekken a postán viz gáz villany, szemét, meg a ..... és annyi volt amennyi.
Már mindent is online adok fel, mert igy nem keveredik el, nem ázik el, a kutya nem rágja szét, a helyettes postás nem a kovácsékhoz dobja be két utcával feljebb,,,,
Átutalással is pont annyit kérnek mint csekken, szóval ....ja.

0

huzitibi
huzitibi picture

Vacisa, Inhouse, sziasztok !
A csekken feladott pénzt nem fogja a Posta ingyen továbbítani. Ha (az elavult) lila csekken utalsz, az összegen kívül az utalási (,szolgáltatási) díjat is befizeted a postán. Sárga csekknél a címzett fizet.
Beszéltem volt szomszédasszonyommal, aki "bankos nyugdíjas", meg a közös képviselőnkkel. Ha a (fenti példám szerint) 10.500 Ft-ot befizetsz a társasháznak sárga csekken, akkor a társasház bankja jelzi egyrészt, hogy jóvá írták a th. számláján a 10.500 Ft-ot, másrészt a Postának kifizetett tranzakciós díjjal megterhelik a számlát. Tehát igaz, hogy befizetted a közös költségedet. de mindjárt generáltál is kiadást tranzakciós díjra meg csekk készít(tet)ési díjra. Van olyan társasház, ahol ezeket simán beleveszik a "banki költsége", de (nálunk például pedagógiai céllal is) ezt, a sárga csekkjéhez görcsösen ragaszkodókra* terhelik, vagy díjhátralékként, vagy kp-ben kérik a csekk átvételekor, vagy másként.  (*Külön sztori, most mellőzöm.)
Hogy 30 évig víz, villany, stb. ... Igen ! De a szolgáltatási díjba belekalkulálták. Ha Te a sárga csekket banki átutalással egyenlíted ki, köszönik szépen, hogy megspóroltad nekik a tranzakciós díjat. Több szolgáltató kedvezményt kínál, ha nem csekkel, hanem átutalással vagy csoportos beszedéssel fizetsz, és/vagy nem kérsz papír alapú számlát, stb. A biztosítási díj összegénél például számít a díjfizetési gyakoriság meg az, hogy csekkel vagy utalással fizetsz.
üdv.
Tibi

0

Inhouse
Inhouse picture
*

Szia!

Nem hallottam még ilyet, piszok nehéz ezt elfogadni....de akkor is oda lyukadunk ki, hogy értelmetlen a csekkek ilyen módon történő kiállítása, mert a befizető jóhiszeműen befizeti és nem tehet mást, nem fizethet többet és még sincs rendezve a számlája...normális ez? Kinek jó ez?
Észnél kell lenni, mert a befizető szemszögéből elvileg van sok lehetőség és a legkedvezőbbet illik választani a józan ész alapján. Pl. a szolgáltatók zöme felajánlja a csekkes fizetés mellett, hogy azt lehet rendezni átutalással, vagy online bankkártyás fizetéssel is. Mindnél ugyanazt az összeget fizetjük, de átutalásnál valószínűleg lesz díja, díjcsomagtól függ, de nem vesznek el az összegből, azt külön vonják, az online bankkártyás ingyen van (a befizetőnek). Ez pl. nem egyezik a te példáddal, itt nem keletkezik postán befizetett csekknél semmilyen tartozás, mert nem is lenne fair...

0

imrus101
imrus101 picture

A nagy közműszolgáltatók nem számolnak fel külön díjat a sárga csekkért, hanem beépítik az árba a költségét (lehet, hogy törvényileg sem lehet ráterhelni, ebben nem vagyok biztos). Inkább "pozitív diszkriminációt" alkalmaznak, ha áttérsz valamilyen utalásos fizetési módra, akkor elektronikus számla vagy hasonló nevű kedvezményt adnak.

0

vacisa
vacisa picture

Akkor az lehet, hogy vagy számolnak fel dijat, vagy hiába online fizetek, akkor is rám terhelik.

0

csakyt
csakyt picture

Szia
 Sárga csekk befizetésnél semmit nem terhelnek rád. Ha a villanyszámlád 5000.Ft, akkor kapsz egy sárga csekket 5000.Ft-ról és ha ezt befizeted, ki van egyenlítve a villanyszámla fogyasztásod. És nem csak a villanyszámlára vonatkozik, hanem minden sárga csekken befizetett összegre.Nekem a közös költségem havi 33000.Ft havonta. Most, ha ezt OTP bankfiókban akarnám befizetni, mert nincs bankszámlám, akkor erre plusz 1500.Ft-ot kell fizetnem. De bementem a közös képviseletre, kaptam ott az év hátralévő hónapjaira sárga csekket, és ezt a 33000.Ft-ot a postán sárga csekken feladom és ki van egyenlítve a közös költségem arra a hónapra.
 Ja és még valami. A sárga csekken befizetett összeg a társasház bankszámlájára megy.. Vagy is az OTP-be és így nem fizetek plusz 1500.Ft-ot havonta.
 

0

Sakos2
Sakos2 picture

Jó régen esett meg velem, hogy kaptam az akkor még Pannontól egy 2(!) forintos számlát valami hátralék miatt. Sárga csekken fizettem be, talán akkor már volt kerekítés is, szóval lehet, hogy nem is került pénzbe. Akor még nevettem, de aztán jött egy következő számla: sárga csekkes befizetés díja: 100 forint.

A lényeg, hogy hiába tűnik ingyenesnek, a sárga csekkes fizetés igencsak költséges. Papír, postáskisasszony, pecsételés, pénzszámolás, könyvelés, stb.
Lehet, hogy a szolgáltatótól szedi be az árát a posta, de a végén az úgyis te fizeted.

0

csakyt
csakyt picture

Szia.
 A kérdésem nem az volt, hogy megéri-e vagy nem. De biztosan bennem van a hiba, hogy nem értik meg azt amit szeretnék. De leírom. Egy működő sárga csekk kitöltő programit szeretnék ami nem csak egy évig működik és nem kell ezret kifizetnem azért, hogy én egyedül a saját csekkjeimet a számítógépen töltsem ki, és ne kézzel.

Amúgy meg nem ugyan annyiba kerül a sárga csekk feladása, mint ha bankon keresztül utalsz át úgy, hogy nincs a bankkal szerződésed.
 Tibi

0

vacisa
vacisa picture

Én értem mit szeretnél, meg más is érti, meg kaptál is ötleteket.

Amúgy meg nem ugyan annyiba kerül a sárga csekk feladása, mint ha bankon keresztül utalsz át úgy, hogy nincs a bankkal szerződésed.

Ezzel nem értem mit akarsz mondani, pontosan ugyanannyi pénzt utalok el bankszámláról a gázműnek, mintha a postán érkező gázmű csekket fizetem be a postán másnap. Az, hohgy én a postán feladok egy sárga csekket, semmi kapcsolódási pontja nics ahhoz, hogy van e bankszámlám vagy nincs.

fogj meg egy csekket, ragaszd fel egy A4-es papírra, scanneld be, word, excel...openoffice-ba tedd be, a kitöltendő részre tegyél szövegdobozt, ird bele amit kell, aztán nyomtasd ki. Pici etikett vimkével a behúzási irányba a csekk két szélét oda tudod ragasztani az A4 papirhoz, nyomtatás után simán lejön nem szabja meg a csekket. Én sokat nyomtatok igy ráragasztva A4-re fóliát.

Más ötletem nincs, programok pénzbe kerülnek, és nem is ez a fő hiányosság, hanem a csekk önálló rányomtatására alkalmas nyomtató.
Hacsak nincs egy HP LaserJet 1100-ad, mert azzal szerintem lehet mert összehúzható az adagoló.

Ha nincs erre alkalmas nyomtatód, akkor próbáld meg amit irtam, a program meg amúgy tökmindegy mi csak oda nyomtasson ahova kell.

Évi 10db csekk kitöltéséhez nem kell csekk kitöltő autómatát venn.

Én legalább is igy vagyok vele gondolati síkon, azért mert leejtek hetente egy csokipapírt, nem építek szemétszedő robotot.

Éss...mást nem tudok elmondani, kérem......

 

2

vacisa
vacisa picture

A neten keresett és letöltött sárga csekkel együtt 15 perc foglalkozás

 

File csatolás: 

0

Inhouse
Inhouse picture
*

Szia!

Azért az elég fura lenne, ha befizetsz 10.500Ft-ot egy sárga csekken, de ők levonnak belőle kezelési költségre és nem lesz kiegyenlítve a számlád...nem hinném.
A kártyás fizetés egy hasonló, ott a kártya elfogadóhely fizet érte, így aztán a kis összegeknél van bukó, mert van egy fix díj+havi díj. De nem kérnek érte ennyivel többet...

0

csakyt
csakyt picture

Szia
 Köszönöm a hozzá szólásodat. Amikor megtudtam, hogy ezentúl fizetni kell az OTP-nél azért, mert átutalom a társasháznak a közös költséget, egyszerűen kérdeztem a gondnoktól, hogy csekken lehet-e közös költséget fizetni. Azt mondta igen, és hoz majd csekket. Meg is tette. Erre az évre kaptam 10db csekket amiért nem kellett semmit plusz költséget fizetnem. Amúgy az a baj, hogy már remeg nagyon a kezem és szédülök állandóan egy betegségem végett, és ezért is lenne jó, géppel kitöltenem ezeket a csekkeket amiket minden hónapban kézzel, töltöttem ki.
Tibi

0

agressiv
agressiv picture
*

Ez a milyen géppel gyártsunk le kőkereket a villanyautónkra topik. :)

Nézz utána a Revolutnak, pont az ilyen kis pénzek küldözgetésére találták ki és nincs számlavezetési díja.

3

torokj
torokj picture

Ez a milyen géppel gyártsunk le kőkereket a villanyautónkra topik

Egyszer majd Te is megöregszel,talán ilyen olyan betegséggel fogsz küzdeni,és valószínű Neked is jól fog esni ,ha ilyen "udvarias" hozzászólásokat fogsz kapni.

2

agressiv
agressiv picture
*

Van családja, ott laknak vele szemben és korábban is ők utalták. Én adtam apámnak revolut kártyát, amire én töltöm a pénzt ő meg használja, amire akarja. Szép dolog hogy megoldaná magának, de ha nem tudja, akkor miről beszélünk? Ráadásul úgy akarja magának megoldani, hogy valaki írjon már egy programot, ami a csekket magától tölti ki, közben ott lakik szemközt a fia, aki megoldaná a problémáját, ahogy korábban is tette.

Rengeteg betegséggel küzdök, és a rokonok hozzák be nekem a cuccok a kórházba, ha ott vagyok, nem fórumon akarok postagalambot bérelni. :)

0

csakyt
csakyt picture

Szia.
 nem tudom mi az a revolut kártya, és azt meg főleg, hogy miként működik. Gondolom oda is valamilyen módon fel kell a pénzt rakni valahonnan..
 Tibi

0

kovacsna
kovacsna picture
*

És hogyan tesz rá pénzt, ha nincs bankszámlája?

0

ty
ty picture

2024-ben azon gondolkodni, hogy hogyan töltsem ki a "sárgacsekkemet" szoftveres támogatással, nem egy előremutató dolog.
Ha más kérdéseket fogalmazol meg, sokkal jobban fogsz kijönni belőle.

  • Hogyan kerüljem el a Magyar Postát és a sárga csekket a lehető legmesszebbre?
  • Hogyan intézzem a banki ügyeimet, befizetéseimet fotelből?
  • Hogyan fizessek a legkevesebb banki díjat?

Én ezzel kezdeném ;)

3

csakyt
csakyt picture

Szia.
 Köszönöm. Javítottam is a címet.  Mondom. Tényleg beteg vagyok. Az egyszerű gonolkodás is nehezen megy már nálam szeptember óta.

Tibi

0

agressiv
agressiv picture
*

Akkor kérd meg a fiadat, hogy ezután is segítsen ebben, nem nagy áldozat részéről szerintem.

0

torokj
torokj picture

Szia Tibi,
Excel vagy Word programod van a gépen? (office)
Itt egy ingyenes Excel makró

 

1

Inhouse
Inhouse picture
*

A válasz akkor meg is van! Az excel táblából nyomtató kis ingyenes program, ami még lehet, hogy C# nyelven is íródott. yes

0

vacisa
vacisa picture

Szerintem te valamit elnéztél, ha van OTP-s folyószámlád és arról pénzt utalsz, az nem kerül 1500Ft-ba.
0.2% az átutalás költsége. Vagy tényleg 1500Ft az átutalás költsége, de akkor 750.000Ft -ot fizetsz közösköltséget.
 

1

csakyt
csakyt picture

Szia.
 nem néztem el semmit. Nekem nincs semmilyen banki szerződésem senkivel. Így az OTP-vel sem. És ha mondjuk tőled veszek valamit itt a fórumon és neked OTP számlád van ahova a pénzt elutaljam, így nekem ez plusz 1500.Ft költségbe kerül, hogy  egyáltalán utalni tudjak.
Ezért én áttértem a sárga csekkre, olyan befizetni való dolgokban, amit eddig OTP befizetéssel tettem meg.Amúgy teljesen mindegy mennyit adnál fel, mert a minimál díj, 1500,Ft. Akkor is, ha 500.Ft-ét akarok átutalni. Így ez az 500.Ft, 2000.Ft-be kerülne.
Tibi

0

Jaca
Jaca picture
****

https://www.penzcentrum.hu/megtakaritas/20240113/igy-valtozik-a-keszpenz...

"A változás csak a nem saját számlára kezdeményezett fióki készpénzes befizetési tranzakciókra vonatkozik. Ezek esetén 2024. február 1-től befizetési díjat alkalmazunk.......

A Készpénzbefizetési díj a február 1-től érvényes Akciós díjjal 0,5 százalék (minimum 1 000 forint / maximum 30 000 forint), a normál díj 0,6 százalék (minimum 1 500 forint / maximum 60 000 forint).

0

Inhouse
Inhouse picture
*

Az OTP-s leírás végén van egy egérút, ha jól értem:

A nem saját számlára történő készpénzbefizetési tranzakciók továbbra is ingyenesek lesznek az OTP Bank 425 darabos befizetős ATM hálózatán, amely folyamatosan bővül, jelenleg már minden OTP bankfiók mellett megtalálható, így ügyfeleink bankfióki várakozás nélkül, fióki nyitvatartási időn túl is, gyorsan és biztonságosan intézhetik készpénzbefizetéseiket.

Nem sűrűn fizetek be ATM-be, de gondolom ez azt jelenti, hogy csak az ügyfélszolgálaton lesz ez az új díj.

UPDATE! Ez is bukó, máshol nem hagytak ki egy igen fontos részletet:

4. Díjmentesség

Az OTP Bank készpénzbefizetésre is alkalmas ATM-hálózatán keresztül a nem saját számlára történő készpénzbefizetések akciósan továbbra is díjmentesek OTP-s lakossági vagy üzleti bankkártyával, így bankfióki várakozás nélkül, gyorsan és biztonságosan intézhetik befizetéseiket.

 

0

vacisa
vacisa picture

Akkor nincs bankszámlája.... az más, akkor tényleg ..............

Mivel 2024.-et írunk a XXI. században, gondoltam nem luxus  

0

Inhouse
Inhouse picture
*

Szia!

Még működik a régi webes felület ingyen, csak pénzforgalmi korlát van, de tán 1.000.000Ft...

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Szerintem egy sima excel tábla jó méretezéssel, és vagy szerezni hozzá A4-es lapon sárga csekket, vagy azt is nyomtatni. Ez utóbbinak nem tudom, mi a jogi háttere.
Ezt láttad már? Árat nem látok:
https://www.wsoft.hu/programok/sarga-csekk-kitolto.html

https://www.irodaszer-aruhaz.hu/csekkes-szamlalevel-keszpenzatutalasi-me...
Egy jó lézernyomtató simán eltalálja, hová kell nyomtatni.

0

csakyt
csakyt picture

Szia.
 Végre valaki aki a feltett kérdésre válaszolt. Igen, láttam, le is töltöttem, de ez csak demó verzió és ha megakarod venni, nagyon drága lenne, mert magában csak a sárga csekket nem adnak el, Csak csomagban adnak el. Amúgy nem is olyan jó, mint amit a nyitó szövegben mutattam, mert abban, mindent szuperúl belehet állítani. Amit mutattam, abban amúgy van a futási mód beállításánál az ingyenes változatban postai feladóvény kitöltő, és sajnos nem sárga, hanem rózsaszín csekk kitöltő.
Kértem, a társasháztól az átutalás helyett sárga csekket amit kaptam is, de sajnos üres csekkeket kaptam, így nekem kell kitölteni. Így pénzbe nekem nem kerül.
Sajna én nem vagyok egy PC zseni, így nem tudok csinálni ilyent, és ezért gondoltam, hogy kifizetem, de segítsen valaki aki tudna ilyent csinálni.
Tibi

File csatolás: 

0

Inhouse
Inhouse picture
*

Szia!

Pedig ott van az: 7990Ft/év
De valóban, excelben is be lehet méretezni és akár némi 'adatbázist' is alá lehet rakni. Bár ha tényleg csak erre az egyre kell, akkor akár word is lehet.
Más kérdés, hogy kell egy nyomtató, ami megeszi a 'biankó' üres csekket. Vagy úgy kell megszerkeszteni, hogy az alapot is nyomtassa, de azért az kicsit durvább és valószínűleg a színek is fontosak?
A másik linken 1000db minimum van...

0

csakyt
csakyt picture

Szia.
Igen. 8000.Ft/év + áfa. Meg is venném, de a /év az ami miatt nem veszem meg.. Mert ugyan ott lennék, ha bemennék az ORP-be és ott fizetnék plusz költséget..
 Tudom, és sokan mondták, hogy meglehet csinálni word-ben is, de én teljesen alkalmatlan vagyok rá.

Tibi

0

Sponsored links