You are here

CAME ZBX6 távirányító programozás a kapuhoz

12 posts / 0 new
Last post
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!
A céges kapura szeretnék felprogramozni egy távirányítót, csak sajnos az eredeti távok már régen eltűntek? Lehet-e a táv kódját feltanítani a kapuval, és ha lehet, ezt hogyan kell elvégezni? Vagy milyen megoldással lehet kiváltani a központot, hogy távval lehessen működtetni?

File attachment: 
Comments
Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Eredeti táv hiányában, tegyél új vevőt és a hozzávaló adókat. A csatolt képen pirossal jelölt pontokra bekötöd az új vevőt és kész.

Kalex


File csatolás: 

0

Pásztor
Pásztor picture

Szia!
Megjött a vevő egység, bekötés után rendesen indítja a kaput, kinyitás és a becsukást is. Köszi a bekötés leírását.

0

zsugori
zsugori picture
***
File csatolás: 

1

Pásztor
Pásztor picture

Most rendeltem egyet, ha megjön akkor írok, hogy sikerült párosítani.

0

Pásztor
Pásztor picture

Szia!
Az lenne a kérdésem, hogy a kapu tanítja fel a távot, vagy a kapu tanulja meg a táv kódját? Mert amit vettem azon nem biztos hogy van kapu kód, hogy lehet ezeket törölni, vagy tanítani? Teszek fel képet róla.

File csatolás: 

0

zsugori
zsugori picture
***

ezzel csak másolni tudnád  az eredetiről
hozzá való tam top lehetne came af868 af43s helyett? már ennek lőttek 

0

bakkerman
bakkerman picture

Szia!
A vevő tanulja meg a távirányító sorozatszámát. Csak az a gond, hogy az ugrókódos rendszerekben van még egy un. gyártókód is. A Microchipesben 64 bites. Ha ez nem egyezik a vevőben és az adóban akkor sosem fog működni, hiába ugyan az a rendszer ( pl: Keeloq )

0

RTZ
RTZ picture

Üdvözletem!

Tudom a kérdés nem nekem szólt, de próbálok segíteni:
Az ugrókódos távirányítók algoritmus alapján generálják az aktuális kódot, ugyanez az algoritmus van az adott vevőben is. A két egység a betanítás során egyezteti a megfelelő kódot, hogy azonos legyen.. Lényeges, hogy a vezérlés olyan AF kártyát tartalmazzon, ami kompatibilis a távirányítóval, mert különben nem működhet a rendszer. A Came ZBX6 egy tolókapu motor vezérlés amiben a vevő cserélhető, mint az az sdc12077.jpg képen látható AF kártya, aminek a típusa határozza meg, hogy milyen távirányító kompatibilis vele.
Egy kis tudnivaló: az ugrókódos távirányítóknak van egy olyan tulajdonsága, mikor valaki unalmában a távirányító kapcsoló gombjait pattogtatja, nyomogatja, de akkor, mikor szükséges lenne nem lesz működőképes a rendszer, mert az algoritmus a két egység között nem együtt változik az adó és a vevő közötti kapcsolat hiányában. Célszerűen mással kell játszani, illetve újra szinkronizálni, tanítani az adó-vevő párost.

üdv
RTZ

0

bakkerman
bakkerman picture

Szia!
Ahogy az előbb írtam, az ugrókódos rendszerekben van még egy "gyártó kód" is. Ebből és a minden gombnyomásnál inkrementálódó számlálóból állítja elő azt a zanzásított üzenetet amit átküld. Ha a gyártókód nem egyezik, nem fog menni. Ha valaki játszásiból elnyomkodja, elszinkronizálja, akkor a legközelebb a vevőnél 2x 3x-or meg kell nyomni a gombot, és újra felveszi a szinkront a vevő (legalább is a jobbak). Az eltérő gyártó kódú adót, nem lehet feltanítani sem. (legalább is a KEELOQ rendszernél).

0

RTZ
RTZ picture

Üdvözletem!

Köszönöm a tájékoztatást!
De felesleges volt, mert nem szeretnék már kapuautomatizálni, mivel 2001 és 2002 alatti időszakban pont ezeket a híres olasz CAME eszközöket javítottam. Többek között az itt említett típust is.

üdv
RTZ

0

Pásztor
Pásztor picture

Szia!
Köszi a dokumentációt, holnap ki is próbálom a leírtak szerint.

0

Sponsored links