You are here

Hidrogén generátor

76 posts / 0 new
Last post
József611
József611 picture

Szerbusztok és kellemes ünnepeket mindenkinek!

Most volt időm internetezni egy kicsit és találtam egy érdekes témát,mégpedig a HHO generátort.Ez hidrogént fejleszt és autóba építhető be.
Van-e valakinek valamilyen tapasztalata ilyen téren,vagy netán épített már ilyet?

Köszönöm!
József

Comments
vadmalacka
vadmalacka picture
*

Sziasztok!

Egy ismerősömnek van, kb. egy fél blokktéglányi ketyere. Esküszik, hogy jó. Naponta kb. 50 km et használja az autót munkába járni. Hetente tölti utána a 1-1,5 l tartályt. Csak kérdem én a heti kb. 300 km alatt elbontott kb 1,5l viz mennyi energiát ad, mennyivel csökkenti a fogyasztást? Szerintem egy nagy 0-val

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

Ennek a működési elve nem ez..
Elvileg az az elv! Hogy az égéstérbe vezetett 1-2 térfogat százaléknyi durranógáz gyorsítja a benzin levegő keverék égését. Ezáltal nagyobb hatásfokkal ég el az üzemanyag. Valamint némi vízpára is belekerül az égéstérbe, ami gőzrobbanással reagál az üzemanyag robbanására az égéstérben.
(Persze van még egyéb effektus is, mint például a beszívott levegő hűtése, stb..)
Viszont ami nagyon nagy probléma, hogy a mai motorok nincsenek felkészítve a vízgőz károsító hatására.. Tehát nem tesz neki jót.

Óh, de szép! Jaj, de szép... Nézzük meg a belsejét! (Kun László)

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

"Elvileg az az elv! Hogy az égéstérbe vezetett 1-2 térfogat százaléknyi durranógáz gyorsítja a benzin levegő keverék égését."

Ezt az elméletet, még dolgozd át egy kicsit. Addig is itt a leírás a működési elvről:
"A vízbefecskendezés elvi működése

A négyütemû Otto-motorban a sûrítési ütem végén a hõmérséklet 400 Celsius és a nyomás 16 bar körüli. Az ideális benzin-levegõ keveréket ekkor meggyújtva az elég (nem robban, mint ahogyan sokan helytelenül mondják), és az égéskor felszabaduló hõ a gázokat terjeszkedésre készteti. A probléma akkor áll elõ, ha túl magas a sûrítési ütem végén a hõmérséklet, mivel ekkor a keverék nem a gyújtószikra hatására, hanem önmagától gyullad meg. A lángfront sebessége jóval nagyobb, mint normál esetben, ez a kopogásos égés, amit elõbb már említettem.
Ha a hengerbe víz kerül, akkor az a sûrítési ütemben gõzzé fog alakulni. Ehhez azonban hõt von el a környezetébõl, vagyis a benzin-levegõ keveréktõl és a dugattyú-hengerfej-henger egységtõl. Az eredmény: a gõzzé válás hûtõ hatása miatt a keverék nem éri el az öngyulladási pontot, az égés csak a gyújtószikra hatására indul meg. További elõny, hogy a víz a gõzzé válás pillanatában az esetleg még nem tökéletesen porlasztott benzingömböcskéket is szétpukkantja. Ez azért érdekes, mert a benzin tökéletesen csak gõzeiben ég el, ami a gömböcskék felületén van. Minél kisebbek a gömböcskék, annál jobb az égés. A hevített gõz 12-szer akkorára tágul, mint az ugyanannyi hõvel hevített száraz levegõ, tehát nõ a nyomaték. A kiáramló gõz a motorban és a kipufogórendszerben lévõ kokszlerakódást pucolja.
További elõny, hogy az égési folyamat lassításával az effektív középnyomás (amitõl a nyomaték függ) úgy növelhetõ, hogy közben a csúcsnyomás csökken! Ez csökkentett terhelést jelent a hajtókarcsapágyaknak. (Ez egyébként hallható is, a motor elcsendesedik, amikor megkapja a vizet).
Ha a vizet nem becsorgatjuk, hanem nagy nyomáson beporlasztjuk a szívócsõbe, akkor a víz már a beszívott levegõt is hûti, amivel nyári hõségben javíthatjuk a töltési viszonyt (a hidegebb levegõ sûrûbb).
A vízbefecskendezés hátrányaként jelentkezik, hogy az Otto-körfolyamat csúcshõmérséklete csökken, ezért az ideálisan mûködõ motor csúcsteljesítménye elméletileg szintén csökken, azonban a vízgõz nagyobb tágulása miatt ez nem lép fel, ráadásul az égést lassító és hûtõ hatása miatt az elõgyújtás biztonsággal növelhetõ, így a teljesítmény nemhogy csökken, hanem nõ. "

A teljes cikk itt olvasható.

Itt pedig, ha valaki építeni szeretne ilyen szerkezetet.

Üdv! Kalex

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!
Most nem a hidrogén generátorról beszélünk???

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Eredetileg arról szólt a topik, de közben áttért a nagyérdemű a vízbefecskendezésre. Ehhez adtam adalékot. A hidrogén generátor más tészta. Itt van róla egy tapasztalati leírás.

Üdv! Kalex

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!
Ez mind szép és jó, amit írsz, de számoljunk egy kicsit.
1600 ccm -es benzines motor 100-110 km/h-val pereg 3000 fordulat/percet. Tehát egy 400ccm es henger percenként 750 szer sziv be 400ccm benzin levegő keveréket, az kb ha kiszorozod percenként 300000 ccm keverjünk hozzá 2 térfogat százalék durranógázt az percenként 6000 ccm kellene 1 hengernek percenként, tehát a 4 hengeres motornak egy percre kell 24000ccm/perc
Ez a féltéglányi ketyere egy kb. 4 mm keresztmetszetű bipolán csövön 1 sec alatt két buboréknyi durranót termel, azt kiszámolod 4 ccm/perc durranó gáz. Tehát valahol itt van a macska elhantolva.

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia!

"Viszont ami nagyon nagy probléma, hogy a mai motorok nincsenek felkészítve a vízgőz károsító hatására.. "
Nono !
- "A levegőnek is van páratartalma, ráadásul a szénhidrogének egyik égésterméke pont víz (ezért látható télen még a jól beállított motorok mögött is fehér pára). "

Üdv: Dénes István

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

Ez igaz. De, ha 1000 x a víz mennyisége?

Óh, de szép! Jaj, de szép... Nézzük meg a belsejét! (Kun László)

0

Transzduktor
Transzduktor picture

:shock: 1000x-es vízmennyiség?
Miért kell rákötni a szívótorkot a kerti locsolótömlőre? Szerintem az eredeti szerelvénnyel jobban fog működni!

Ja, kicsit idevág ez a téma - hagy dicsekedjek egy kicsit - építem a halálcsillag kettes verzióját. Tudjátok mi az a CNG üzemanyagrendszer? Na, ahhoz épül ez a 20MPa-os töltőberendezés. A metántól már alapból kétszer annyi víz keletkezik a motorban mint a benzin és társaitól. Kopogásos égés meg szóba se jöhet! :yes:

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

Nem kell azt a vizet felbontani..
Csak a csapot kell kinyitni. Hisz a víz éghető!
http://www.youtube.com/watch?v=VN-SsFyAg_M

Óh, de szép! Jaj, de szép... Nézzük meg a belsejét! (Kun László)

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
"Nem kell azt a vizet felbontani..
Csak a csapot kell kinyitni."
Milyen igaz.. a hetvenes évek végén, nyolvanas elején egy egyszerű "ketyere" volt elérhető, jellemzően lada autókhoz. Annak lényege a víz volt, amit egy szivattyú juttatott be a szívótorokba, persze porlasztva. 3000-es fordulat fölött bekapcsolva segbe rúgták a kocsit. Igaz pár ezer km alatt kikészítette a szelepeket, szerencsésebb esetben csak a hengerfej tömítést, de addig volt egy "szuper" autód. Bár használtam én is, a "tudományos" magyarázatából annyi maradt meg bennem, hogy a pici cseppek felületén lerakodó benzin tökéletesebben és hamarabb ég el... (vagy valami ilyesmi.)
Üdv, Z.

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

Nekem gázos Ladám volt.. Vagyis Zsiguli. Meg hekkeltem és átalakítottam, hogy egyszerre kapjon benzint és gázt is. Nagyon ment.. Igaz kb 1000 km alatt megevett egy karburátort..

Óh, de szép! Jaj, de szép... Nézzük meg a belsejét! (Kun László)

0

josef.48
josef.48 picture
*

Sziastok !
Én érdekesnek találtam.
Egyes gépkocsigyártók több mindent megprobáltak már a belsö égésü motorok hatásfokának javitására. A mai modern kocsik nagy áramszükséglete lerontja a hatásfokot ,igy több gyártó is probálkozik a motor által termelt höt direkt áramá alakitani. Ilyen generátorokat állitolag már használnak a NASA-nál.
tisztelettel Jóska

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet josef.48 !

Ezzel nem csak a NASA kisérletezik hanem a BMW beépítette néhány évvel ezelött egy kisérleti modeljébe. Állítólag 200W-ot nyertek vele a céljuk az 1 kW. Ebben egyébként látok rációt mivel a hő amúgy is csak veszteség lenne tehát ezzel lehetne csökkenteni a generátor terhelését.

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia.
Valami hasonlót tud a Peltier elem valamilyen változata, hogy hőkülönbség hatására áramot termel ?!

Üdv: Dénes István

0

Kari
Kari picture
*****

Szia Istvan!
Azt tulkeppen maga a Peltier elem tudja-hivatalbol, merthogy megfordithato folyamatrol-müködesröl lenne szo, ugy a piezoelektromos hatashoz hasonloan...
Csak az a bibi, hogy meg rosszabb a hatasfoka (ha jol remlik ~az 1/6-oda) mintha hütö/fütö-elemnek hasznalnad, az ara pedig nem elegge olcso a minimalis energianyeres bevetesere...
A fizika ugyan Seeback-Effektusnak hivja, de equivalens a megforditott Peltier-vel.
Kari

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

Nincs új a nap alatt. Az alkímisták az arnycsinálással voltak elfoglalva, a múlt század elején a perpetum mobile volt a divat, most meg a vízzel hajtott autó. Legalább a dédunokáink tudnak min mosolyogni.
Az egyetlen alternatív dolog ami bejött benzinhiány idején a fagáz generátor. Annak idején Surányi Endre is épített egyet és egy utánfutón elhelyezve a generátort hajtott vele gépjárművet. A németek kínjukban pedig szénből csináltak benzint a háború alatt.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: a földgáz előtt városi gáz volt, Óbudán csinálták szénből

Bálint

0

heat
heat picture

Tehát. Van a Víz, H2O Ha energia bevitellel szétválasztjuk, azután elégetjük. Mit kapunk? vizet és energiát. Az energia értéke megfelel a bontáshoz szükségessel. Ideális esetben. Ha a rugót energia bevitelével megfeszítjük, majd elengedjük a végzett munka megfelel a bevittnek. Ez idáig egyszerű. A kérdés, hogy mi van akkor, ha a bevitt energia ingyen van, pl. nap, szél stb. A végzett munka pedig mondjuk forgó mozgás... Így már van értelme. Más.
A vizet elektrolízissel bontják - általában. Hő hatására nem bomlik, vízgőz lesz. A vízgőz légnemű víz, NEM hidrogén és oxigén keveréke - durranógáz.
A robbanómotorokban a keverék víztartalma a tömeget növeli, ezáltal a robbanáskor a tágulás nagyobb erejű, nyomaték növekedéssel jár. Kipróbáltam fékpadon. 2dl vízet a szívótorokba csurgatva egyenletesen, kb. 10sec időtartamig 150%-os nyomaték növekedést okozott ugyan akkora folytószelep állásnál. Szívó benzinmotor 1,8l. A tartós használatról nincs infóm, de gyanítom, hogy kicsit át kellene tervezni a forgattyús házat és a vezérlést is, hogy a keverék és károsanyag összetétel állandóan kézbentartható legyen - EU Norm.

0

belfi
belfi picture

Hali!
"Hő hatására nem bomlik, vízgőz lesz. A vízgőz légnemű víz, NEM hidrogén és oxigén keveréke - durranógáz." Ez így nem valós.
"Nagy hőmérséklet hatására (Pl: olvadt fém), termikus bomlás (robbanás) következik be, ami annyit jelent, hogy alkotóelemeire bomlik. Lásd a durranógázt kémia tantárgyban."
Wiki
Gondolj a kohászati robbanásra mikor a vízelvezetőbe folyt az olvadt fém.A motor teljesítmény azért nő meg mert plusz "üzemagyagot" kap hidrogén és ráadásul oxigén formájában.

0

gbenyov
gbenyov picture

Szia, belfi,

szerintem túlzásokba esel. A víz (H2O) akkor is víz marad, ha sokezer fokra hevítjük.

gbenyov
0 Hz és az UV fény frekvenciája között minden érdekel...vagy tovább is?
Ráadásul "szőkén" okoskodok és valamilyen ismeretlen hatású pontokat is gyűjtök.

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia gbenyov,

Sajnos nincs igazad, mert ha az lenne nem robbant volna föl a japán fukushimai atomerőmű. A túlmelegedett reaktorra engedett hűtővíz szétvált az erősen robbanékony durranógázzá, amit nem lehet a zárt hűtőrendszerből eltávolítani, és így csak idő kérdése volt a robbanás. Ezt a folyamatot thermokémiai vízbontásnak hívják! Víznél ez 750 Celsius fok felett jelentkezik. A folyamat egyszerű, a magas hőmérséklethatására olyan mértékben rezegnek az atomok, hogy a kémiai kötések felbomlanak és szabad hidrogén és oxigén atomok jelennek meg, amik hidrogén és oxigén gázzá alakulnak!

Üdv,
Oszi

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
Sajnos a dolog nem olyan egyszerü!
Most nem forditom le az egyészet,csak azt hogy a viz közvetlen felbontásához 2500 fok kell!"Как известно, для прямого термического разложения воды на водород и кислород требуется высокая температура на уровне 2500 oС. Однако воду можно термически разложить и при более низкой температуре, используя последовательность химических реакций,Термическая диссоциация воды протекает с поглощением теплоты. Поэтому, согласно принципу равновесия французского учёного Ле Шателье, чем выше температура, тем в большей степени разлагается вода. Однако даже при 2000 °С степень термической диссоциации воды не превышает 2%,"
Ha érdekel akkor van folytatás is.Szóval a motorban ilyen hő nincs!
Gbenyovnak igaza van.
Üdv Miki.

0

Transzduktor
Transzduktor picture

:beer: Így igaz! Fukushimában meg azért keletkezett hidrogén, mert a forró fém elszerette a víz oxigénjét, mint az sulis kémiából közismert.

Amúgy Gbenyovnak nincs igaza, mert a víz "néhány ezer fokon" nem stabil vegyület, tehát alkotóelemeire bomlik, persze ezzel igen ritkán kell foglalkozni a gyakorlatban 750 fok környékén, olyan csekély még a diszociáció ilyen "hidegben".

0

belfi
belfi picture

Ssia!
Ne haragudj de meg kell hogy cáfoljalak mivel a víz amint írták és írtam megközelítőleg 800-1000 fok felett bizony felbomlik.
Eredeti szakmám szerint autó szerelő vagyok és van sőt meg is haladja a 2000 fokot a hőmérséklet.A gyújtás után a munkaütemben a hőmérséklet eléri a 2500-2600 fokot is a nyomás pedig 25-45 atm .

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
Minden szakmát tisztelek,de ez igy nem helyes!
A viz már 473 fokon is bomlik,csak 20 megapasc. nyomáson és hosszú reakciok után és energia elnyelésével nem leadásával!
Azt hiszem innen is kiszállok ,de nem Te miattad pusztán azért mert a hidrogén generátor a kocsiban annyi energiát fogyaszt,hogy nem hozzáad, hanem elvesz a benzin által leadott energiából.Nem osztozni akartam csak tisztázni az elvet.

0

belfi
belfi picture

Kár lenne!
Az értelmes vita csak jó irányba viszi az embert.Ha mindenki mindenben egyet értene akkor nem lenne haladás csak bólogatás.Tulajdonképpen én csak a belsőégésű motor viszonyát akartam pontosítani a vízzel kapcsolatban ami lehet egyfajta hidrogén generátornak is nevezni.Annyi bizonyos hogy a közeljövőben nem fog elterjedi mert nem engedik.Az túl egyszerű lenne, de úgy tudom rengeteg szabadalom született már rá.Próbálkozni azért lehet.
Üdv! Belfi

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
Nos akkor a belsőégésü motorral kapcsolatban ez úgy van ,hogy nem a hidrogén és oxigén gázok miatt húz mint állat,hanem a dúsabb keverék miatt.A viz porlasztott állapotban kerül a hengerbe, s mivel a szelepen keresztül szivás van, a viz lehüti a levegőt is ,igy több keverék fér be, a viz miatt a benzin is hül ,tehát abból is több.
A Harkovi gépjármü egyetem régóta foglalkozik ilyen motorok és hidrogén generátorok kisérleteivel,egyenlőre 0 sikerrel.
A hőmérsékletről még annyi,hogy a kritikus hőmérsékletet 1860 Mengyelejev fedezte fel és a vizé 374.2 fok ,22.12 megapascal.
2000 foknál óriási energia elnyelése mellett 2 százalék alatt van, 1000 fok alatt a thermikus disszociácio gyorsan átlendül a vizzéalakulás javára.

0

belfi
belfi picture

Szia!
Lentebb egy linken megtalálod ennek az idézetnek a tejes változatát..
"Az AQUA-spricc működése.

3.1. Az AQUA-spricc a motor alapjárati fordulatszámon nem működik, csak kb. 1500-2000 f/min-nál lép működésbe. Ekkor a motor depressziója (szívása) hatására levegő-víz-benzin keveréket szív be a porlasztó keverőterén keresztül. Ez az állapot mindaddig fennáll. míg a fordulatszám újból 1500 f/min. alá esik.

3.2. A keverőtérben és szívótorokban a benzin- és vízcseppecskék bizonyos része összeütközik és összetapad. Fajsúlykülönbség miatt belül helyezkedik el a víz, a benzin pedig héjszerűen rátapad úgy, mint ahogy az almát körbefogja a héja. Ez a hengerekbe jutva, a magasabb hőmérséklet miatt elpárolog, a vízcseppecske szétpukkad és eldarabolja a rajta lévő benzinhéjat. Ezáltal tökéletesebb lesz a porlasztás. A párolgás hőelvonással járó folyamat, ez hűti a beszívott keveréket és tökéletesebb feltöltődést biztosít a hengerekben.

3.3. Robbanáskor, munkaütemben a hengerekben 2500°C van. A víz viszont ezen a h6mérsékleten elbomlik hidrogénre és oxigénre (HZ + 0; H + OH). Majd megint egyesül (hidrogén gyulladási hőmérséklete 520°C), majd ismét elbomlik. Ez a folyamat az égés időtartama alatt többször játszódik le. Egy úgynevezett "rezgő" égés jön létre, ami egyszer elvon az energiából (vízbontás), majd hozzáad az energiához (égés). így bizonyos mértékig megnyúlik az égés időtartama,ami alatt a szénhidrogének (benzin) tökéletesebben el tudnak égni. Ezzel a benzin hőenergiáját jobb hatásfokkal tudjuk felhasználni, és ugyanakkor csökken a károsanyag az égés folyamán.
"
Az igaz hogy nem egyetemi publikálás,és én ezzel értek egyet.

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
Hát igen ,mindenkinek megvan a joga ahoz ,hogy higgyen.
Mondtam ,nem azért irtam,hogy...

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Sziasztok !

Olvasgatom itt, hogy ki mit ír, hogyan is gondolja ezt a dolgot,
nagyrésze a hozzászólóknak tényleg nem tapasztalatból beszél mint ahogy azt olvashattuk,
és azon vitatkoztok, hogy a víz hány fokon válik atomjaira :P
Ezek a dolgok benne vannak a fizikakönyvekbe, kár róluk beszélni.
Azokról a dolgokról viszont, ami nincs benne, nagyon is kell,
pédául a személyes tapasztalatokról !

Ha valaki azt írja, hogy az ő kocsija 1-2L üzemanyaggal kevesebbet fogyaszt
azóta, hogy változtatott az üzemanyag összetételén, legyen az víz vagy hidrogén,
miért kell azt az embert azonnal szétszekállni goromba megjegyzésekkel ?!

Én az itt olvasottak alapján elhatároztam, hogy biza kipróbálom a vizbecsepegtetést...
Kíváncsi vagyok... mi lesz ?!
Azt látom, hogyha valaki úgy szól hozzá, hogy, jaj de jó, az én kocsim
ennyivel meg ennyivel jobban megy mint előtte, azt rögtön úgy magyarázzuk meg,
hogy biztosan téved, rosszak a mérései, meg az lehetetlen.

Ne essünk abba a hibába, mint az elődeink !
Az angol orvosok 1500-1600 körül azt képzelték hogy elérték az orvostudomány legfelsőbb fokát !
Meggyőzni őket szinte lehetetlen volt !

Minket is víz vesz körül, de annyit tudok, hogy mennyire nem ismerjük még a benne rejlő lehetőségeket.
Unokáink tényleg jókat fognak nevetni rajtunk...

Üdv: Dénes István

0

ityvity
ityvity picture
*

Sziasztok , én is figyelmesen olvasom az itt leírtakat fölég a az idézet linkeket egész más megfontolásból , ugyanis már két éve foglalkozok saját fűtésem "korszerűsítésével" .Próbálkozok több félé olaj porlasztással és valóban azt tapasztaltam hogy egy bizonyos arányig vizet hozzá adva az olajhoz kékebb lánggal ég az olaj és gondolom magasabb hőfokon .

0

belfi
belfi picture

Szia!
Valószínűleg arról lehet szó hogy nem azonos tankönyvből tanultunk és mint tudjuk mindenki másképp csinálja.Ha valóban meg akarod építeni ITT elég pontosan le van írva de ezt már egyszer idéztem és linkeltem is.Abban igazad van hogy nem tapasztalatból beszélek de legalább nem hurrogtam le az aki megépítette.A kísérlethez sok sikert.
Üdv mindenkinek belfi!

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
"Annyi bizonyos hogy a közeljövőben nem fog elterjedi mert nem engedik"
Aha! Pont így volt amikor feltalálták a belsőégésű motort. A mezőgazdasági lobbi nem hagyta, hogy autókat gyártsanak, mert féltették a zabüzletet. =rohog, de nagyon=
Üdv! Kalex

0

belfi
belfi picture

Szia!
Igen,erre gondoltam én is, de nem feltétlenül a zab miatt! bár..... :oke:
mint tudjuk a haladást nem lehet megállítani mert most megint a zabé a jövő (bioetanol)

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia Miki,

Neked igazad van, ha tiszta gáz állapotot akarunk, akkor valóban 3000 fok feletti hőmérséklet kell, én csak "A víz (H2O) akkor is víz marad, ha sokezer fokra hevítjük." erre reagáltam. Egyébként a folyamatnak nincs kézzel fogható határa, főleg akkor nem ha nem tiszta desztillált vízről beszélünk.
Abban viszont egyetértek veled, hogy robbanómotorban nem lesz akkora hőmérséklet, hogy a folyamat beinduljon.

http://en.wikipedia.org/wiki/Water_splitting#Thermal_decomposition_of_water

Üdv,
Oszi

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Oszi!
Igen ,értem mire gondolsz,de lehet csak abban hibázott ,hogy a SOK helyett PÁRat kellet irni.
Mert látod az egyetem szerint 2000 foknál is csak 2 százalék a disszociácio.
Üdv Miki.

0

zolaasom
zolaasom picture

0

ityvity
ityvity picture
*

Ez nagyon érdekes kis videó , csak azt nem értem ha már ilyen egyszerű felére csökkenteni a fogyasztást , akkor mi a francot költenek hatalmas pénzeket az autó gyártók , különböző hibridek meg spec. akkumulátorok fejlesztésére .

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: mert ez a készülék az egyszerű halandó számára nem üzembiztos, használhatatlan. A korrekt megoldás nagyon drága, tehát nem éri meg a befektetést.

Bálint

0

Kari
Kari picture
*****

Szia Ityvity!
Talan az autoiparnak sem lehet mindent elhinni, nomeg a yutubosoknak sem...
Ez a szuppperrr eredmeny valahogy az elmult 100-evnyi rengeteg garantalt eredmenyessegü hajnövesztöre emlekeztet.
Kari

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
Ez tuti!
Tied a hangszóró!
A motornál a viz gőzzé változik a benzin robbanásakor.
Robbanásszerüen müködik a gőzzé válás is.
Ki lehet próbálni forró zsirba-egy csöpp viz, de csak egy !
Pedig a forró zsir az még nem 800 fok.

0

belfi
belfi picture

Hali!
Nem én találtam ki Wiki Tulajdonságok
Ez egy sajnálatos aktualitás

0

romulusz
romulusz picture

"A robbanómotorokban a keverék víztartalma a tömeget növeli, ezáltal a robbanáskor a tágulás nagyobb erejű, nyomaték növekedéssel jár."
Szia!
Valamint van még egy óriási előnye! A motor gőzmotor üzemben kezd működni. Ez azt jelenti, hogy amikor a dugattyú már lefelé mozog, s csökkenne a nyomás a hengerben, újabb vízmolekulák forrnak fel, visszaállítva az egyensúlyi nyomást. Ezért nő meg brutálisan a motor nyomatéka. Persze annál nagyobbat csattan, amikor alsó holtpontba ér a dugattyú. Amint "lapatnet" is írta, a németek már a ll. világháborúban használták -ha menekülésre került sor. Ifjabb koromban hajóztam a Dunán. Ha nagyon meg volt rakva a hajó, és a Grébennél (sziklapad volt a víz alatt) nem akaródzott neki átmenni, olajozó fecskendővel vizet nyomtunk a feltöltőkbe. Olyan hangja lett a motoroknak, mintha rögtön fel akarnának robbanni, de simán átment a hajó a sziklapad felett. Persze csak másodpercekig használtuk, nehogy tényleg ledobja a hengerfejeket a motor.
Üdv: Gyula

0

belfi
belfi picture

Hali!
Itt olvashatsz róla többet Az "AQUA spricc" is fontos!

0

atis76
atis76 picture

jo estét!
kedves kollégák, sajnos el kell hogy rontsam a jo kedvüket!
nekem már 1 éve van az automban 2800ccm/6 hengeres az autom,és a fogyasztás kb 2 literrel visszaesett,a szelepfészkek kitisztultak,ugy mint az égéstér!

közvetlenül a szivotorokba van vezetve ,visszacsapo szeleppel.
pwm szabályozoja meg most készül.

nekem csak pozitiv tapasztalatom van rola, nem ugy mint más embernek ,akinek a kocsijában sosem volt,de bezzeg irja rola a negativ hozzászolásokat!

viszont 1000km után csere,deszt.viz+szodabikarbona!

további szép estét!
üdv:atis

0

József611
József611 picture

Szerbusz Atis!
Milyen generátort használsz és hol szerezted ha kérdezhetem és injektoros-e az autó?

József

0

oszitrek
oszitrek picture

Az 1ik barátrom is épített egy ilyen egy 2000-res benzines A-s Omega-ba szerelte be. Azthiszem az karbis, vagy talán központi injektoros, de tuti nem hengerenkénti.
100-150km-t ment el vele, amikor a katalizátorja teljesen felrobbant belül.
Lehet, h ettől volt, úgyhogy inkább kikötötte. :)
Viszont azt mondta, h érezhetően erősebb volt tőle az autó, de a fogyasztásról nem beszéltünk.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: akkor lesz életképes, ha kifizetődő és egy öreg mámi is tudja használni, a meghibásodás előfordulása pedig pedig 2% alatt van.

Bálint

0

romulusz
romulusz picture

Szevasztok!
Mindig lesznek -főleg humán végzettségű- kísérletező kedvű emberek, akik olcsóbban szeretnének autózni. Ez még nem baj. A baj az, hogy vannak más emberek, akik "más szerszámával kívánják verni a csalánt". Minden "újításra" rárepülnek, hogy az ő autójukban ez már legalább egy éve tökéletesen üzemel. Bíznak abban, hogy javaslatukra majd mások megcsinálják az "újítást". Ha azoknak beválik, majd lemásolják, ha pedig nem, hát mások szívtak vele.
Mellesleg a "durranógáz" kompressziótűrése sokkal rosszabb, mint a benzingőzé, és az égési sebessége is sokkal nagyobb (bárki könnyen leellenőrizheti). Ebből kifolyólag a motorba juttatva még a gyújtás előtt berobbanna, és a nagyobb égési sebessége miatt visszafelé lökné a dugattyút (vagy leverné a hengerfejet).
Üdv: Gyula

0

Kcsaba
Kcsaba picture

Üdv!

Ahogy az öreg mesterem mesélte, ifjonc korában vitte a vállalati szervízbe az uazt, hogy Pista bá', leesett az AC pumpa! Hozd be, majd felrakjuk! De a hajtókar verte le!

Az öreg végigzavarta az udvaron:D

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet Romulusz !

Egyetértek a véleményeddel. Én néhány évvel ezelött találkoztam elöször a leírással és próbaképpen építettem is generátort. Arra hogy autóba beépítsem nem találtam alkalmasnak. Nagyon sok olyan állítás van a rendszerek körűl ami az átverés kategóriájába tartozik ezért ha esetleg áttörés lenne az üzemanyagmegtakarító berendezéseknél akkor sem hiszik el. Mivel évek óta nem foglalkoztam a témával most utánna néztem az intrneten és azt tapasztaltam, hogy inkább pénzsóvár szerencsevadászok foglalkoznak a témával mint komoly emberek tisztelet a kivételnek. Ha valaki olcsón akar kisérletezni ajánlom a régi energomat mosógép üstjét mint rozsdamentes anyagot ami kisérletezésre megfelel. És ha valaki az autójában kívánja üzemeltetni akkor csak úgy építse be hogy akkor működjön csak mikor a motor üzemel és a szívócsőben vákum van. Ez azért fontos mert a "gyári" készletek a gyújtáskapcsoló bekapcsolását figyelik így álló motornál a szívócső megtellik durranógázzal és ha a benzinmotor indításkor egy kicsit is visszalő a szívócsőbe akkor szétdobja a szívósort.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: örülök,hogy nálad működik.
De mi a magyarázat, hogy nem terjedt el?

Bálint

0

gbenyov
gbenyov picture

Szia, atis76. Örülök, hogy valakinek van végre tapasztalata, éspedig az JÓ is.

Csak azon töröm a buksi fejemet, hogyha motor hajtja a villanyművet, azmeg H2-t meg O2-t termeltet, aztán azmeg vissza megy a motorba és ettől kevesebbet fogyaszt.

Hogy a csudába lehet ez?
De nem baj, fő a tapasztalat. Tény. Nem kell magyarázat.

gbenyov
0 Hz és az UV fény frekvenciája között minden érdekel...vagy tovább is?
Ráadásul "szőkén" okoskodok és valamilyen ismeretlen hatású pontokat is gyűjtök.

0

atis76
atis76 picture

szia gbenyov!
röviden ennyi:

Működési elve a következô: a hidrogén cellába töltött desztillált vízbôl, szabályozott elektrolízis útján, 2 rész hidrogénbôl és 1 rész oxigénbôl álló gázkeveréket /továbbiakban HHO/ állítunk elô, melyet a szívótorokba és ezen keresztül a motor égésterébe vezetünk. Amit ezáltal elérünk: a belsô égésű motorok még ma is mindössze 15-18 %-os hatékonysággal égetik el a fosszilis alapú üzemanyagokat /benzin, gázolaj stb./. A fennmaradó rész tökéletlenül elégett égéstermék formájában a környezetünket szennyezi, vagy lerakódik a motorban és a kipufogó rendszerben. A HIDROGÉN-GENERÁTOR alkalmazásával, a hengerűrbe kerülô üzemanyag-levegô keverék, - a hozzáadott HHO gáznak köszönhetôen – sokkal tökéletesebben, 75-85 %-os hatásfokkal ég el.

üdv:atis

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia Atis76!
Régen én nagyon sokat motoroztam, (sajnos) minden időjárási helyzetben, és tapasztalatom szerint párás, esős időben sokkal jobban "húzott" a motor.
Ez - mint utóbb kiderült - nem csak az én tapasztalatom volt, mert a többi motoros kolléga is megfigyelte.
A mai, papír-légszűrős világban már nem nagyon lehet ilyen dolgokat észrevenni, mert ha egy kicsit koszos a szűrő, akkor az a pára hatására nyálkás, ragacsos lesz ami nem engedi át a kellő levegőt, és inkább nőni fog a fogyasztás, csökken a teljesítmény...
Ahogy látom az említett "hidrogén cella" elve is ugyanaz, illetve jobb, mivel itt nem "gőz-", hanem gázként kerül a H2O az égéstérbe.
Üdv: Laci

0

Tranzix
Tranzix picture

Szia Laci!
"és tapasztalatom szerint párás, esős időben sokkal jobban "húzott" a motor."
25 évvel én is beszállok és igazolom!

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet Buhera01 !

Motoros tapasztalatom nekem olyan van hogy hidegebb időben az üzemmeleg motor virgoncabban viselkedik.

0

ityvity
ityvity picture
*

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

Bocsi véletlenűl dupláztam a hozzászólást !

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

Olyan hatásról hallottam, hogy a vízbefecskendezés megfelelő mértékben jó hatással van a belsőégésű motorokra. Ezt a technikát a Luftwaffe pilóták használták a II. világháborúban majd a 80-as években a Formula 1-es csapatok fejlesztői. Erre van magyarázat is mivel a víz térfogattágulása jelentős nagy hőmérsékleten illetve a hűtőhatása miatt a kopogásos égés késöbb jelentkezik. Viszont a 18% ról 75%-ra emelt hatásfok durva. Ez azt jelenti, hogy a motor teljesítménye 5X növekedésen megy keresztűl vagy fogyasztása az eddigi ötöde lesz.

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia !
Tesla ezt a víz rezonancia frekvenciájával magyarázta !
Olvass utánna és megérted...

Üdv: Dénes István

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia !
Tetszett a hozzászólásod, jól megmondtad a tutit :P

Kellemes Húsvéti Ünnepet minden tanyalakónak !

Üdv: Dénes István

0

atis76
atis76 picture

szia Istvan-lab.

félreértés ne essék,én nem akarok senkit megbántani!

amit leirtam ,azok a tapasztalataim a hho-val kapcsolatban.

Tanyalakók: Kellemes Húsvéti Ünnepeket!!!

üdv:atis

0

Tranzix
Tranzix picture

Szia!
Ez szintén olyan, mint a bioetanol. Jópár év tesztidőszaknak el kell telnie, hogy lássuk az előnyöket-hátrányokat.

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

Nekem ez a leírás tetszett a legjobban mivel ha túl sok haszna nincs is de legalább szórakoztató: http://www.free-energy.hu/pajert/index.htm?FoAblak=../pajert3/VizCCella....

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

Sajnos a befektetetett elektromos energiának a nagysága jóval nagyobb mint a termelt gázzal előállított gáz fűtőértéke. Viszont akkorát durran hogy percekig cseng az ember füle tőle. (Talán ezért hívják durranógáznak? :) ) Az interneten több forrás is van némelyik egészen hihető módon írja le de én beáldoztam némi koranyagot és néhány ampert hogy megállapítsam nincs haszna a rendszernek.

0

Kcsaba
Kcsaba picture

Hi!
Az amperről csak annyit, hogy a régiekhez kell vagy 12A, hogy rendesen fejlődjön. Így is leesik a feszültség 1-2 voltra. Egyszer javítottam egyet, mert a bontófesz nem volt elégséges, azt javasolta a főnököm, hogy akasszam le a pozitívot és nézzem meg, úgy mennyi. Elég értetlenül néztem rá, de lehúztam, abban a pillanatban felrobbant a puffer elkó. Pontosan nem tudom, de a többszörös feszültség jutott rá. Be is havazott az asztalon.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
"Sajnos a befektetetett elektromos energiának a nagysága jóval nagyobb mint a termelt gázzal előállított gáz fűtőértéke."
Nincs ezen semmi meglepő! Amennyiben nem így volna, akkor a víz nem lenne az egyik legstabilabb elem. Ha a bontásakor energia keletkezne, nem nagyon tudnánk egyben tartani.
Üdv! Kalex

0

Tranzix
Tranzix picture

Szia!
Nemrég rágtam át magam a témán. Már árulják is a generátort, de csak valami 5% keverhető a benzin mellé a szívótorokba... Ennyiért nem érdemes vacakolni vele, de hátha feljődik majd és kiszorítja a fosszílis energiahordozókat.
Azért egy krómacél blokkot és kipufogó rendszert is fejleszthetnének mellé!

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Nem ez fogja kiszorítani...Most úgy tűnik, hogy a tisztán elektromos meghajtás fog továbbfejlődni, máris rengeteget fejlődtek mind a meghajtás (motor+vezérlés) mind az energiaellátás (li-po akksik, illetve üzemanyagcellák), de MÉG nem veszik fel a versenyt a belső égésű motorokkal...
de amíg elegendő és viszonylag olcsó az olaj, addig ez a lobby jóval erősebb, "senkit nem kerget a tatár" a fejlesztésekkel...nem oda csordogálnak a dollár, illetve euromilliárdok.

0

Tranzix
Tranzix picture

Szia!
Sajnos így van! Az olajmágnásoknak meglegyen a bevétel, nembaj ha rámegy a bolygó, csak amég ő él addig legyen jó...

0

Kcsaba
Kcsaba picture

Hi!

Mi rendszeresen használjuk őket, többnyire automatát, ami 0,5-1 bar közt tud termelni, de viszonylag keveset, úgy 40-60 ccp-t. De autókban nem használjuk, kromatográf tüzelőanyag:)

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: kísérleteztek vele sokan.
Ha bevált volna, a taxisok rég használnák.

Bálint

0

thanatos
thanatos picture

Szevasztok!
Szerintem ez nem más, mint a hidrovizibuzerátor, lévén a HHO víz...(régebben HOH). De Széles Gábor vevő lehet rá - könnyebb megcsinálni, mint a kikapcsolható gravitációt.
A legjobbakat: Thanatos

0

Sponsored links