You are here

JVC GZ-MG 130E

9 posts / 0 new
Last post
sorpocak
sorpocak picture

Sziasztok és Kellemes Húsvétot!
Adott ez a HDD-s videókamera.
Azzal hozták egy jónéhány napja(van ez egy hete is), hogy kellene egy 12V-s akkuból készíteni neki tápot. Illetve, hogy amit vettek bele, azzal a communicating error-t írja és csak akkor jó, ha a bemenő táp és az akku hátulján lévő tápcsatit? összekötik egy kábellel.Addig szórakoztam az új hibátjelző akkuval, amíg az eredeti akkut betéve is a communicating errort nem írja és kikapcsol.Tápját rátéve akku nélkül, illetve azzal, ha a táp rajta van, működik.
Amit észrevettem-akkor nem-, hogy nem tölt, mivel a töltésjelző led villog 4-5-t és sötét marad.
Szétszedtem, a tanyán volt hozzá sm, de semmit nem találtam.Csati zár, a biztosítékok, bizti ellenállások jók.
Neten nemigen van erről valami, illetve ami van, az az akkut jelöli meg, csakhogy ez az akku eddig jó volt, csak kivettem és próbálkoztam a vettel és azután betéve a jót is azt írta ki, amit írtam.Már húsvétra kellett volna, de 30-ára biztosan, mert ballagás. De!
Így nem adhatom vissza, hogy a régi akku is ezt írja ki, hogy "communicating error"!
Ez nagy égés lenne!
Mi lehet ezzel? Nem hiszem, hogy akku lenne, mert feszek jók, terhelhető.Már elment ezzel jónéhány napom, de nem ez számít, hanem, hogy legalább jól kapja vissza. A plusz táp nem, okoz gondot, mert azt egy stabkocka és egy áteresztő tranyóval megoldanám,plusz bizti, védelem, csináltam jónéhányat, csak ezt az akkut nem értem.Valami szoftveres, vagy reset?
Próbáltam az elemet is rövidrezárni, az időés dátum nullázásán kívül semmi.
Ha valaki tud, segítsen!
Mondanom sem kell, hogy s.o.s. :jajj: !
Köszönöm:Sándor

Comments
fejo
fejo picture

Üdv Sörpocak!
Itt próbáltál segítséget kérni?
http://www.jvc.hu/contact-email.php
Működött ezen az oldalon egy "JVC DOKTOR", de most csak " Érdeklődni" lehet....
FEJO

0

sorpocak
sorpocak picture

Üdv FEJO!
Ezt az oldalt napokkal ezelőtt megtaláltam, csak az egyenszöveg, hogy így nem tudja, be kell vinni egy jvc márkaszervízbe, amely gondolom a munkahelye, hát elment a kedvem, meg már nem is üzemel.Érdemlegesen meg ahogy olvastam nemigen segített.Lértek egy használatit, egyből küldte a pesti márkaszervízbe. Eddig nem tudom mennyi órát és napot töltöttem már el csak a neten való böngészéssel, de nem is érdekel. Holnap beszélek a tulajjal, aztán meglátjuk.Most a ballagás miatt megy, ahogy kívánta, aztán hátha futok még egy kört a géppel.
Köszönöm az eddigi segítségeteket!Most lehúzok egy jóadag páleszt.
Üdv:Sándor

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

Helyezd be a gyári akkut és nyomd meg többször a "battery/info" gombot. A gyári akkuban van valamilyen azonosító áramkőr ami az utángyártottakban nincsen.

0

sorpocak
sorpocak picture

Szervusz!
Ez biztos, nemhiába adnak az utángyártottal egy plusz kábelt.
Már ezt is próbáltam minden verzióban. Csak az a bibi, hogy az újjal sem kommunikál, pedig az utángyártottat birizgáltam. Most kész lett az elektronika ahogy kérte a tulaj azzal megy, töltővel megy, ha benne az akku és rádugom ezt a két dolgot,megy, csak önmagában nem és nem is tölt.Ez ugye a kommunikáció hibája miatt.Na de, miért nem kommunikál?Már gondoltam, hogy az új akku megette a kamera szoftverét, de lehet ilyen? A régi akkuknál mi volt? Betettem tölteni, oszt feltöltődött. :beer: :hmmm: Mit beszélgetett az a kamerával? Semmit, igaz sokkal tovább is bírták, meg jóval nehezebbek is voltak, de ott tudta az ember, hogy kaka az akku, és nem szórakozott ilyen hülye elktronikák, meg szoftverek miatt napokat.A franc ezt az elcseszett elektronikai hulladékot gyártó, még márkaszervíznek sem anyagot, dokumentációt sem biztosító ipari hulladékgyártó temetőt,gyártót!! :szetver: JVC! Még a samsung is jobb náluk!Már több napja csak a netet bújom, de sehol semmi. :hmmm:
Pedig, általában 80-90%-ban megszokott lenni amit keresek, de úgy látszik ez kifog rajtam.
Szép napot!:_Sándor

0

fejo
fejo picture

Üdv Sörpocak!
http://elektrotanya.com/?q=hu/content/samsung-q1-akku
Itt akku problémát feszegetnek, Nálad nem hasonló a gond?
Talán a tulajnak van egy tartalék akksija, meg kellene próbálni vele.
Szép estét: FEJO

0

sorpocak
sorpocak picture

Üdv FEJO!
Épp azt írtam, hogy a neten is ezt írták,pedig a régi, eddig működő akksijával is már ezt írta ki, amit az újj, próba után is.
Ezért gondolok valami reset szerűre, de olyan titkolódzás van, hogy nem értem. A régi jó volt, amíg az újjal nem kezdtem el kisérletezni.Összezártam 2 lábat az új akksi csatlakozóján, aztán a gép kikapcs és be a régi és a conn...jött elő.Ez az, amit nem értek, hogy miért?Tehát, volt a régi, amivel ment. Kivesz, be az új és conn...felirat. Én, két kivezetés a mit tudom én milyen csatlakozón, amelyet a táp bemenetre csatlakoztatva nincs com...felirat, a gép működik.Próbál az elvileg tápcsatin, ami az új akkun van rövidrezárni. Semmi változás. Aztán be a régi akku és kiírja a kommunikáció hiányát az akkuval.Nos, ezt nem értem. Gép szétszed, átvizsgál, hiba, szakadás, biztik rendben.Semmit nem találok, de ez az akku 4 csatlakozója nem világos, hogy a plusz minuszon kívül a két csati mit csinál, hiszen azokon is jó a fesz.A TBatt és DBatt is megfelelő.A régi akksin meg nincs plusz csatinak hely. Tanácstalan és reményvesztett vagyok, nem tudom mi a gond, hiszen a régi akksival semmit nem csináltam.Elvileg a neten mindenki az akkut említim de hogyan lehet, amikor itt az új volt benne, a régi meg kinnt???És éppen a resetre volnék ennek a töltésvezérlőnek a mikéntjére, mert biztosan van. De ez, szerintem nem az akkuban kell legyen, hanem a gépben, szoftveresen.Vagy tévedek?
Köszönettel:Sándor

0

fejo
fejo picture

Üdv Sörpocak!
Az elküldött linkből "idézek":
"Sajnos van benne egy töltésvezérlő IC ami figyeli az akku minden jellemzőjét, és nem tudod átverni.
Ez az IC tárolj az akku élete alatt történt összes adatot -töltési ciklusok száma, akku hőfokok, cellák maximális kapacitás és ennek csökkenése - és ha úgy ítéli meg hogy hibás valami akkor a gép "védelme" érdekében nem tudod tölteni."

A rövidzárral, resettel lehet, hogy elérted, hogy az elektronikája rossznak érzékeli az akksit.

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz sorpocak!
Ezekben az akukban, van egy elektronika is, mely tartja a kapcsolatot a géppel, ill. figyeli az üzemállapotot is.
Ebben az irányba kutakodj a neten, talán van rá megoldás. A csatolmányban, egy kép, egy öregebb évjáratú akku áramkörről.
Üdv:
exGelkás

File csatolás: 

0

Sponsored links