You are here

JVC AK30A4

6 posts / 0 new
Last post
ityvity
ityvity picture
*

Üdv. mindenkinek . Eredeti hiba : alaphelyzetben pislogót pirosan a készenléti led , nem indult a készülék . Sor táp 47uf/160 csere után stby led zöldre vált és már indul , de mindjárt bekapcsolás után , nincs készenlét . Képernyőn kék háttér , kép nincs , osd nincs , távra nem reagál ,ilyenkor a proci 47-es (on/off) lábán alacsony színt ami úgy emlékszek bekapcsolt alapot . Mi lehet a bánata ?

Comments
Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Esetleg leírhatnád érthetően is!
(csak ha nem nagy fáradság)

A készülék a processzor szerint még készenlétben van, de a táp felállt üzemre.

A tápban a STBY/Üzem átkapcsolás feltételeit kell ellenőrizni (tranzisztorok, tirisztor)
Például: ha szakadt a tirisztor, vagy vezérlés hiányában nem gyújt be, pontosan így viselkedik a készülék.

A tápot műterheléssel, kényszer stby/üzem átkapcsolással célszerű megvizsgálni.

A táp leírását a csatolmányban megtalálod.

Üdv:
Fülesmester

0

ityvity
ityvity picture
*

Üdv. Köszönöm szépen a csatolmányt , addig jutottam el, ahogy ha a készülék megkapja a 230V a processzor be indítja a tápot (47 láb alacsony színt) és nem reagál az előlapi gombokra meg a táv-ra és nem is lehet készenlétbe billentetni . A táp szerintem jó mert ha rövidre zárt clk/data kapcsolom be , stby-ba indül fesz.alá helyezéskor( a proc. készenlétbe marad a 47 láb magas szinten lesz )és ha ilyenkor megszüntetem a rövid zárt bekapcsol a tv. Üres 24C08-al is rögtön indul és már működnek a gombok csak alul felül be van szűkülve a kép de távra tovább sem reagál , így nem tudtam sm-be állítani a kép magasságon , de lehet hogy a távirányító egy másik probléma lesz mert írtam bele egy ak30-as tartalmat(igaz nem jvc ak30a4 , mert ilyet nem találtam ) és csak annyi változás volt hogy a készüléken felcserélődtek a v+/v- meg p+/p- gombok , de távirányítóval tovább sem működik .

0

Dr.Távadó
Dr.Távadó picture

Szia!
Ne tévesszen meg, bár nem írtad hogy milyennel próbáltad, de ez sima Vesteles távval nem működik. A prociban JVC szoftver lévén, a hozzá való táv az orig:RMC1100, vagy COM4040.
üdv

0

ityvity
ityvity picture
*

Kösz. szépen akkor ez lesz a távirányító hibája , mert a sajátját nem hozták el , én valóba a vestel-es távval próbálkozok .

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Infravevő +5V tápellátása (esetleg cseréje), kimenő jelének vizsgálata szkóppal. A jelút ellenőrzése a proc bemeneti portjáig (pin1).

Üdv:
Fülesmester

0