You are here

UsbProg HM-10 EEPROM-AVR-PIC ÉGETŐ

13 posts / 0 new
Last post
Dagobert bácsi
Dagobert bácsi picture

Tisztelettel,köszöntök mindenkit! Érdeklődnék,hogy közületek használ-e valaki a tárgyban szereplő eeprom írót? A kérdésem a következő lenne: Egy csomagolt eeprom tartalmat kicsomagolás után az író programja 4 sorig látja,a többi sajnos nem kerül elő.Természetesen,ezen dumpok írás után nem működnek. Ellenben egy eepromot,pl. 24C64-et(példa),gyönyörűen tudom írni,olvasni.De kapott tartalommal sajnos nem tudom használni a szerkezetet. Az egyik tv-szerelő ismerősöm a napokban vett egyet,és ő sem tud kapott tartalommal,vagy akár az innen letöltött tartalmakkal semmit kezdeni.Én eddig szorgosan mentegettem a készülékek dumpjait,nekem ez fel sem tűnt,hiszen a saját mentésekkel gyönyörűen működik.Nagyon kíváncsi lennék a dolog magyarázatára. További kellemes hétvégét mindenkinek!

Comments
gyuri50
gyuri50 picture

Sziasztok!
"Üdv.
Nekem HM-09-van,volt vele problémám az elején.
Felvettem a kapcsolatot Hanzély urral (kispestivideo),visszaküldtem s orvosolta a problémát.
Azóta minden funkció hibátlan."
Nekem is volt dolgom vele, nagyon pozitívan áll a dolgokhoz!
Üdv. Gyuri

0

isti13
isti13 picture

Sziasztok! Én is ugyanígy jártam! Még tavaly tavasszal vettem Hanzely-nél,azóta 4-szer is meglátogattam,állítja:eprommer jó,csak én nem értek hozzá,és hogy kb 50 darabot már eladott,senki másnak nem volt problémája. Hát második állítás ezek szerint hamis. Utoljára pendryve-on mentett adatomat másoltattam vele két készülékkel két tv-ről, egyik sem lett jó! Nem kellene összefognunk? István

0

Dagobert bácsi
Dagobert bácsi picture

Szia! Amennyi pénzt én az elmúlt 2 évben elbuktam,ez csepp a tengerben(sajnos).Nem olyan tétel,hogy szarakodjak ve.Én laptoppal használom,így nem lenne gond elécsapni Hanzely úrnak,hogy akkor mutassa meg nekem legyen szives,hogy mi nem ok? Valószínű le fogom cserélni,ha ez a gond nem oldódik meg. Hiszen,így se küldeni nem tudok kollégáknak,de kérni sem tudok eeprom tartalmat. Egyébként nem török én pálcát azonnal senki fölött,mert a rengeteg kapott eeprom tartalmat,szerintem csak lepróbálta ilyen készüléken,sőt szerintem valami magyarázata csak van ennek a dolognak. De,én úgy gondolom,hogy én is pl. egy mosógéphez,amit 3 hete adtam el,még csak nem is azon a településen van most a gép,ahová kiszállítottam,tegnap szóltak,hogy folyik belőle mosás közben a víz.Kimentem,az üstszájgumi volt leugorva a szállítás következtében az üstről. Visszatettem,és ennyi. Hiszen a gépet tőlem vásárolták,és nem voltak vele megelégedve,pedig nálam elvitelkor lepróbáltuk,nem volt hibája. Én úgy gondolom,hogy valahogy ez a dolog is hasonlóságot mutat,és a név azért valami garanciát csak jelent.Most,a hét elején az ismerősöm felhívja Hanzely urat,másodjára.Kíváncsi leszek,hogy mit nyilatkozik?

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
"Én laptoppal használom,így nem lenne gond elécsapni Hanzely úrnak,hogy akkor mutassa meg nekem legyen szives,hogy mi nem ok? "
Szerintem nem kellene bántani Misit, mert igazán segítőkész, ha hozzá fordulnak.
Az lehet a gond, hogy másként kezeli a fejléces és a fejléc nélküli tartalmakat. Ilyen esetben legjobb a személyes kapcsolat, amikor is a tanácsadás is könnyebb. Persze én inkább letenném az asztalra azt a laptopot.
Üdv! Kalex

0

Dagobert bácsi
Dagobert bácsi picture

Szia! Nem értem mi ebben a sértő amit írtam? Természetesen nekem semmi gondom Hanzely úrral,hiszen nem is ismerem személyesen.Ha úgy szimpibb akkor megkérem valószínű,hogy mutassa meg a kezelését a szerkezetnek.Mentségemre,mentségünkre legyen mondva,hogy semmi féle leírást én legalább is nem kaptam vele,hogy miként kell használni? Holott van benne csomó beállítási lehetőség. Annak nem látom értelmét,hogy postán küldözgessük,és győszködjük egymást,hogy jó,a szerkezet,de még sem tudom a célnak megfelelően használni. De,hangsúlyozom,tisztelem a tudását,ezért is vettem ezt a tipust.Holnap valószínűleg,ha belefér,és lesz egy közös időpont,akkor megkeresem személyesen.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
"Nem értem mi ebben a sértő amit írtam?"
",így nem lenne gond elécsapni " Ezért írtam: "Persze én inkább letenném az asztalra azt a laptopot." Az elécsapni kifejezés számomra egy kissé pejoratív értelmű. De mindegy is. A válaszod végén lévő eljárás szerintem orvosolni fogja a hibát.
PS.: én is ezt a programozót, illetve az előző változatát használom.
Üdv! Kalex

0

Dagobert bácsi
Dagobert bácsi picture

Becs,szó,semmi pejoratív jelentést nem akartam belevinni a témába.Én arra értettem,hogy az előző hozzászóló már 4 szer kereste,és nem tudták megoldani a dolgot.De,mindegy,nincs ennek a dolognak jelentősége. Ellenben,ha Te ezt a szerkezetet használod,és hiba nélkül,akkor ez megnyugtató számomra.

0

Gabor2
Gabor2 picture

Üdv.
Nekem HM-09-van,volt vele problémám az elején.
Felvettem a kapcsolatot Hanzély urral (kispestivideo),visszaküldtem s orvosolta a problémát.
Azóta minden funkció hibátlan.

Esetleg feltehetnéd a progiját,s összehasonlitom.
Üdv.

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

Nekem nincs ilyen égetőm, de amit találtam róla Intel HEX és bin formátumot ismer. Meg kellene próbálni a PonyProg programjával átkonvertálni Intel Hex formátumra és azt beolvastatni. Egyébként az égetőnek új programverziója van valószínűleg javították.

Itt írják az új verziót:
http://www.kispestivideo.hu/catalog/usbprog-hm10-eepromavrpic-egeto-p-38...

Ponyprog
http://www.lancos.com/prog.html

Üdv,
Oszi

0

Dagobert bácsi
Dagobert bácsi picture

Szia! Nos,meglátogattam Hanzély urat:-)))!Nem csaptam,tettem elé a laptopot.Valóban az a gond,hogy a HEX fájlt ismeri az égető,a BINT nem annyira szereti.Lesz vagy másik progi,vagy másik PIC,,ezt majd még eldönti.A PONY,amit írsz átmeneti,ill. végleges megoldás,át kell konvertálni a BINT HEX-be,és már megy is a móka.Állítólag eddig nem nagyon volt ilyesmi igény,ill. a gyári fájlok mind HEX-ek ben vannak,a Bint nem igazán használják.Nos,röviden ennyi,tehát ez volt a jó megoldás.Köszönöm mindenkinek a segítséget,de így a korrekt,elviszem megmutatom,ezt telefonon nem igazán lehet megbeszélni.Szerintem is,rendkívül korrekt,és pozitív hozzáállású szakembert látogattam meg.

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

Örülök, hogy sikerült segíteni! Sejtettem, hogy a bin-nel lesz probléma. Sajnos a bin-nek zavaros a formátuma, mert alapértelemben csak a nyers bináris információ lehetne benne. A pony ezt bővítette egy fejléccel. A hex formátum viszont szigorú szabályok szerint tárolja az adatokat, és nem csak az adatokat, hanem azok címét + egy ellenőrző-összeget. Így ha véletlenül megváltozik az adat, vagy sérült a fájl, az nagy valószínűséggel kiderül. Ezért érdemesebb emiatt a biztonság miatt, a Hex használata.

Üdv,
Oszi

0

Dagobert bácsi
Dagobert bácsi picture

Sziasztok!A haverom most vette 3 napja,már az új verziós,én kb. egy éve.Egy fél napot tesztelgettük,oda,vissza,keresztbe kasul,szóval az eredmény ugyan az a régi,ill. az új verzióval is.

0

Sponsored links