You are here

43UH6207-ZA bekapcsol, de nincs háttérfény

15 posts / 0 new
Last post
attilacsep
attilacsep picture

Sziasztok!
43UH6207-ZA  készüléket bekapcsolva nincs háttérfény. A LED-eket ellenőriztem egyenként, jók. Igaz, hogy sok közülük kék, (külső tápról meghajtva) mindenképpen cserélni kell, de a saját tápjuk nem indul. Az elkón (C205) 90V van, A P.On bekacsoláskor cca. 3,4V, elvileg indulia kellene. Sajnos nem ismerem a készüléket, rajz sincs hozzá, szívesen venném a hozzáértők tanácsát, mi lehet a hiba oka. A FET jó, D:85V,S:0V,G:0V. Az SK6N3 IC-ről nem sokat tudok (ami a FET-et vezérli).
Tudna valaki segíteni?
Köszönettel:
Attila

Comments
lacoka
lacoka picture

Szia szerintem a kék ledes led csík az kuka kaptam több db ilyen ledet az összes világít rajta de mindegyik kékes fénnyel valószinűleg ezért selejtezték ki van egy másik típus 43UJ65_UHD ezen is kéken világítanak egy kivételével az fehér itt az egyik ledről levettem a lencsét vagy prizmát hát ember legyen a talpán aki ezt kicseréli a led mérete kb 1x1 mm a led felülete csillog a fényben olyan mint egy tokozatlan félvezető
a led teszter 2.8 V-ot mutatott

0

Vote up!

You voted ‘up’

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
 Mint írtam, már úton vannak a csíkok. Én is szokam kíváncsiskodni, kísérletezni, és ugyanezt gondolom.
Üdvözlettel:
Attila

0

Vote up!

You voted ‘up’

ityvity
ityvity picture

Szia , az inverter puffer elkoját (mérd , cserél ) ,ha jó látóm három 3X8lednek akár elég is lehet a 90V és először is hátteret rakd rendbe menni fog az . Led csíkokat elellenőrizd 0-150 mA taszterrel , és mind egyforma fesz . kell hogy legyen , mert van mikor valamelyik led világít , de megnövekszik rajta a feszültség , és az inverter tilt .

0

Vote up!

You voted ‘up’

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
Köszönöm a tanácsot. Tehát, a C205-t cserélni (bár kivettem, és több kapacitásmérővel is jónak találtam, de kicserélem). Egyenként is lemértem a LED-eket, de csak annyira, hogy világítanak-e. Ismét végigmegyek rajtuk. Csak az nem világos, hogy ha el sem indul a világítás, honnan "tudja" az inverter, hogy valamelyik (vagy több) LED-nek más az árama, mint a többié? Én 82V-al tápláltam meg a LED-eket, és akkor mindegyik világított (ha kéken is), igaz, nem teljes fénnyel, de csak ennyit tud a tápom.
Üdvözlettel:
Attila

0

Vote up!

You voted ‘up’

mosomedve
mosomedve picture

Ha már kéken világít az már nem jó. Sajnos a ledek képesek "megnyúlni" így a névleges feszültségnél nagyobb értéknél nyit ki és kezd el világítani. Egyébkén nem mindig igaz, hogy hogy az áramérték elérésénél meg fog állni. Ha az áram kialakulása előtt eléri az inverter a beállított túlfeszültség értékét már a felvillanás előtt leállítja az invertert. Szerintem a vége úgy is az lesz, hogy a komplett ledsorokat le kell majd cserélned. Nem érdemes időt beleölni, rögtön rendelni kell bele és utána te is nyugodtabban fogsz aludni, nem fogják visszahozni.
László

0

Vote up!

You voted ‘up’

attilacsep
attilacsep picture

Szia(sztok)!
Megjöttek a LED-ek, de sajnos a helyzet változatlan. Egészen biztos (szerintem), hogy táphibás is a készülék. Rajza nem volna valakinek? Vagy bontott tápja?
Köszönettel:
Attila

0

Vote up!

You voted ‘up’

proci gyilok
proci gyilok picture

Szia!
Itt van eladó táp.
https://www.vatera.hu/7162-lg-43uh6207-tapegyseg-lgp43liu-16ch1-rev2-0-e...
Ha minden kötél szakad....
 

0

Vote up!

You voted ‘up’

mosomedve
mosomedve picture

Szia!
Sajnos a gyártó már a tápegységekről nem ad ki rajzot. Sőt már a main boardról sem nagyon van információnk. Csak flowchart van, ami általában mindig oda vezet ki, hogy cseréld ki az alaplapot.
A tápot indítsd be önmagában a stby on és a driver on bemenetekre adott feszültséggel. De ezt igazából miért is mondom neked? Nem most kezdted!

0

Vote up!

You voted ‘up’

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
Szomorú...
Üdvözlettel:
Attila
 

0

Vote up!

You voted ‘up’

csakyt
csakyt picture

Szia. Van hozzá való tápom
Tibi

0

Vote up!

You voted ‘up’

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
Köszönöm a hozzászólást. Már írtam, hogy a LED-eket cserélni kell mindenképpen (már úton vannak). Csak az a furcsa (számomra), hogy teljesen halott a LED-sor. Nemrégiben javítottam egy hasonlót, csak jóval nagyobbat, és ott vígan világítottak a kék LED-ek, csak az bántotta a tulajt, hogy nem jók a színek. Az az igazság, hogy ilyet még sosem tapasztaltam, hogy emiatt így áll le a háttérfény. De mindig tanul az ember...
Üdvözlettel:
Attila

0

Vote up!

You voted ‘up’

proci gyilok
proci gyilok picture

Szia!
Kapacitás mérő helyett használj ESR-mérőt.Rossz kondinál is majdnem jó értéket mutat.
Bekapcsolásnál egy pillanatra se villannak fel a ledek??
Ezek a ledek sorba vannak kapcsolva.
Az átfolyó áramot figyeli a led driver.

 

0

Vote up!

You voted ‘up’

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
Mint írtam, többféle kapacitásmérővel is mértem, digitálissal, hidassal, és ESR-essel is, mind jónak találta. De sosem lehet tudni, kicserélem. Egyetlen pillanatra sem villannak fel. A fet-nek kellene (szerintem) kapcsolni, de gate-ra semmilyen feszültség nem érkezik. Sajnos nem ismerem az áramkört, jó lenne egy kapcsolási rajz hozzá. Tudom, hogy sorba vannak kötve, illetve láttam, és úgy is szoktam mérni, ill. próbálni, feszültséget kapcsolva rájuk, szépen , egymás után, de nem láttam nagy különbségeket az áramuk között. Meglátjuk, addig is imádkozom, hogy az új LED-ekkel elinduljon. Igérem, beszámolok az eredményről.
Üdvözlettel:
Attila
 

0

Vote up!

You voted ‘up’

attilacsep
attilacsep picture

 

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content