You are here

4G LTE SIM kártyás Wifi router, mobil forgalommal kapcsolatos kérdés

Tisztelt közösség!

Van egy SIM kártyás 4G LTE routerem, ehhez Wifin keresztül kamera kapcsolódik. Ha mobillal a Wifihez kapcsolódva nézem a kamerát, akkor használja-e az applikáció az internetet, azaz fogyasztja-e SIM-en lévő internetet? 

Üdvözlettel

Spiller

 

Comments
imrus101
imrus101 picture

Hali!
Nem egyértelmű a dolog, mert vannak olyan kamerák, amik mindenképp egy központi szerveren keresztül közvetítik a képet. Hiába van ugyanazon a hálózaton a kamera és a telefon, a kép megkerüli a fél világot. Ha okosabb a rendszer, akkor ilyenkor persze minden a helyi hálózaton megy. A routereken szokott lenni diagnosztikai funkció, ott lehet látni, hogy milyen irányú kapcsolatok mekkora forgalmat generálnak.
Segítség lenne, ha tudnánk a kamera és a router pontos típusát is, mert lehet, hogy ezekkel az eszközökkel már valakinek van tapasztalata és konkrétumokat tud mondani találgatás helyett.
imrus101

0

Spiller
Spiller picture

Kedves irmus101!

Nekem TL MR6400 V2.0 routerem van, akamera pedig Loosafe QW18.
Ez már 2021. 12. hó óta működik, de nem merült fel az hogy wifi közben zabálja a SIM netjét.

A probléma a barátom általam frissen üzembehelyezett kamerájával kapcsolatban merült fel. 
Neki is TL MR6400 routere van de ez már V5.3, a kamera típusát most nem tudom megmondani, mert más városban van, de írtam neki. Ha megjön a válasz, akkor a kamera típust is közzé teszem.

Üdv

Spiller

0

IC-man74
IC-man74 picture

Kedves Spiller,

 

Ebben az esetben nem fogja fogyasztani a SIM kártyád mobilinternet keretét mert ha belső hálózaton keresztül megy a kommunikáció akkor ott bármennyi adat mehet, nem fog adat áramolni kifelé az internet felé.

 

Más a helyzet ha távolról akarod elérni a kamerát, akkor a mobiltelefonodnak a netkeretét és a 4g LTE routered netkeretét is fogyasztani fogja.

 

Összefoglalva csak annyit kell látni, hogy merre megy a forgalmazás.

 

Üdv,

IC

0

Spiller
Spiller picture

Köszönöm a válaszokat. Én is IC-man74 válaszának megfelelően gondoltam hogy működik, de kétségeim vannak.

0