You are here

Blaupunkt MC60BT micro hifim miért sistergett és miért van égett szaga

Sziasztok!

Van nekem egy Blaupunkt MC60BT micro hifim tegnap este ez történt vele.

Szerintetek így érdemes tovább használjam?
Hangfalait azért rá lehet kötni egy másik erősítőre?
Vagy inkább a hangfalait és a mikrofonját is kukázzam?

Mindig vigyázok a cuccaimra és ha ritkábban használom őket akkor áramtalanítom a viharok miatt áramingadozás miatt és hogy ne fogyasszon feleslegesen áramot.

1 perc alatt mikkor áramot kapott már fúra sistergő hangja volt és elhalkult és ez után be is kapcsoltam és hátra néztem és meg csapott az a büdös szag (majdnem hánytunk unokaöcsémmel), és még mindig érezni a hifiből a szagot.
Márkásabb cuccaimnak semmi baja.

Elég könnyű is a hifi mintha semmi anyag nem lenne benne ez elmondható az Auna DB+388 mini hifimről és a Renkforce TP-1000 Deckről, de a Teac W-1200 decknél már érezni hogy van benne anyag mint a Edifier S350DB 2.1-nél is meg a régi Yamada 5.1-nél és a Millenium MN 9644 mini hifimnél.

Gondolom a régi noname márkák is minőségiben meg voltak gyártva mint a mai újak, Egy régi Sony, Philips, LG cuccaim mikkor már fúra égett szaguk volt akkor magától le kapcsolta magát, de ez a Blaupunkt továbbra is működik és ha elmegyek dolgozni (ha nem húzom ki) akkor leéghet az új házam.

Ha a hangfalait meg tarthatom akkor gondoltam rá csatlakoztatóm a YAMADA H8220 5.1-re, mert már csak egy Yamada kis hangszórója van a többinek meg sérült a kábele.

Előre is köszönöm a segítséget!

Comments
BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

Szépen ügyesen lecsavarozod a hátulját (a hálózati vzeték természetesen legyen kihúzva), lefotózod a belsejét és feltöltöd a képeket, akkor van esélyed h megmondja vki h mi lehet a baja és mennyibe kerülhet a javítás. Addig meg...

0

Öreg szaki
Öreg szaki picture

Furcsállom, hogy az itteni szakik közül senki nem szólt a kérdezőnek. hogy ha egyszer égett valami a ketyerében, addig semmiképpen ne használja, amíg szakemberrel nem vizsgáltatta meg. A készülék bármikor kigyulladhat, innen távdiagnosztikával nem igen lehet megállapítani, mi volt az ami égett a készülékben, és a hiba következtében lesz-e valami a készülékben, ami újra égni fog. Egy ilyen készüléket tovább használni felelőtlenség!
 

0

Ferii
Ferii picture

Szerinted érdemes elvinni a Mikro 2001 Kft. szervizbe ahol a Google értékelésnél elég csúnyákat írnak róluk?  https://www.google.hu/search?q=mikro+2001+kft&sca_esv=566549676&sxsrf=AM...

Sajnos 2 szerviz ahol már voltam ott már csak tv-t és monitort javítanak.  

0

Öreg szaki
Öreg szaki picture

Szerintem nem tudom, ezt neked kell tudnod. Azt viszont tudom, hogy ilyen műszaki állapotban nem üzemeltetném ezt a készüléket, mert a lakástűz biztosan többe kerül, mint bármelyik szerviz. Ha nem tudod elvinni szakemberhez, engedd el. De hát ez a te döntésed, én nem dönthetek helyetted már csak azért sem, mivel én szétszedném és megnézném mi van vele. De én szakember vagyok, nekem könnyű, nem szorulok a szervizre.

0

kferi
kferi picture

Ez nem egy szakmai fórum?????

1

mindigehes
mindigehes picture
**

Ha Neked elromlik az űrkompod, Te is az űrkomp fórumban próbálsz segítségért fordulni. A kérdező nem tag, nem gondolnám, hogy mindenkinek mindenhez érteni kell a világon... 

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: nagy valószínűséggel menetzárlatos a hálózati transzformátor

Bálint

0

atis76
atis76 picture

Sziasztok!
Sztem kondi adta meg magát akkor szokott orrfacsaró bűz lenni.
De képek hiján csak találgatunk.....

1

Öreg szaki
Öreg szaki picture

Már ha egyáltalán van benne olyan.Az, hogy a kérdező szerint pille súlya van, nem erre utal.

0

Sponsored links