You are here

GRUNDIG RR276 rádió áthangolás

A Magyarországon kereskedelmi forgalomba hozott, FM CCIR (88-108 MHz) skálás, de keleti normás GRUNDIG RR276 típusú rádiós magnó áthangolásának leírása érdekelne.

Comments
kákonyi
kákonyi picture

Most tudtam elkészíteni a javasolt belső fotókat, de nem sikerült rájönnöm, hogy hogyan csatolhatnám a hozzászóláshoz.
Kérek szépen segítséget!

0

zsugori
zsugori picture
***

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Az ilyen utólagos keleti normásítások során két kis kerámia tárcsakondit szoktak párhuzamosan ráforrasztani az oszcillátor és a modulátor tekercsre, ezek leforrasztása után visszaállnak a CCIR sávra. Lehet, hogy kicsit a tekercseket is kell majd nyomorgatni, hogy minden ott jöjjön be, ahol a skála szerint lennie kell.
 

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: sok készüléknél még kis méretű sárga jelölésű vasmagot (d=3-4mm) is tettek, ha légmagos tekerccsel volt szerelve, viasszal rögzítve
Visszaalakításkor szükséges az újrahangolás

Bálint

0

torokj
torokj picture

Hello,
Kellene egy fotó az FM részről.Ez szerintem valami távol keleti cucc,csak a neve Grundig.Az FM vevő IC típusa alapján el lehet indulni.Elvileg 2 -3 tekercs cseréje megoldja a problémát.
tj

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Ezt nem értem. A rádió az OIRT sávot veszi, de a skálája CCIR? Így hozták forgalomba, vagy valaki átbabrálta, és most vissza kellene csinálni?

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Sokmindent átbabráltak akkoriban az importőrök. Tévékbe hang kétnormásító, sőt, néha secam->pal transzkóder; videókba órás rádiókba 50Hz-es kristály időalap (pl. "bohócgombos" JVC videóba); az URH rádiókat áthangolták a keleti sávra... aztán visszacsomagolták, és újként eladták a "dollárboltban." 

0

Csaba1002
Csaba1002 picture

Volt ilyen. Hivatalosan forgalomba hozva.

0

torokj
torokj picture

Hello Lcsaszar,
A Ramovil csinált ilyet annak idején.
tj

0

Sponsored links