You are here

Indesit iwsd4105 tip. mosógép "élesztése", vagyis nem jól működik?

17 posts / 0 new
Last post
zoltan35
zoltan35's picture

Sziasztok!
(nem tudtam milyen címet adhatnék)
Nos ez a gép "biztosan jó lesz még valamire" alapon került hozzám. Ismerős ismerőse vett másikat, én meg nem akartam hagyni, hogy kidobásra kerüljön, így elhoztam. Az "eredi" hibát ami H20 képében jelentkezett, hamar orvosoltam, betöltő cső volt megtörve. Gondoltam próbálgatom kicsit, mert elmondás szerint utóbbi hetekben nem olyan "szépen mosott" mint előtte. Ami feltűnt, bár megy a gép, de érzékelhetően hideg a víz. Szóval próbálom sorrendben írni: bekapcsolom, vízet betölti és forgat rajta párat... fűtőelemen nem mérhető feszültség. (fűtőszál jó) pár percenként 4-5mp-re elindítja motort és ilyenkor a fűtőszál is kap feszültséget. Tehát, mosási ciklus alatt párpercenként 4-5mp motor forgás, ami alatt van fűtés és ennyi. Nem vagyok mosógép szakértő, de ezt nem nevezném mosásnak. 
Talán van itt olyan szaki, aki tudja mi okozhatja mindezt. Jobban belemélyedek majd a "lekivilágába", de gondoltam előtte rákérdezek.
Köszönettel: Kiss Z.

Comments
zoltan35
zoltan35's picture

Sziasztok!
Ahogy méricskélem a dolgokat, minden jónak tűnik, vezérlés kivételével. Szerencsére ez nem egy űrsikló, faék egyszerűségével vetekszik. Mivel a processor jelek szerint dolgozik, a rajz alapján felélesztem az elektronikát és kiderül a folytatás...
Köszönöm mindenkinek a segítő szándékot! (természetesen az eredményről beszámolok)

0

Vote up!

You voted ‘up’

varga jano
varga jano's picture

Szia Zoltán !
Mi történt ? Mi lett a végeredmény ?
Üdv

0

Vote up!

You voted ‘up’

zoltan35
zoltan35's picture

Szia!
Végeredmény még nincs, csak rész.. miután rendbe raktam az elektronikát, ma reggel belepróbáltam. Egy gyors programot lefuttattam. Már van fűtés és elvileg rendben dolgozik. Azért az elvileg, mert a fűtés jelenlétén kívül nem ellenőriztem semmit, sőt magára hagytam a gépet. Terveim szerint (ha lesz kis időm rá) úgy akarom kipróbálni egy programon, hogy közben "kukucskálom", rendben forgat-e, stb. Minden esetre eddig bíztatóak a jelek. (bár azt továbbra sem tudom, mitől mehetett tönkre, ázás nyom, ilyesmi nem látszik a panelon)
Üdv, Z.

0

Vote up!

You voted ‘up’

varga jano
varga jano's picture

Szia Zoli !
Tedd centrire ! Futtasd le ! Van hibakód ? ( Ne feledd , hogy lehet , hogy kb.  tíz percet kell várni a hibakódra )

1

Vote up!

You voted ‘up’

Mosószaki
Mosószaki's picture

Motor csati, fűtés csati, csapágynál folyásnyom?
https://storage.googleapis.com/joszaki-reference-photos/small/haztartasi...

0

Vote up!

You voted ‘up’

Mosószaki
Mosószaki's picture

Sok rossz arkadiat láttam, de alkatrész égés az mindig durva zárlatra volt visszavezethető. 
A legtöbb zárlat a motorcsatin van a víztől. 
Csodák nincsenek. 

0

Vote up!

You voted ‘up’

zoltan35
zoltan35's picture

Sziasztok!
Közben kivettem az elektronikát ( 215010229.01 sw: 01.04.03  )  és átnéztem. Forrasztási hibát nem, de négy elégett ellenállást találtam. Próba szerencse alapon ezeket majd cserélem (ha megfejtem az értéküket) és utána jobban átnézem annak fényében, amit írtatok. Légcsapda, stb.
Üdv, Z.

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

varga jano
varga jano's picture

 

0

Vote up!

You voted ‘up’

varga jano
varga jano's picture

Minta

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

Mosószaki
Mosószaki's picture

Beázás nyom nincs?
Arcadia? 
Ha az, akkor előre sajnállak. 

0

Vote up!

You voted ‘up’

varga jano
varga jano's picture

Szia Mosószaki !
Fej vagy írás ? Megpróbálnám cserélni az ellenállásokat a "minta" alapján . Mérném a tranyót , és/vagy cserélném . Szerintem .

0

Vote up!

You voted ‘up’

lapatnet
lapatnet's picture

Üdvözlet!

Ha a motor menetzárlatos akkor egy idő után a zavarjelek miatt az elektronika resetel. Ezért csinálhatja az 5 másodperc fűtés-forgatás hibát. Ha ARCDIA panellel szerelt a gép és a motor biztosan jó, akkor a processzor paneljának forrasztásait érdemes újraforrasztani. Érdemes a panelt a szénkefeportól megtisztítani. Ha a tápegység nem IC-s felépítésű akkor a panelon lévő 10uF kapacitás szegény.

1

Vote up!

You voted ‘up’

huszezres

Szia! És melyik programon indítottad?? Mert pl a gyapjú programon "5percenként" fordít a motor! S ha van rajta pl 20fokos programok, akkor ott hideg vízzel mos! Az általad leírt hiba adódhat a szintkapcsoló (légcsapda) hibából is, mert csak akkor fűt, ha van vízszint!!

0

Vote up!

You voted ‘up’

varga jano
varga jano's picture

https://elektrotanya.com/showresult?what=iwsd4105&kategoria=&kat2=all
Kedves Zoltán !
Én a helyedben először azt nézném meg , hogy milyen állapotú a gép ?
Vízköves ?  Rozsdás ? Csapágya , lengéscsillapítója , rendben ? Fűtőtest , milyen állapotú ? Motor , nem csapágyas ? Szénkefék rendben ? Szivárog-e valahol a víz ?  Mit kell feltétlenül cserélnem ? Mosógép szinten kell javítanom ? Panel szinten kell javítanom ? Elbontom alkatrésznek ? Mennyit , tudok , érdemes , rá költenem ? Eladásra szánom ? Saját célra ? Családon belül , karácsonyi ajándéknak ? Tedd ezeket mérlegre ! Utána dönts el ! Üdv

0

Vote up!

You voted ‘up’

zoltan35
zoltan35's picture

Szia!
Köszönöm a választ, illetve a sok kérdést. A gép jó állapotú és nem vízköves, lengéscsillapító jó, motor nem csapágyas, nem vízköves, pici rozsda, nem szivárog a víz. Többi kérdésre majd akkor tudok válaszolni, ha megfejtettem a hibát. 
Üdv, Z.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Mosószaki
Mosószaki's picture

Hello!
Centrin rendesen felpörög? 
Ha baj van a fordulattal a taho a rosz. 
Tahora tegyél multit csipogó állásban, forgasd a motort, fordulatszám függő csipogást kell hallanod. 
A többi ellenőrizni valót már említették. 
Taho 100 ohmos nagyságrendű.szakadt illetve mechanikusan törött szokott lenni. 

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content