You are here

Keresem megvételre a Rádiótechnika 1951. november-decemberi számokat, valamint az 1952, 1953, 1954 és 1955-ös évfolyamait !

21 posts / 0 new
Last post
zus

Helló ! Keresem megvételre a Rádiótechnika újság 1951. november-decemberi számokat, valamint az 1952, 1953, 1954 és 1955-ös teljes évfolyamait. 

Az évfolyamok kizárólag teljes évfolyamok lehetnek, hiánytalanok, de úgy is, hogy lapok se hiányozzanak belőle, vagy ne legyenek a lapokból kivágva cikkek, rajzok, stb. Az újságok ne legyenek dohosak, penészesek, mert lakásba, könyvespolcra kerülnek, miután valahogy beköttettem őket.

Tehát: keresem a fenti évfolyamokat megvételre, kizárólag az általam megjelölt formában ! Ép állapotú, hiánytalan (a mozgalmi cikkek is !), nem összevagdalt, nem dohos, nem penészes példányokat keresek. Ha valakinek van ilyen eladó, akkor privátban várom a jelentkezést. Minden megoldás érdekel, megegyezünk. Ha könyv alakba lennének összekötve, azok előnyt élveznek.

Köszönöm a segítséget és várom akkor privátban, ha valakinél akadna ilyesmi eladó. Mivel nem nagyon tudok mindig idejönni, így a válaszra egy kis türelmet kérek.

Comments
hamradio44

Kedves zus!
Amennyiben még aktuális, rendelkezem a keresett Rádiótechnika számokkal.
1951 november, december, 1952. teljes évfolyam (nincsenek bekötve), 1953, 1954, 1955 évfolyamok hőkötéssel bekötve.
Az újságok állapota koruknak megfelelően viseltes, de teljes.
Az újságok Budapesten (Zugló) találhatók, megbeszélt időpontban megtekinthetők.
Üdvözlettel: hamradio44 (Tel.: 303714644)

0

Vote up!

You voted ‘up’

gbenyov
gbenyov's picture

Szervusz!
Nem 100%-osan idevaló, de a téma mégiscsak RÁDIÓTECHNIKA.
1. Nekem a fotón lévőknél több lapszámom is van, de ezeket most rendeztem, 1957-1983.

2. Az 1967 és 1968 évfolyamok be vannak kötve.

3. Csak szólok nektek, hogy a RÁDIÓTECHNIKA nagy bajban van.
Esetleg meg is szűnik az idén. Az ok nyilvánvaló: a MRASZ "nem, hogy megtámogatná", hanem "inkább megtámadná"!

1

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint's picture

szia: nekem csak 1962 júniustól van, múlt hónapig,  dobozokban a padláson

Bálint

1

Vote up!

You voted ‘up’

zus

A TR-1867-hez született hozzászólásokra válaszul kumulatíve:

1. A kérdéses kollégával már felvettem a kapcsolatot. Megígérte nekem, hogy megpróbálja előkeríteni azt a 256 MB-os tételt és eljuttatja nekem. Csak a lomok között kell turkálnia.

2. Az lhanzi az még életében többszöri megkeresésre sem válaszolt. Számtalanszor megírtam már itt a Tanyán, hogy bármikor kerestem meg, pénzért szerettem volna tőle ezt-azt, arra képtelen volt, hogy válaszoljon nekem. Akárcsak annyit, hogy "oké, vettem, térjünk rá vissza". Az engem nem érdekel, hogy itt a Tanyán kinek mennyit segített, mennyit kellett utánamenni a segítségének, az az ember előttem leszerepelt. Hasonlóan a családja sem válaszolt. Több alkalommal jelentkeztem náluk, szintén pénzért doksit ügyekben (ráadásul úgy, hogy egy helyi, gyulai ismerősük közbenjárásával !), de ők se vették a fáradtságot, hogy válaszoljanak bármit is. Akár csak egy NEM-et. És ilyenekre lett bízva egy komoly műszerdokumentáció-gyűjtemény ?! Ennyi erővel rituálisan felgyújthattuk volna az egészet a Kossuth-téren ! Pontosan ugyanannyi haszna lett volna. 

5

Vote up!

You voted ‘up’

Guest
Guest's picture

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kalex
Kalex's picture

A remény hal meg utoljára, meg a lepényhal. Sajnos a fájl nem az ami.sad

0

Vote up!

You voted ‘up’

gbenyov
gbenyov's picture

Hello zus!
A "Rádióvilág" Rádiótechnika szerkesztőség mit mondott Neked?
Nekik nincsen?

0

Vote up!

You voted ‘up’

zus

Nagyon udvariasan véstem nekik, direktben a főszerkesztő Békei Ferencnek, de arcizma se rezdült. Pedig, neki is megírtam, hogy MEGVENNÉM, tehát nem ingyen szeretném az újságokat.

Továbbá, megírtam neki azt is, hogy a szakma szeretetén túl amiatt is szeretném begyűjteni a kérdéses számokat, mert szeretném megőrizni őket a magam számára, egyfajta korrajznak is. Mit is jelentett az igazi amatőrmunka akkor, mikor nem voltak készen kapható méregdrága gépek, vagy akár csak alkatrészek ? Prímán szórakozom a saját készítésű alkatrészek leírásain, a házilag módosított tévéken, stb. tudván azt, hogy akkortájt az ilyen munkát a kényszer szülte, nem feltétlen csak a hobbi és a szakma szeretete.

Csak a "korszerű" (1951. november utáni) Rádiótechnikát keresem megőrzésre, mert ahhoz tudok bármilyen szállal kötődni. Az azokban felúszott kapcsolásokban szereplő csövek egy részével már volt kapcsolatom, a felúszott öreg tranzisztorok szinte mindegyikével volt már kapcsolatom, és így tovább. Mondanak nekem valamit. A háborús, meg háború előtti anyagokat meg sose láttam (kivéve rádiómúzeumban), nem voltak a kezemben.

Egyszóval, szeretnék a modern Rádiótechnikák még hiányzó évfolyamaihoz hozzájutni. Semmi válasz.

Lehet, hogy nem kellett volna megkritizálnom a jelenlegi Rádiótechnika színvonalát ? Tettem ezt nagyon kulturáltan és jobbító szándékkal (= építő jellegű kritikával).

2

Vote up!

You voted ‘up’

torokj

Üdv!
Békeit nem szabad kritizálni,mert minden kritikából 2 oldalas cikket csinál az amúgy is színvonalon aluli folyóiratában.Lásd a februári és márciusi RT szám, valamint egy régebbi 8LHT által írott, RT évkönyvet kritizáló írásából.
Kár érte,mert egy generációt kinevelt,sok hasznos tartalom volt benne,de több ok miatt már alig írogattak bele.
Maradt a műtücsök,fényorgona és csupa "hasznos" apróság.Pedig téma lenne bőven.
Torokj

1

Vote up!

You voted ‘up’

zus

Szia torokj ! Én is véstem neki egy privát kritikát, kábé 5-6 oldalon keresztül, javaslatokkal együtt ! Hogy lehetne korszerűsíteni és népszerűsíteni az újságot, hogy valamennyire visszakapja megkopott fényét, de sajnos csak azt írta rá, hogy olvassam el az idén februári szám előszavát. Ott meg leírta, hogy éppen hadakoznak valami budapesti rádióamatőrökkel, vagy kifenékkel a Dagály utcai bérleményen. Ennyit tudok sajnos. Nagy kár az újságért, én a suliban a tankönyvek mellett ebből az újságból tanultam. A szakmai tanárom a műhelygyakorlatra mindig kivett véletlenszerűen cikkeket az újságból, amikben levő áramköröket meg kellett építeni a műhelyen és kimérni. Működik ? Hurrá ! Úgy működik, ahogy kell ? Nem úgy működik ? Miért nem úgy működik ? Egyáltalán nem működik ? Miért nem működik ? Sajtóhiba miatt vagy pedig át kell tervezni az egész mindenséget ? Volt ez is, az is.

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint's picture

szia: a szerkesztőségben 2 példányban láttam bekötve. két nagy szekrényben régi évfolyamokat és újabbakat is
Lehet, hogy nem akarják megbontani a sorozatot, vagy egyszerűen nincs benn
Talán telefonon tisztázni tudnád

Bálint

0

Vote up!

You voted ‘up’

zus

Szia SzBálint ! Én is emlékszem könyvszekrényre bekötött anyagokkal. Nem tudom, hogy emberünk mennyit van bent mostanság, pláne, hogy állítólag hurcolkodniuk kell a Dagályból. Megpróbálom majd valahogy telefonon elérni. Van arrafelé egy kontaktom. Hiába ilyen a mai világ, nekem ez mégsem a stílusom. De lehet, hogy ezt kell mégis igénybe vennem.

0

Vote up!

You voted ‘up’

gbenyov
gbenyov's picture

Hello zus!
Én fiatal gyerek vagyok. Csak 1957-től van...

0

Vote up!

You voted ‘up’

zus

Szia ! Én még fiatalabb vagyok, 1956-tól megvan. Sajna nem találok egyelőre olyat, aki kicsit idősebb és 1951-től meglenne neki.

Más. Keresek TR-1867-hez gépkönyvet, de legalább kapcsolási rajzot. Neked, mint HT-ben ügyködő embernek, nincs véletlenül ?

0

Vote up!

You voted ‘up’

Guest
Guest's picture

Üdv!
A TR-1867 dokumentációját (256MB) az oldalon található információ szerint lhanzi 2012-ben elküldte egy e napokban is aktívan fórumozó tagnak. Innentől...

0

Vote up!

You voted ‘up’

gbenyov
gbenyov's picture

Hello,
A kérdés nem idevaló, de mégis válaszolok Neked.
"lhanzi"-nak átadtam a teljes HT, HTSZ és HTRT dokumentum raktáramat, 2 szekrény teljes tartalmát.
A családja talán foglalkozik a gépkönyvek sokszorosításával, és elküldésével, https://regimuszereklhanzi.5mp.eu/

0

Vote up!

You voted ‘up’

zsugori
zsugori's picture

szia
ha nő az többre néz egy szakácskönyvet ,vedd csak el a nagyi receptjét és máris hiányzik neki

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kari

Hallo Gabor!
Azt szerintem Te is jol tudod, hogy a csaladja nem all pozitivan a gepkönyvek kerdesehez-talan tenyleg nem tudsz többet az atadott anyagrol, de a jelek szerint Jani "kezeletlen" oldalara hivatkozni szerintem egy rosz vicc!_ mikor mindannyial latjuk, hogy egyszerüen ellett eresztve s kovalyog a térben mini a nyeletlen fejsze feje :-(
Egyebkent nekem meg a TR-1845/H031 Oszcilloszkop rajzara-netan SM-jere lenne szüksegem-
ha valakinek lenne - elöre is NAGY köszönet! Attol tartok ebben (sem) tudsz segiteni?
Kari

0

Vote up!

You voted ‘up’

Guest
Guest's picture

0

Vote up!

You voted ‘up’

Guest
Guest's picture

A kérdés igen is idevaló, hiszen zus ezt is keresi:  https://elektrotanya.com/comment/435096#comment-435096
Csupán azt közöltem, hogy egy Tanyatag rendelkezik a keresett doksival. Hogy ő milyen feltételekkel jutott hozzá, nem tudni.
Ha nem titok, akár írhatna is róla.
Az "lhanzi" családja az egy másik történet. Én nem tudok róla s talán más sem hogy a család folytatná a dokuk "értékesítését". Ha valaki többet tud, ne tartsa magában!

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content