You are here

Lemo csatlakozókat szeretnék vásárolni (típus a szövegben)

12 posts / 0 new
Last post
zus

Helló ! Egy kis segítséget kérek. Egy műszer megjavításához 2-2 db (dugó ÉS csatlakozó) Lemo gyártmányú csatlakozót szeretnék megvásárolni. Lehetnek bontottak is, de műszakilag kifogástalanok legyenek. 

A Lemo itteni disztribútorai annyit segítettek, hogy megadták a két alkatrész típusát, de ez minden ! Többet nem segítettek.

A típusok tehát:
- 6 pólusú dugó, FFA.2S.306.CLAC27Z típus
- 6 pólusú furatba szerelhető aljzat, ERA.2S.306.CLL típus

A mellékelt fényképeken az aljzat látható. 

Megköszönök minden segítséget, bármilyen ötlet érdekel. Ha valakinek van valami mélyenszántó gondolata a csatlakozók beszerzése ügyében, esetleg tud segíteni, akkor a hummer@enternet.hu címre véssen nekem. Ismétlem: bontott, használt is érdekel, csak kifogástalan műszaki állapotú legyen.

File attachment: 
Comments
Guest
Guest's picture

0

Vote up!

You voted ‘up’

lcsaszar

Szia!

Nincs Lemo-m (illetve ami van, az neked nem lenne jó). De ha már dugó ÉS aljzat párban kell, akkor talán nem muszáj, hogy pontosan olyan legyen, mint az eredeti. Az egyedüli feltétel az érintkezők száma, meg a rögzítés módja. Úgy értem, mint írták is, hogy vannak hasonló gyártmányok, könnyebben beszerezhetők, olcsóbbak, amik kicsit eltérnek, de ugyanazt tudják. Miért ragaszkodsz az eredeti Lemo-hoz?

Üdv, lcsaszar

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kari

Hello!
Amiket en javasoltam nem ternek el kicsitsem, azok teljesen kompatibilisak, csak occobbak, kisse mas megjelenessel.
Ne tevesszen meg, hogy sokfele arretalasi megoldasa van az ereeti csaladnak is, nem egyszerü egyet beazonositani...
Minden esetre elöször az atmeröt kell tudni, majd az arretalasi megoldast s a kontaktusok atmeröit = ezek kb 100%-ra egyertelmüsitik a tipust-max meg müanyag valtozatot is lehet valasztani, vagy kompatibilis markat...
(magam nem keveset hasznaltam Fisher dugokat is Lemo aljzatokhoz="null problemo", de Volt, hogy Oduval lettek parositva- azok is priman passzosak_de ez manapsagra törtenelemme kezd vàlni...)
Kari

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint's picture

szia: az RS component is forgalmaz LEMO-t

Bálint

0

Vote up!

You voted ‘up’

csakyt

Szia
lemo magyarországi üzlete. Én itt szoktam vásárolni.
 1201 Bp. Nagysándor József u. 6-12.
Tibi

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kari

Szia Zus!
A Tek 7904-emen is Lemo-k vanank-4pines valtozatban, de ebböl a sorozatbol.
Ugy emlekszem, hogy a Philips & HP egyes regebbi modelljein is ezek(4-pinesek) voltak beepitve...
Nem kell a meregdraga Lemo-t venni: abszolut csereszabatosak az Odu es a Fisher Connectors megoldasai is, csak eppen joval occobbak! Altalanos csati disztritubor a TTieurope_talan tartja ezeket is.
A Connector Specifier Periodika kiadoi viszont alighanem vegig nyalazandok...

Ha lenne KFKI-s kapcsolatod; ott alighanem hasznaljak-ismerik ezeket is.
Kari

Közben rakerestem a "Lemo compatible connectors"-ra_hmm, van "Alibabas" megoldas s a kici occokto isl...

0

Vote up!

You voted ‘up’

nagyis

Üdvözöllek!
Erről a csatlakozó aljról lenne szó? Itt lehet rendelni de elég sokba kerül
http://www.bucarabilis.com/lemo-connector-2s-1-2-3-4-5-6-7-8-10-pin-era2...

van párban is

http://www.bucarabilis.com/lemo-connector-2s-1-2-3-4-5-6-7-8-10-pin-ffa2...

Itt lenne alj és dugó is de 1S széria aminek az érintkezői 0,7 mm-ek a 2S széria 1,3

https://www.distrelec.hu/hu/csatlakozok/kerek-dugaszos-csatlakozok/ipari...ó+csatlakozók&filter_Manufacturer=Lemo&pageSize=100&sort=Title%3Aasc

0

Vote up!

You voted ‘up’

zus

Igen, ilyesmiről. Tudom, hogy drága, nem is ez a gondom, hanem sokkal inkább az, hogy ha a Lemo itteni disztribútorai tudtak volna nekem mutatni egy ilyet kézbe (segítségül), amibe bele tudtam volna próbálni a meglevő dugót, akkor pontosan tudtam volna, hogy mit is kell rendelni. De most ha például megrendelem a distrelecten és valami miatt nem jó, akkor mi a twkwmet csinálok vele ? Annyira nem olcsó, hogy az asztalomon nézegessem.

A fentebb megjelölt típusokat az ide is feltolt fotók alapján mondták a Lemo itteni képviselői (látni nem látták, próbálni nem próbálták). Csakhogy van egy-két olyan Lemo csatlakozó, ami kísértetiesen hasonlít, méretben, formában egymásra. A letölthető katalógus szerint én 2C-nek mondtam volna ezeket a csatikat a fotóimon, ők meg tök más típust mondtak rá. Akárhogy is, nekem előbb kézbe kellenének próbára a csatik. Emiatt véstem, hogy bontott is megfelel, csak legyen. A distrelect nem hiszem, hogy kézbe ad nekem akár egy fél csatit is.

0

Vote up!

You voted ‘up’

nagyis

Tökéletesen megértelek, még ha jó is akkor is túlzás ez az ár persze attól függ mit ér a műszer. Nekem van egy sőt kettő    EMG 1556 oszcilloszkópom aminek elején van 2 most már  tudom mert korábban utánanéztem LEMO aljzat 4 pines. Most hogy keresed és jobban megnéztem látom 3 dolog nagyon fontos a pin szám a tüskeátmérője és a kapcsolat rögzítés a dugó és az alj között.  Azt is látom a csatlakozók újabb generációja van a piacon a keresett meg régi, nem igen jó hozzá a mostani. Keresned kell használtat vagy együtt kell rendeld a dugót az újabb aljzattal  ( 62 EUR :((((  )

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

zus

Figyi, sajnos az ár az annyi, amennyi. Amúgy, ugyanez a négy pólusú csatlakozó van nekem a 1555 mintavételező előlapján, meg van ilyen külső ipari hőérzékelőn is, mint ami a szkópod arcán van. Nekem a nagyobb, vastag elektródás 6 pólusú kellene. Az a baj, hogy gőzöm sincs, hogy honnan tudnék keríteni ilyet. Még abba is belemennék, hogy valami olcsóbb alkatrészt valami műszerből, vagy elektronikából megvennék csak a csatlakozás miatt. De hát ki az ördög tudja, hogy mibe kerültek ezek bele. pláne, melyik évtől melyik évig ?

Amúgy, nagyon szép a képen levő szkóp. :-) Ahhoz milyen mérőfej volt, ami ilyen Lemo csatlakozással csatlakozott ?

0

Vote up!

You voted ‘up’

nagyis

Én is szeretném ha  az én 1555-ben is LEMO-s fiókok lennének keresem erősen de nem találok.az 1556 LEMO csatlakozóiba aktív mérőfejek lennének de tulajdonképpen csak tápot ad a mérőfejre +-15V DC. Hogy milyenek nem tudom még képet sem láttam róluk.
Ez a gép  a felszámolás előtt készült pár évvel, tervben volt hozzá sampling fiók is de már nem készült el , kár mert jó gép minőségi nyugati beszerzésű alkatrészekből, aranyozott nyáklap érintkezők TEK koppintás, de mondhatni többet tud, és javítható.

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content