You are here

Orion T32-DLED háttérvilágítás hiba.

14 posts / 0 new
Last post
balogapu
Sziasztok.
   

   Adott a címben szereplő tv-m amiben ma reggelre megszűnt a háttérvilágítás. Kép van ha hátulról megvilágítom, és a hang is kitűnő. A hátteret 2x 11 ledből álló szalag biztosítja de nem tudom kideríteni hogy melyik szalag a rossz. Aztán ha ez meg is van, honnan tudok rendelni ilyet? Nem tudom fontos infó-e de kb egy hónapja nem érzékeli a hdmi bemenetet, és most mértem rajta feszültségeket is. Mindenhol megfelelő és stabil, viszont a ledek felé menő csatin nincs feszültség. A háttér egy mps1333-as ic-ről megy. A képeken minden infót megtalálni a tv-ről.

Előre is köszönöm a segítséget.

Comments
Balázs

Szia 
Van ilyen csíkom 2000ft darabja
Balázs 

1

Vote up!

You voted ‘up’

Attee

Üdv!

Az IC figyeli a LED sorok áramát, ha nincs terhelés (vagy túl nagy), letilt. Tehát ezért nem tudsz mérni ilyenkor semmit.
A LED sorokat vagy meg tudod vizsgálni külső áramforrással, (max. 200mA,esetleg számolgatsz, hány LED van sorbakötve (NEM feltétlenül az összes LED van egymással sorban a csíkon, bár ez ugye páratlan számú, itt akár lehet is) és aszerint adsz neki tápot Elvileg ebben 3V-os ledek vannak..)
A másik, hogy egyenként megméred a LED-eket. Általában a barna, pörkölődött LED illetve panel áruló nyom lehet.

És persze nem 100% a led sor hibája.

Ja, és az IC típusát benézted, valójában  MP3394s.

2

Vote up!

You voted ‘up’

balogapu

     Köszönöm a tippet. Végigmértem egyenként. Összesen 6 led zárlatos vagy szakadt. Az ic-re már rájöttem smiley és mp3394s-ként kerestem rá...yes. A hq-nál van is de az első lépés a ledek cseréje.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Attee

Üdv!

A LEDek cseréje után majdnem 100%, hogy jó lesz. De mint ahogy javasolták, állítsd kisebbre a ledek áramát úgy, hogy ne legyenek a maximumon hajtva, de feltűnő fényerőcsökkenés se legyen. Az R155 és R137 (sorbakötött) ellenállások variálásával tudod megtenni, az IC 6-os (Iset) lábán. (Bár a rajz alapján két 6.8K-s ellenállás van, így 70mA-ra van belőve, nem hinném...szerintem több lesz az) Ha csökkented az ellenállás értékét, nő a LED áram.
A következő képletet használd:
ILED(mA)= 790 x 1.23V / (RSET+0.4)(kΩ) ahol az Rset a beállító ellenállás értéke kiloohmban. (Az 1,23V pedig a belső referenciafeszültség)

1

Vote up!

You voted ‘up’

zoltan35
zoltan35's picture

Szia!
"Szokásos" háttér hiba, ne keresd máshol a hibát.  Ledek (2835) ellenőrzését egyenként is megteheted akár multiméterrel is. Igaz ha nem vagy "rákészülve" ezek cseréjére, ajánlatos inkább komplett csíkokat cserélni. Amennyiben led csere mellett döntesz, már ajánlottak beszerzési lehetőséget. 
Üdv, Z.

2

Vote up!

You voted ‘up’

vadmalacka
vadmalacka's picture

Hi!
 A kideríted melyik LED-ek rosszak a csíkon, akkor LED-em van hozzá.
Ha érdekel keress a vadmalacka@gmail.com  -on

2

Vote up!

You voted ‘up’

SobriJ

Olvasd el végig amit írt, és ha lesz fesz akkor jöhetsz a csíkoddal.

1

Vote up!

You voted ‘up’

zoltan35
zoltan35's picture

Szia!
Vadmalacka jót írt, aki látott már ilyen tévét belülről, esetleg javított is, tudja nem feszültséget kell keresni (azt generálja más) amíg a ledek nincsenek rendben.
Üdv, Z.

3

Vote up!

You voted ‘up’

SobriJ

Akkor bocsánat. én azért nem adnám fel hogy ott legyen fesz. De a csíkokat tápról lehetne ellenőrizni, vagy azt se? Aztán jöhet az egyenkénti keresés.  Ja és utána a csík csere.

1

Vote up!

You voted ‘up’

balogapu

Szia. Ezt nem tudtam. Akkor viszont le kell bontsam, és méregetnem kell ledenként. 

0

Vote up!

You voted ‘up’

SobriJ

0

Vote up!

You voted ‘up’

balogapu

A HQ-nál van egy ilyen, de az nem "s"-re végződik hanem "sgs"-re. Bár a rajz alapján ugyanolyan... Gondolom jó bele.

https://hqelektronika.hu/termekek/mp3394sgs-led-lighting-drivers-4ch-350...

0

Vote up!

You voted ‘up’

F-Yoci

Üdv! Ne hagyd magad bevinni az erdőbe, és feleslegesen vezérlő IC-t rendelni, nem mindenkinek van elég tapasztalata ezekhez a többféle védelemmel ellátott áramgenerátoros LED meghajtásokhoz. Jelen esetben a LED-ek hibásak, ezért tilt le. LED vagy a 2 csík cseréje megoldja. És a LED-ek áramát vissza kell venni, akkor tartósabb lesz.

1

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content