You are here

Powerware 9110 Szünetmentes DC-DC táp nagyon magas egyenfeszültség probléma! (megoldva!)

3 posts / 0 new
Last post
megujulo
megujulo picture

A következő problémával állok szemben:

Van egy Powerware 9110 típusú szünetmentes tápon ami 1000 wattos és 48 voltos DC vel dolgozik: 4 x 12 voltos akku sorba kötésével.

Kb 6 hónapja sikerült tönkretennem egy diesel generátorral, de előtte sem volt tökéletes. Amikor bekapcsoltam a generátort kb 15 másodperc múlva az átkapcsolás helyett egy hatalmasat csattant és eldurrant az egyik ág IGBT fetje, ami a dc működési egyenfeszültséget állítja elő. (nem is csodálkozom rajta utólag, mert a generátor 42 herzen ment 240 voltos feszültséggel, ami nem igazán az az érték ahol a vezérlés átkapcsolná biztonságos tartományba szünetmentes tápokat

Hogy a szétpukkanást mi okozta számomra a mai napig nem derült ki. 

Sikerült letöltenem a 9130 verzióhoz való service manualt ami teljesen hasonló!

Már mindent átnéztem minden jónak tünik de:

 

Van 2 folytó trafó ami a szinuszos meghajtás után sorban vannak kötve , mindkettő 1,85mhenry, de működés alatt az egyiken 55 V effektív a másikon 24V effektív váltófeszültséget mérek.

Mintha az egyik tekercs menetzárlatos lenne imulzus alatt!?

a szinuszmeghajtó IGBT-k terhelés nélkül is melegednek, és a védő 1 nano + 130 ohm 3W ellenállás is tűz forró!

Lehetséges hogy induktivitás mérő hibátlan állapotot mutat de feszültség alatt belső menetzárlat lép fel?  A tekercseket kiszerelt állapotban mértem le preciz induktivitás mérővel.

Szép estét Attila

 

ot állít elő

Comments
megujulo
megujulo picture

A szünetmentes inverter rendben van. A hiba fő oka egy 1,85 mHenry-s folytó feszültség zárlata volt. A tekercseket kipróbáltam teszt környezetben, egy fet és egy 555 kapu segítségével rögtönzött tesztelő áramkörrel. Amikor a tekercs kb 200 voltos impulzust kapott a rezgés leállt a hibás tekercsnél. Újratekertem, rendbe tettem megint teszi a dolgát.

Szép estét.

1

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: 

ügyes

Bálint

1