You are here

Sencor full hd led tv háttérvilágitás probléma

Udv! Tudna vki segiteni mi lehet a gond.Szoval ket ledet mar csereltem 3vost es a sorba kotott ledeken 130mA van.Egy ledszalagon van 4 led es 7 szalag van,akarhogy is szamolom ez 84vos tapot ker.Ha ramerek a led hattervilagitas tapra 59v merheto ez kevesebbnek tunik.Led+ csatlakozo tun merem, Led- on meg 2,1vot. Furcsa .Ha lehuzom a led csatit akkor nem megy le 0vra ,de ha terhelem ,radugom a ledeket eltunik bekapcsolas utan szinte azonnal az 59v lenullazodik.Tapon mar megneztem mindent szinte elkokat atkondiztam.Ledeket mielott osszeraktam volna a kepernyot teszteltem egyesevel kulso taprol mind kb.130mAt es 3vot kap annyit mutat a tap es egnek rendesen most mar mind.Mi lehet a gaz?Otlet?A led- es led+ on a gnd hez kepest 84v nak kene lenni,vagy csak egy 84v nak a led- es led+ kivezeteseken?Kapcsolasi rajz ,szerviz doksi nincs a neten sajna.

Comments
zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Ahogy már utaltak rá, könnyen tévútra vihetnek azok a mérések. 3v-os ledek nem annyiról vannak hajtva, így az áramfelvétel is becsapos lehet. Nem írtad milyen/mekkora készülékről (sejtésem szerint 42") van szó... a driver csakis jó ledsorok esetén működik helyesen, szóval tényleg jó lenne tudni a készülék-táp-driver számát.

0

ityvity
ityvity picture

Üdv, mekkora ez full hd tv , az a 130mA kevés lesz meg ha 32" is .  2 led rossz volt amit cseréltél ? Ledeket nem 3V-rol teszteljük , hanem tesztérrel , áramgenerátoros meghajtással , és előszőr az egész háttér , utána csikónkként , de cserélni   komplett ajánlatos , ha nem akarod évente többször szétszedni a kijelzőt . A led tápja meg azért nem ál föl , mert rossz a háttér , és ezt matematikával nem lehet megjavítani .

0