You are here

Whirlpool AWO/D 43136

Tiszteletem!

Egy Whirlpool AWO/D 43136 elöltöltős automata mosógépet kellene megjavítanom ami először nem centrifugázott, kicseréltem a szénkeféket mert eléggé rövidek voltak. Azóta felpörgeti a motort, de 3-4 másodperc után F07 hibakódot ír a gép. Van egy picivel kisebb teljesítményű motorom amit próbaként felszereltem és avval kiválóan működött.
A gépben 12,5*5 szénkefe volt nekem meg csak 12,3*5 szénkefém volt. Lehet a méret különbség miatt a probléma, vagy csak még nem kopott össze a kommutátorral?
Tacho generátor szakadásvizsgálaton ritmikusan sípol, mágnes a helyén fixen. Forgórész nem szakadt, állórészek nem szakadtak (2,4 ohm)

Segítségüket köszönöm.
János

Comments
Szaki963
Szaki963 picture
*****

Üdv!

Lehet a tacho csatlakozója nem jól van össze dugva.

Felesleges rajz,és szerszám nincs,csak ritkán használt.
elwo

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia!
Az F07 hiba elvileg "Motor control unit error."Szerintem tegyél bele olyan szénkefét amilyen volt benne.Más méretű okozhatja a hibát.Szerintem.Üdv jano

0

Kari
Kari picture
*****

Sziasztok!
Lehet, hogy a kommutator szeletek reseit sem sikerült alaposan kitisztitani, esetleg a femfelületet simara csiszolni/felszabalyozni, ill. a szenkefek homlokfelületeit a kommutatorhoz passzintani (kisse "elöreszelni"-alakitani)?
Kari

0