elektrotanya.com - service forum & info
Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians

Thank You!
GOLDSTAR CHASSIS MC41A MC41B
TV - SERVICE MANUAL
Type: (PDF)
Size
5.4 MB
Page
8
Category
TV
SERVICE MANUAL
Sponsored link
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
Whether you suffer fatal electrical shock! Instead, contact the nearest service center!


Please, do not make a copy of the downloaded manual and do not offer to sell it,
just use personally to repair defective appliance! Good luck to the repair!

Looking for other manual?
Document preview
GOLDSTAR CHASSIS MC41A MC41B service manual (1st page)
Preview of GOLDSTAR CHASSIS MC41A MC41B [1st page]
Click on the link for free download!
Sponsored link
This file is downloadable free of charge: ...processing...
Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Sponsored link
Translate this page:
Relevant forum topics:


Goldstar gondok,nem indul készenlétből
Szerbusztok! Adva van egy cf21e20b típusú,pc31a sasszé.HÍBÁJA:Készenlét van,ha ráínditok a készülék egy pillanatra bekapcsol, majd vissza készenlétre.Fény,hang nem jelenik meg,a B+ reléjét rövidre kötve sor beindul,feszültségek jók.TDA8362B-t már cseréltem.VALÓSZINÜ a up-nek nem tetszik valami,azért tilt le.De mi? Nem képeltérítés! Kérem segítségeteket,elöre is köszönöm!
Goldstar CK-9902 (PC04A) nincs szín
Üdv urak! Van itt egy ilyen tv ami már lassan az idegeimre megy. Eredetileg azzal hozták hogy búgott a hangja. A panelt kicsit megmozgatva elhalgatott teljesen majd visszajött. Átforrasztottam a TBA 120-ast és a környékét, a hangvégfokot meg a vezérlőprocit is. Ezután semmi hangja nem volt. A TBA 120-at cseréltem, így már jó lett a hang, de egy fix hangerőn szólt nem lehetett szabályozni. AV-ről nem volt hang. Kiderült hogy a TDA 1940-es tiltja a hangot, mert a 7-es lábán a megadott 11.4 V helyett, közel 0 V-ot mértem. A hanghiba feltárása közben a szín is elment. AV-n jó, de tunerről nincs szín. Cseréltem a késleltető művonalat, a színdekódert (TDA3560). Elkókat átmértem a színdekódernél, volt amelyiket cseréltem is, de semmi eredmény. A hanghiba mellett, a színhibát, okozhatja a TDA 1940? Mert ez válassza le a függőleges, és a sorszinkronjelet, meg ebbe van a burst generator. Esetleg merre érdemes még keresgélnem? Köszönöm előre is!
Goldstar kistévé-nincs kép
Sziasztok! Áthozott a szomszéd egy öreg analóg színes kistévét,nézzem már meg mert sajnálja kidobni "oan jó képe volt".Nos a hiba a következő:az RGB vezérlő TDA3562A ic valamiért lezárva tartja a katódokat.A 18. lábbal végzi a katódok lezárását induláskor pár másodpercig és kikapcsoláskor.Na ez nem akar nyitni bekapcsolás után.Ha a képcsőáramköri lapon az ic-től idevezető ponthoz(auto) műszerzsinórral párszor hozzá érek beugrik a kép és utána már megy. Volt már ilyen problémám de már nem igazán emlékszem az IC-t cseréltem vagy valami kiszáradt kapacitást(mintha rémlene valami kondi aminek értéke meghatározza a kezdeti zárás idejét). Köszönöm...Üdv.(tipus számot nem írtam,ez az ic elég sok régi tévében honos)
Goldstar CKT-2190
Sziasztok! A problémám nem nagy de kellemetlen. Kb. 3 éve kaptam ezt a tv-t nem használtam de most szükségem lenne rá. A csatornákat nem tudom eltárolni mindig keresnem kell, ha tudtok segítsetek. Nem tudom melyik gombot kell megnyomni a tároláshoz. Köszönöm a segytséget.
Goldstar PC91A
Sziasztok! Van itt egy a fenti sasszival szerelt tv. A tápját és a sorkimenőről lejövő ágakat kellet újrakondizni, de maradt egy hibája amivel nem boldogulok. "Hidegen" indítva sötét a képernyő és a kijelzőn hieroglifák láthatók. Ha a távirányítón megnyomom az 1-9 gombok bármelyikét helyreáll a kijelző, aztán az IDEAL gombra a kép is előjön. Azt hittem az MDA2062 szerencsétlen, de a csere nem nyert. A tápfeszek úgy tűnik rendben vannak. Valakinek ötlet? Előre is köszi! :help:
Goldstar CB-21A80 PC-31 CHASSIS nem a behangolt adón áll meg.
Szevasztok Van egy ilyen fentebb leirt tv ami ugy mond nem oda áll be ahova tárolva van,tuner jó külső tápról táplálva a hangoló feszt nem mászkál,a sajátja sem de ugy elviszi hogy se kép se hang illetve valamit látni,a VL201 esre gyanakszok amiben van egy kondi,ami átszokott vezetni,kérdésem az lenne milyen a kondi értéke,ha valaki esetleg cserélte e már.
Similar manuals:
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Recycling