elektrotanya.com - service forum & info
Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians

Thank You!
HORIZONT 11AK30 A4 CHASSIS 51CTV664M
TV - SERVICE MANUAL
Type: (PDF)
Size
609.0 KB
Page
2
Category
TV
SERVICE MANUAL
Sponsored link
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
Whether you suffer fatal electrical shock! Instead, contact the nearest service center!


Please, do not make a copy of the downloaded manual and do not offer to sell it,
just use personally to repair defective appliance! Good luck to the repair!

Looking for other manual?
Document preview
HORIZONT 11AK30 A4 CHASSIS 51CTV664M service manual (1st page)
Preview of HORIZONT 11AK30 A4 CHASSIS 51CTV664M [1st page]
Click on the link for free download!
Sponsored link
This file is downloadable free of charge: ...processing...
Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Sponsored link
Translate this page:
Relevant forum topics:


Tevion md 711o chassis17.7 horizontális hiba
Ez a tv-ről nem sok jót olvastam a forumokon,és nekem is megjött vele a bajom.A tv bekapcsolás után cincogó hangot bocsájtott ki.A h.tr.(2sc5129)zárlatos volt.Átnéztem a tápot jó a bázison a jel szép,eltéritő jó,buszter csere.Az új tranzisztort kicseréltem.Bekapcs.után a tv beindul,de a tr.újra kinyiffan.Az ész megáll.Kérem tanácsaitokat.Előre is köszönöm.
Vestel 11AK49S-1 horizontális eltéritôvel nem indul [MEGOLDVA[
Sziasztok! 16:9-es 66cm-es CRT TV bekapcsolva klattyog a relé, a B+ 145V-rol leesik 130V-ra, a BU melegszik, tehát le van terheve.40W Égôvel stabilan áll a 145V. Ha kihuzom a Horizontalis elterito tekercset akkor beindul a TV nem melegszik semmi csak akkor fuggoleges vonal van. Ha lecsatolom az E/W tranzisztorra vezeto jelet akkor kb 3cm széles a kép majd 10-15sec alatt ugy felmelegszik a BU250AF hogy kiég. Leszedtem már az eltérito tekercset, de az vizualisan szépen néz ki, de 0ohm-ot mérek (egyszeru multiméterrel). Amiket már probara csereltem:BU2508AF, meghajtoja BS270, 8.2nF/2kV meg a melette levo nagymeretu kondik, E/W tranzisztor BDW53B, környékbeli elkók, sajnos már vettem uj nagyfesztrafót is.Megmértem egy masik TV elteritojét ott is 0 ohmot mértem ebbôl gondolom az elterito tekercsem is jó. Most megallt a tudomany..
Horizont tb 642 kétnormásítása
Sziasztok Átalakítotok egy tb 642-es horizontot kétnormássá,csak a képen jelölt tekercs hiányzik már.Anélkül is kéne működni-e? A válaszokat előre is köszönöm!
Horizontal line on samsung UE55ES6570 SXZF
Hi everyone Did not find the service manual of this led 3D TV samsung UE55ES6570 SXZF. Neither much info on the problem over the net. We have at the bottom horizontal line, almost no colours and image is like ghosting, meaning when images move you can see lots of ghosting following the moving image, when cold also the menu letters are double. It seems to go away when hot. More testing on this tomorrow.
Mitől mozdulhat el a raszter horizontálisan?
Sziasztok! Játéktermi gépek monitoraival kinlódok éppen, és van egy pár probléma amivel ismételten találkozok, de nem tudom megfogni hogy mi is a pontos hiba, csak mindíg úgy állítom be őket hogy a lehető legkevésbé legyen feltűnő. Mielött valaki azt mondaná hogy menjek a monitor fórumba, ezek CGA, 15khzes monitorok, azaz lényegében egy TV, tuner és minden sallang nélkül, TTL szintű RGB bemenettel. Szóval... nyilván sok féle fajta ilyen szörnyeteg létezik. Az én prblémám szerint két fő csoportba sorolnám őket: A) Horizontális pozíció állítható (azaz maga a raszter mozgatható) B) Horizontális fázis állítható (azaz a kép a raszteren belül mozgatható jobbra balra, illetve van olyan amelyiken a raszter egy jumperrel mozgatható jobbra-balra kicsit) Mindkét típusnál belefutottam abba a problémába hogy a raszter nem a CRT közepén van, hanem el van mozdulva (többnyire jobbra ha minden igaz). Azt kaptam már több helyről hogy nézzem meg nem az eltérítőtekercs mozdult e el, de nem, az minden esetben rendben van. A B típusnál ez egyértelmű gondot jelent, mert vagy lelóg kicsit a kép széle, vagy nem tudom teljesen kitölteni a látható felületet és egyértelmű hogy nincs középen a kép. Az A típusnál pedig a beállítás nem mozdítja el eléggé a képet hogy tökéletesen középre tudjam állítani. Valaki a helyes irányba tudna terelni hogy mit keressek? A raszter mozgatására több féle megoldást is láttam már kapcsolásokon, a jumperrel választható diódáktól a kondik közé kötött trimmerig, de egyiket sem tudtam teljesen feldolgozni hogy hogyan is kellene működniük. Az összes elko ki van cserélve, mivel ezeknél a régi monitoroknál mindíg azzal kezdem hogy kicserélem mindet. Előre is köszi a tippeket.
Similar manuals:
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Recycling