Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians
HOTPOINT ARISTON MTM 1911FFR
FRIDGE - SERVICE MANUAL
Type: (PDF)
Size
414.6 KB
Page
14
Category
FRIDGE
SERVICE MANUAL
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for other manual?
Document preview
HOTPOINT ARISTON MTM 1911FFR service manual (1st page)
Preview of HOTPOINT ARISTON MTM 1911FFR [1st page]
Click on the link for free download!
Document preview
HOTPOINT ARISTON MTM 1911FFR service manual (2nd page)
Preview of HOTPOINT ARISTON MTM 1911FFR [2nd page]
Click on the link for free download!
Please tick the box below to get download link:
 • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
 • Please take a look at the below related repair forum topics. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!


Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant FRIDGE forum topics:
Hotpoint Aqualtis AQD970EU mosógép ajtó szétszedése
Sziasztok!
A címben szereplő mosógépnek kellene az ajtózsanért kicserélni, azonban ehhez szét kellene bontani az ajtót, de semmi csavar nem tartja, úgy tűnik mintha össze lenne hegesztve, vagy borzasztó erős patentek tartsák.
Bontott ilyen ajtót valaki? Nem akarok eltörni benne semmit.


Köszönöm előre is a válaszotokat!
Indesit/Hotpoint/Ariston MBA3832V / CM01XE kombi hűtő fagyasztója nem hűt
Szervusztok! Van egy Ariston MBA3832V / CM01XE kombi hűtőm, alul fagyasztó, felül hűtő. Egy kompresszor hajtja meg, mágnesszelep kapcsolgatja a hűtő és fagyasztó kört. Egy hete a fagyasztó alsó polca kezdett langyosodni, aztán a középső, majd a felső polc melegedett fel. Végül a hűtő is felmelegedett, a két sárga led villog, és csipog a hűtő. Néhány dolgot cseréltem, most végeredményben a hűtő hűt, a fagyasztó nem, pár óra múlva csipog, és a két sárga led villog. Amit eddig csináltam:
 1. kompresszor körüli indító kondenzátort és PTC relét cseréltem, vezérlőt kikötve közvetlenül elindítottam kompresszort. Szépen hűtött a hűtő, de a fagyasztó nem. Álló helyzetben megmértem a nyomást is, stabil. Tehát kompresszor jó, gázszivárgás nincs.
 2. kimértem, a kompresszor kap jelet a vezérlőtől, legalábbis 220 V-t mértem a kompresszor indító lábán.
 3. az elosztó szelep (szolenoid szelep) a hűtő bekapcsolásakor kattan kettőt. A doksi szerint a fagyasztó kör mindig hűt, de a hűtő kör csak akkor, ha a szelep átkapcsol. Ennek ellenére a hűtő hűt egyedül (ábrák mellékelve). Arra gondoltam, hogy vagy rossz a szelep, vagy el van dugulva a fagyasztó kör, vagy rossz a vezérlés, és/vagy a legutóbbi szervíznél a szerelő fordítva kötötte vissza az elosztó szelepet.
 4. a szelep ELBI 368 típusú (ábra mellékelve), neten nem találtam meg. Teszt képen ráadtam a vezérlő panel 4,10 csatlakozóján 220V AC-t. Kerregett 50 Hz-en, lehet egyenáram kell neki? Szerintem a mágnes kapcsol, bár ettől még lehet rossz a szelep.
 5. próbáltam úgy is, hogy a vezérlőt bent hagytam, hogy tudja kapcsolgatni a szelepet, ahogy szeretné és a kompresszort külön meghajtottam, de az eredmény ugyanaz. Majd megkocogtattam a fagyasztó hűtő bordáit, megmarkoltam a hőmérőt és hopp, elkezdett hűteni a fagyasztó, megjelent azonnal a dér a bordán. Szuper, így hagytam, de 5 perc múlva megint semmi. Tehát tud hűteni, nem lyukas, kompresszor jó. Szelep, vezérlés, érzékelő lehet rossz.
 6. mind a három hőmérséklet érzékelő értékét kimértem, és a mért értékek helyesek (ábrák mellékelve). Hűtő 4C, fagyasztó 20C, hűtőközeg -30C.
 7. a vezérlőn kicseréltem az elektrolit kondenzátorokat, ahogy javasolták sokan (ábrák mellékelve). A fele kondi más értékeket mutatott, de nem változott semmi. 2SK2865 MOSTFET-t megrendeltem, azt is ki fogom cserélni, bár a kompresszort bekapcsolja, szóval nem hiszem, hogy segítene. R13-at megmértem, jó.
 8. Mérések az alkatrészekre. A műszerem csak 20uF-ig mér, ezért a nagyobb kondikat 10uF kondival sorba kötve mértem és számoltam vissza az értéket.
  • L1 mért: nem tudom kimérni multiméterrel, eredetileg színkód: Ibolya,Fekete,Piros,Arany 7KH, 5%
  • R13 mért: 27.3Ohm, eredetileg színkód: Piros,Ibolya,Fekete,Arany 27Ohm, 1%
  • C5 eredetileg: 3.3uF 400V, mért: 2.0uF, cseréltem 4.7uF 450V
  • C10 eredetileg: 100uF 25V, mért: 86uF, cseréltem100uF 35V
  • C13 eredetileg: 470uF 10V, mért: 483uF, cseréltem 470uF 25V
  • C26,C27 eredetileg: 2,2uF 63V, mért: 1.97uF, cseréltem 2,2uF 100V
Itt tartok. Javaslatok? L1-et kicserélhetem, ahogy ti is és a lengyel fórum is javasolja https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic712492.html Service manual: https://elektrotanya.com/ariston_mba3832v_cm01xe.pdf/download.html Ábrák nagyobb méretben: https://photos.app.goo.gl/xA5hN3LMdaabsHHl2 Üdv és köszi! Krisztián
Hotpoint-Ariston ECO9F 1491 csak szivattyuzik
Üdv mindenkinek beleszaladtam ebbe a gépben idő program beálitható viszont csak a szivattyúzás megy a szokásos körök lefutva, ellenörizve lett fütő betét ,ajtó kapcsoló,vezérlés, ezen belül félvezetők ,relék ,minden jó de mégsem jó szint szabályzó jó ,a furcsa hogy semmilyen hiba kódot sem dob ki hálásan vennék némi segítséget üdv
Hotpoint Ariston LI 485A mosogatógép időnként hajlandó valamit csinálni.
Üdvözletem a kollegáknak! Némi konzultációra lenne szükségem. Gyakorlatozok ezzel a szerkezettel. A gép kitakarítva. A perifériák lepróbálva,ürítőszívattú 220 V ról külön elíndul,de amúgy semmit nem csinál. A keríngető kondija jó 5MF és megy ,üzemben is,volt,hogy indult. Szelepek jók veszik a vizet. Ajtózár is működik. Fenékkapcsoló jó,nincs zárva. A vezérlés,na ez a kehes,a választó gomb nem akart odább lépteni,de hosszantartó nyomás után egyszer csak beindult a menű. Viszont egy índítást is megcsinált,csak túltöltött,az űrítő szívattyú nem indult el,közben. A ledek egyszer csak az összes villogni kezdett és onnantól semmit nem hajlandó,csinálni. Tippem hogy a lúgszívattyú triakcja nagy valószínűséggel kakukk. Maga a panel tápja is levan gyengűlve,jellemzően akkor csinálják ezt. Sőtt ha erősebben csapom be az ajtaját akkor is öszevissza villog,ez még akár egy vezeték törés is lehet pluszban. Mivel kivenni elég körülményes,és tegnap már nem volt időm se rá. Esetleg ha valaki kűzdött már ezzel a típussal,hátha addig van irányadó ötlete is. Aztán holnap kibelezem,és majd kiderűl a valóság.
Similar manuals:
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Recycling