Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians

Thank You!

KOLSTER-BRANDES 885

AUDIO - SERVICE MANUAL
Type: (PDF)
Size
4.9 MB
Page
4
Category
AUDIO
SERVICE MANUAL
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for other manual?
Document preview [1st page]
KOLSTER-BRANDES 885 service manual (1st page)
Preview of KOLSTER-BRANDES 885 [1st page]
Click on the link for free download!
Document preview [2nd page]
KOLSTER-BRANDES 885 service manual (2nd page)
Preview of KOLSTER-BRANDES 885 [2nd page]
Click on the link for free download!
Please tick the box below to get download link:
  • Also known:
    885 KOLSTER BRANDES
  • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
  • Please take a look at the below related repair forum topics. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!

Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant AUDIO forum topics:
Real Audio Ta 1200 végfok életre keltés (javítás)
Üdv! A címben szereplő magyar gyártású végfokhoz szeretnék segítséget kérni. Bármi jól jöhet (rajz fénykép,vagy csak szóbeli segítség) Eléggé leharcolt állapotban került hozzám,szeretném megmenteni. Végfok tranzisztorai jók mind (mj15003 mj15004)pár darab ellenállás van elégve de ez sem probléma mert az értékeik fel vannak tüntetve a panelon az egyetlen problémám az hogy mind 2 panelen van egy 8 lábú ic ami felismerhetetlenségig meg van rongálódva sajnos. Csatolok róla pár képet. Előre is köszönök minden segítséget.
Zeck A-200 Power amp javításánál kérnék egy kis segítséget! (tippeket)
Sziasztok! Van nálam egy ZECK A-200 (made in WEST GERMANY) erősítő. Mellékletben a rajz! Igaz egy MJ15003 párossal kevesebb van benne. Mert ez a 2x100w-os A lényeg még mielőtt nekiállok úgy igazából! A hibajelenség.... A legkisebb hangerőnél lehet hallani némi magas hangot. Ha feljebb tekerem a hangerőt, akkor egyből a védelem aktivizálja magát. Eddig amiket átnéztem: Tranzisztorok egyesével kiforrasztva átnézve. OK! A tápnál még nem mértem úgy igazából feszültségeket, de a mi feltűnt az a PUFFER kondik (4700uf 63v) kisütve 680kohm és 1,5kohm. Ezek szerintem kuka. De ha valakinek esetleg van egyéb ötlete amin végig kellene mennem mint mérések, azt szívesen elfogadom. + Van a 0,27ohm az MJ15003 emitternél. Oda mos per pillanat 3w-os van rakva. Így kaptam. De ha jól tudom akkor legalább 5W! Előre is köszönöm.
FOCAL XS 2.1 Multimedia Sound System jobb hangszóró 8pin-es DIN csatlakozó dugó bekötése
Sziasztok! A készülék, amire a kérdés vonatkozik, a címben. Szerintetek honnan lehet kitalálni, ennek a 8 pines DIN csatlakozónak a bekötését (a dugót leszakították a kábel végéről), a hozzá tartozó subláda és rajz nélkül? Így vitték a brüsszeli kollégának, hogy forrassza vissza a dugót a kábelra. Ennek a hangszórónak a talpában vannak kezelőszervek, USB csatlakozó, valamint az iphone dokkoló csatlakozója is. A kábel tartalmaz: Négy vastag eret (ezek tápvezetékek és hangszóró vezetékek lehetnek): -barna (a készülékben a 12V táp negatív pontja) -zöld (a hangszóró negatív pontja) -narancs (a készülékben a 12V táp pozitív pontja) -kék (a hangszóró pozitív pontja) színűeket, És egy árnyékolt kábelt (ezek bemeneti audió és adatvezeték lehetnek): -piros (a készülékben L fölirat, ami az R bemenetet takarhatja) -fehér (a készülékben R fölirat, ami az L bemenetet takarhatja) -sárga (a készülékben STD fölirat, soros adatbusz?) -árnyékolás (a készülékben AG fölirat, ami az audió föld lehet) erekkel. A csatlakozó bekötése nyilván nem felel meg egyik általam ismert szabványosnak nevezhető bekötésnek sem. A készülékben a bejövő 12V-ból egy stabkocka csinál 5V-ot. Szerintem ezt csak úgy lehet megfejteni, ha az aljzat bekötését meghatározzuk, amihez viszont be kell hozatni a subládát is. Üdv: Fülesmester
TECHNICS SA-DX850 csak 6ch módban szól
Sziasztok! Kellene egy kis segítség egy Technics sa-dx 850 típusú erősítőhöz. A problémája hogy csak 6CH módban szól,minden csatornára külön jel kell és a hangszínt sem lehet ilyenkor alapból állítani.Normál 2 csatornás módban nem szól.Belül átnéztem,kimértem,minden tápfesz rendben van.Ha valaki tudna segíteni hogy mi lehet a hiba,és egyáltalán orvosolható-e,nagyon megköszönném. Előre is köszönöm!!
Similar manuals:
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Reduce