Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians
SYSTRON-DONNER 6053 FREQUENCY COUNTER MANUAL
METER - SERVICE MANUAL
Type: (PDF)
Size
5.5 MB
Page
95
Category
METER
SERVICE MANUAL
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for other manual?
Document preview
SYSTRON-DONNER 6053 FREQUENCY COUNTER MANUAL service manual (1st page)
Preview of SYSTRON-DONNER 6053 FREQUENCY COUNTER MANUAL [1st page]
Click on the link for free download!
Document preview
SYSTRON-DONNER 6053 FREQUENCY COUNTER MANUAL service manual (2nd page)
Preview of SYSTRON-DONNER 6053 FREQUENCY COUNTER MANUAL [2nd page]
Click on the link for free download!
Please tick the box below to get download link:
  • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
  • Please take a look at the below related repair forum topics. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!


Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant METER forum topics:
PCB viewer
Sziasztok, Lenne pár nyákrajzom, de sajnos valamilyen eddigi számomra ismeretlen formátumban és kiterjesztéssel. Nevezetesen .HP kiterjesztésű fájlokat szeretnék megnyitni. ha tudtok kérlek segítsetek.
Tektronix 475 kontakthibás V/Div jav.
Van egy Tektronix 475 öm aminek annyi baja van, hogy kontakthibásak a bemeneti fesz osztók. Illetve valahol a bemeneti osztóban van a bibi, lehet nem, is a spec kapcsoló. Nem egyszerű szétszedni, de lassan rábeszélem magam, mert nagyon tuti kis szkóp, még az is lehet megtartom. Hirdetem is lustaságból mert nagyon sűrűre épített szkóp. Szereztem mini imbusz és colos mini imbusz készletet, nehogy éjjel 1 kor avval akadjak el, hogy nem 1,5mm es hanem 1/16 colos kulcs kell valahová. Lepakoltam 1 nap alatt a mini panel beépített szekrény "műhelyem", szóval eddig 3 nap ment rá az előkészültre, de lassan nekiállok. VALAKI TALÁLKOZOTT MÁR ILYEN jelenséggel? fesz/osztás kapcsolót tekerve, kontakthibás sugár tüskésedés a kapcsolási idő alatt (tipikus kapcsolo kontaktnak tűnik nekem), aztán némelyik állásban teljesen túl vagy alulkompenzált. Azaz pl 5mV/osztás jó de a 10mV / osztásban az 1kHz négyszög csak felfutó él és lecsilapodás, mintah egy pF os kondin menne át, ha a bemeneti osztó kompenzáló tagot megpöcögtetem beugrik rendesen, azaz valahol ott a kontakthiba, aztán tovább tekerve pl 20mV /oszt os túlkompenzált négyszög van azaz le van kerekedve teljesen a négyszög sarka. Aztán megpöcögtetve az is normális... Arra gondoltam a bemeneti osztó kompenzáló tagok nem is a kapcsoló, ezek a 6 lábú műanyag téglatestek valószínű 2-2db trimmerkondit, és a fesz osztást is tartalmazzák ellenállás osztóval mert ha egy ilyet kihúzok akkor az adott V/Div állásban nincs jelátvitel azaz áll a sugár alapon, ha megcserélem akkor felcserélem a fesz osztásarányt , azaz az 5mV/div esetleg sokkal érzéketlenebb kapcsolóállás, mert így ő lett a 20mV /Div osztás...szóval ezek a kis műanyag kockák valószínű R osztás és C kompenzálást is tartalmaznak. Ezek a kis téglatestek 6 IC lábnyi kis lábbal csatlakoznak a NYÁK ba ültetett tüskefoglalatokba, ezek a foglalatok mintha nem lennének beforrasztva, hanem csak egy furatgalvános NYÁK ba sajtolva, és mivel a nyák arany színű a foglalatok titánszürkék gondolom tök más anyag 30 év alatt a galvánelem effekt elehette a kontaktust és ott a bibi. Annál is inkább mert ha ki van szedve az összes ilyen kocka és Wellerrel hozzáérek a tüskefoglalatokhoz (hőközlés) és kicsit megnyomkorászom csavarhúzóval (mech erő közlés) és visszarakom a téglatesteket, akkor sokat javul a helyzet akár jó is minden 1 napig, aztán ismét "behal" a "stabilitás". Tervezem a kibontását az adott ÁK résznek hogy asztalon szemügyre vehessem alulról is, hogy vannak benn a tüke foglalatok...És keresek helyettük cserealanyt, eddig egy IC foglalat vagy párhuzamos számítógép kábel tüskebontást találtm ki. LEHET kapni valahol aranyozott alkatrészláb foglalatot, egy lábnak azaz 1-enként, nem 2x7 (mint DIL 14) hanem lábanként??? A CSATOLT KÉP EGY 22 COLOS MONITORON KB 10X ES NAGYÍTÁS! aZ IGAZI MÉRETE KB 1,5CMX1CM ES EGY ILYEN MŰANYAG KOMP ELEM.
EO213 szkóp javításához keresek szakembert
üdv EO213 szkóp javításához keresek szakembert. Van egy ilyen szkópom de nem működik rendesen keresek olyan szakit aki ért hozzá és megjavítaná némi anyagiakért cserében. köszi üdv sandor
Weller TCP fűtőbetét melegedése
Sziasztok! Úgy egy éve vettem itt a tanyán egy Weller TCP 24V 50W pákát amely felépítésre a képen láthatóval gyakorlatilag teljesen megegyezik. A fűtőszála már valószínűleg nem az eredeti benne, ugyanis a betét vállán található "Weller" felirat stilizálása olyan, mint ezen a képen, meglehetősen régi, egyéb felirat csak annyi van rajta, hogy "TCP" és hogy "24V 50W". Ez a fűtőbetét a fenti összeállításban olyannyira melegszik a vállánál (ahol fel van csavarozva), hogy kézzel véletlenül hozzáérve éget, forró (7-es fejjel használva). Most szükségem lett egy 12V-os pákára így beszereztem egy 12V-os TCP fűtőbetétet, mondván minden egyéb adott. Ez a fűtőbetét egy 12V 35W-os vadi új (2016-os?) Weller TCP-S, ha lehet ez még jobban melegszik a tövénél, itt már a műanyag nyelet -ott ahol a csavarok vannak- is alig lehet megfogni, pedig körmös alátéteket is tettem a fűtőbetét és a műanyag nyél közé valamint a csavar alá is, bízván a rossz hőátadásban, de nem sokat segít Apukámnak is van/volt Weller pákája sokat forrasztottam azzal, amíg ott laktam és ott soha nem tapasztaltam a nyél illetve a fűtőbetét ilyen szintű forrósodását. Nektek mi a tapasztalatotok, mi lehet a jó megoldás a hőmérsékletetek megzabolázására?
Similar manuals:
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Recycling