You are here

Siemens mosogatógép e24 es hibakód

8 posts / 0 new
Last post
Joco76
Joco76 picture

Sziasztok!

Hozzájutottam jó áron egy ilyen gépezethez (sn55m586) ami indítás után e24 es hibakóddal megáll.

Megnéztem a leírásban szivattyú tisztítás vagy fedél nincs a helyén vagy szorul, mindent megnéztem átnéztem és jó minden.

Azt vettem észre, hogy ha indítás után kinyitom az ajtaját és visszacsukom akkor szépen végigmossa a programot. Vajon mi

lehet a baja?

Comments
atka148
atka148 picture

Üdv! Nemtudom, melyik leírást nézted, de az e24-es hiba vagy vízszint vagy ürítési hiba Siemens/Bosch-nál. Ilyenkor érdemes a vízszintérzékelőt alaposan kipucolni, mert képes leragadni, illetve én ajánlom a csőlabirintus kitakarítását, ami a gép oldalán van. Ezek után jónak kell lennie, általában a csövek koszosak, és a vízszintérzékelő meg nem mozog elég gyorsan, ezért kapod ezt a hibát, és ezért mos le, miután rányitsz az ajtóra.(Mert van benne már víz, de a neten láttam olyat aki beöntött neki egy kancsó vizet minden mosogatás előtt és úgy lett jó.)
(Nem tudom, ebbe melyik vízszint érzékelő van, ha a sima nyomásérzékelős, akkor a csövet le bírod venni róla, és elvileg szét is lehet pattintani, megnézni van-e benne zsír. Ha az úszókás van, akkor meg az úszóka házát kell kipucolni.)
Egy próbát megér!
Üdv!

0

Joco76
Joco76 picture

Üdv.

A csőkígyót kitakarítottam de vízszintérzékelőt nem találtam sehol. a hiba még mindig megvan.

0

atka148
atka148 picture

Valahol lennie kell vízszintérzékelőnek. Lehetséges, hogy ebben már elektronikus fajta van, a szűrőnél ha a belsejébe belenézel nem látszik egy kis búrába egy érzékelő? Vagy egy rácsos kapcsoló?(Bár asszem az whirlpool) Valaminek lennie kell.

0

Joco76
Joco76 picture

Üdv.

Van egy opto kapu a szűrőben azt is megtisztogattam de akkor ki kell mérnem.

0

atka148
atka148 picture

Hajlamos nagyon elzsírosodni, vagy megmattulni(ha az átlátszó műanyag borítású). Elvileg ennyi hibalehetőség van, nem tudom miért nem tűnt el az e24 hiba a tisztítás után. Lehet tesztprogramot nem árt futtatni rajta, hátha újra bekalibrálja a szinteket.

0

Joco76
Joco76 picture

Üdv.

Köszi azt megpróbálom

0

Joco76
Joco76 picture

Üdv.Jocó.

Még semmi.

0