Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians

AMSTRAD CTV-3014F CTV-3121F SM.

TV - SERVICE MANUAL
Type: (DJVU)
Size
6.3 MB
Page
144
Category
TV
SERVICE MANUAL
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for similar amstrad manual?
Document preview [1st page]
No preview item


No preview item for this file.

Possible causes:
  • No preview picture generated yet.
  • It is not a pdf file.
Advertisements
Please tick the box below to get download link:
  • Also known:
    AMSTRAD CTV-3014F CTV-3121F SM. CTV3014F CTV3121F CTV 3014 3121 3014F 3121F
  • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
  • If the site has helped you and you also want to help others, please Upload a manual, circuit diagram or eeprom that is not yet available on the site.
    Have a nice Day!
  • See related repair forum topics below. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!

Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant TV forum topics:
FUNAI TV 2100A MK6 Valószínűleg Táp hiba! MEGOLDVA!
Üdv urak! Ismét jött egy TV úgy elviheted ha kell címmel:D Persze rosszan! A rajzot letöltöttem. A táp primer oldali részét átnézegettem, hibás alkatrészt eddig nem találtam. Az egyenirányítás után a tápfeszültség megvan, tehát kábel bizti, hálózati kapcsoló és egyéb apró hibák kizárva. Újra elővettem a gépet! Az általatok tanácsolt alkatelemeket ismét átnéztem. A soros 120K-s ellenállások ugyan jók voltak, de a panelfilm két helyütt is szakadt volt, ezt meggyógyítottam. cseréltem a 220mikrót és a 330 mikrót is C516 és C 515 pontokon. Cseréltem az optót. Kiforrasztva ellenőriztem Q 502-t, mely jónak tűnik. Ha bekapcsolom elindul a lemágnesező, a vele sorosan kapcsolt PS501 melegszik. Ennél a tipusnál folyamatosan fesz. alatt marad a lemágnesező? A C 506-on 300V-ot mérek. Q501 kollektorán és emitterén szintén 300V-ot. Q 506-os fet-en is 300V-van. Semmiféle életjel a szekunder oldalon nincs. Okozhatja e ezt az, hogy valaki a Q 501 helyére egy S 2000-et fabrikált bele? Ha igen, akkor mikkel próbálkozhatok helyette? 2SC3468-am nincs itthol és a Stevepapa által korábban ajánlott BU 326-om sincs. 150V-os szupresszor zéner rendben van, nem zárlatos. "FONTOS! Olyan fórum téma nevet válassz, ami beszédes, minél pontosabban illeszkedik arra, amivel kapcsolatban írsz. Egy lehetséges jó elnevezés pl: ORION LCD PT26S chassis 17MB12-2, a tápja nem indul Az nem elég, hogy pl: "LG LCD-TV" vagy "HP laptop" és hasonlóak. Illetve érdektelen, nem releváns információt se tartalmazzon a cím! A helytelenül elnevezett topik felfüggesztésre, majd 48 óra után törlésre kerül! Felfüggesztett állapotban nem tudnak mások addig hozzászólni, amíg ki nem javítod a címet. A hibás cím utólagos javítása (48 órán belül) a "Szerkesztés" fülre kattintva végezhető el."
Kapcsolási rajz kellene.
Sziaztok valakinek meg e van a következö készülékhez a kapcsolási rajza.Tip:Univerzum FK7136 Shasszi:BG/P NN SC Nokia.
Samsung LT27B300EW lcd tévé, HDMI csatlakozási hiba. (megoldva)
Sziasztok! Számomra ismeretlen hibába futottam bele. A készülék HDMI csatlakozójának érintkezőit kitörték. Nem volt egyszerű, de sikerült kicserélnem az aljzatot. Most már működik... DE! Ha kikapcsolom a tévét és újraindítom, ugyan érzékeli, hogy csatlakoztatva van a kábel, viszont "nincs jel" felíratott produkál mindössze. Más forrást kijelölve és visszaváltva HDMI-re sem reagál. Ugyanakkor ha kihúzom a kábelt (akár a készülékből, akár a forrásból) és visszadugom, egyből minden rendben. Tudom nem illik üzem közben ilyet tenni, de az esetleges kontakthibát csak így tudtam egyértelműen kizárni. Természetesen több kábellal próbálkoztam. Tudja valaki mi okozhatja ezt a hibát? Köszönettel: Kiss Zoltán.
MT01TI-MAD2XG Main gond (Thomson 40M71NH20) firmware hiba?
Sziasztok! 3. napja küzdök egy ilyen tetűvel, már pár alkalommal begőzöltem rá, de aztán újra előkerült. Először táp gondra gyanakodtam, mert a jelenség olyan jellegű volt. Hálózatba dugva semmit nem csinált. 5V stand By megvan, gondoltam a fő tápot indítja, de nem indul rendesen, emiatt nem lép tovább. Újrakondiztam az egész tápot, ezzel azt sikerült elérni, hogy ha villanyt kap a gép, akkor a stand by LED felvillan, de se távra, se gombokra nem reagál. Hálózatból kihúzva indítaná a tápot, LED felvillan, és a PoweOn láb is magasra kerül, amíg pufferből telik rá. Semmi más életjel nincs. Tápot terhelve, 1K-val PowerOn felhúzva, main nélkül csak a táp indul szépen, 24V, 5V, 12V minden szép, stabil. A táp JSK4338-007A, ilyen: http://magictvparts.com/store/wp-content/uploads/wpsc/product_images/JSK4338-007A.JPG Szerintem jó, hacsak nem valami nagyon tranziens dolog van vele, de újra van kondizva. A main képe mellékelve. A képen a 2db, jobb alsó DPAK tokban ülő stabokon megvan a 3,3V és az 1,8V készenlétben, a LED mégis sötét. A main rajza meglelhető itt: http://elektrotanya.com/china_mt01_de200_lcd.pdf/download.html Ez speciel egy thomson gép, de másban is lehet ilyen. Google csendben hallgat, az oroszok is.. :( A Main teljes felirata: 40-MT01TI-MAD2XG. Érdekessége, hogy a rajzon szerepel egy kis kapcsitáp is a 12. oldalon, azzal a megjegyzéssel, hogy only for 20". Na ez nem 20", mégis be van ültetve. Minden tippet köszönök!
Similar manuals:
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Reduce