Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians

BELMONT RADIO CORP. 151 SCH

AUDIO - SERVICE MANUAL
Type: (PDF)
Size
116.9 KB
Page
3
Category
AUDIO
SERVICE MANUAL
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for similar belmont manual?
Advertisements
Document preview [1st page]
BELMONT RADIO CORP. 151 SCH service manual (1st page)
Preview of BELMONT RADIO CORP. 151 SCH [1st page]
Click on the link for free download!
Document preview [2nd page]
BELMONT RADIO CORP. 151 SCH service manual (2nd page)
Preview of BELMONT RADIO CORP. 151 SCH [2nd page]
Click on the link for free download!
Advertisements
Please tick the box below to get download link:
  • Also known:
    BELMONT RADIO CORP. 151
  • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
  • If the site has helped you and you also want to help others, please Upload a manual, circuit diagram or eeprom that is not yet available on the site.
    Have a nice Day!
  • See related repair forum topics below. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!

Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant AUDIO forum topics:
Sony TA F-220 Erősítő HELP UPDATE , MEGOLDVA
Sziasztok!Mint kezdő műszerész és tapasztalatnélkül belebotlottam saját erősítőm hibájába!Egy sony TA-F220 as erősítőröl lenne szó a jobb oldali hangsugárzóm mély hangszorója elkezdett recsegni,majd szép lassan elhallgatott,majd később a magas hangsugárzó is!Egy magasabb jellet ha adok neki számítógépröl beindúl a másik hangfal is,de kis időre rá szintén recseg és elhalkul! Megfelelő eszközök hiányában egy ismerősömnél szkópon megvizsgáltuk a végfokokat arra gyanakodva,de annak semmi baja nem volt ,átmértem minden alkatrészt amit tudta,arra jutottanm(tunk),hogy a meghajtó ic az ami tönkremehetett ,nagynehezen beszereztem egy itteni tagtól 2 db vadi újat (ezúton köszönöm mégegyszer a segíséget neki)kicseréltem ,a hangminőség nagyon sokat javúlt ,viszont a hiba sajnos megmarat!Sajnos a kezdő tudásom miatt itt kimerűlt minden amihez értettem vagy belekontárkodtam,keresnék oylan emberkét Bp-n ,aki 21. kerület közelében lakik és meg tudná olcsón javítani ,persze nem ingyen kérem!A következő ötletem hogy valamelyik kondenzátor az ami szórakozhat.... Várom itt is az ötleteket, privát üziben is ,de legfőképpen olyat aki meg is tudná javítani! Köszönöm a Segítséget! UPDATE Kumi s Exgelkás forumtárs segített nekem borzasztóan sokat ,kicseréltem a hidegítő kondikat ,mértem sokat csak műszerek hiányában kimerítettük a mérési lehetőségek tárházát! Sikerűlt kölcsönkérnem egy jelgenerátort és egy oscilloszkópot párom nagypapájától!Jelgenerátorral cd bemenetre adtuk a 1 khz es frekit minden stímmelt!Mindent átmértünk ,szépen hozta a jelet,viszont az egyik oldalon az erősítő vágása eltért picivel a másikétól,ennek az oka a direct kapcsoló kontakt hibájavolt!De nem ez volt az alapproblébléma ,hanem ,hogy az egyik oldali mélysugárzóm elhalkult és recsegett!Ezután változó jelet(Zene)kapcsoltunk a cd bemenetre 10 másodpercen belűl jött a hiba elkezdtünk mérni és a tápoldalig jutottunk ,mert feszültség csökkenés jelentkezett az egyik oldalon!(Viszonyítási alapként Kumi segítségével is amikor mértem35mV/5mV egy adott frekin 1khz /100 mV,jelentős eltérés!)Kontakt hibára gyanakodtak a segítőim!Eljutottunk a c801-c802 es kondihoz ,ami gyárilag 4700uF 42V,de ezek valaki kicserélte 10000uF 56 V-ra,ami ugye nem baj ,de a hiba forrása is itt volt! Én ugye minden alkatrészt átkopogtattam de nem eléggé,megmozgattam a kondikat kicsit nagyobbacska erővel és lám a hiba eltűnt!Kiszedtema nyákot átnéztük nagyítóval és kiderűlt a kondi forrasztása mellett a 5mm széles fólia el volt repedve és kb 0,5 mm es szélességben volt épp(talán)!Átkötöttem teflon vezetékkel !Újra átmértük teszteltem 3 napja hibátlanúl működik az erősítő! VÉGEZETŰL SZERETNÉK MÉGEGYSZER KÖSZÖNETET MONDANI LEGFŐKÉPPEN DÉNESBÁNAK, KUMI ÉS EXGELKÁS FÓRUMTÁRSNAK ÉS MINDENINEK AKI SEGÍTETT HOZZÁSZÓLT VAGY TANÁCSOT ADOTT!KÖSZÖNÖM!
Thomson altima 3400
Sziasztok! A következő a problémám lenne ezzel a készülékkel: a cd beolvas, lejátszik, de nincs hangja ugyanakkor a rádió és a deck-nek van hangja. Találkoztatok már ilyen hibával, mi lehet a gondja? Segítségeteket előre is köszönöm! Peti
Yahama rx 397 túl nagy nyugalmi áram
Hello! Egy kis segítség kellene. Ennek az erősítőnek végfokjában keresem a hibát. Jelenleg a végfok 450 mA-es nyugalmi árammal rendelkezik kivezérlésnél. Végek és a my.áram beállítására szolgáló tranyó már cserélve. Minden feszültség jo a rajzon leírtak szerint. Ellenállás értékek megfelelnek. Nincs torzítás és a kimenet 0. A másik probléma trafó melegedése csekély áram felvétel mellett. Védelmi kör kiiktatva a végfokozat direktben kötve. Minden segítséget köszönök.
Bheringer Eurolive B215D
Salve, Cassa bruciata Bheringer Eurolive B215D Si tratta di una cassa Biamplificata con amplificatore per i Bassi in classe D e per gli alti un ic TDA7293. Oggi finalmente sono riuscito a risolvere questo guasto. Lo voglio pubblicare per aiutare il forum ringrazio per aver auto lo schema. Stato della cassa iniziale al ricevimento >accensione led rosso in protezione nessuna uscita audio in funzione. 1°passo: verifica del TDA7293 in corto circuito pin 7 con pin 14 = è bruciato!!!! da sostituire 2°passo: verifica oscillatore IC11 IRS20955 = NON OSCILLA bruciato!!!! - da sostituire. - Fatto... MA NON FUNZIONA!!! esamino il circuito meglio R72 rotta C89 in -- corto. Sostituisco anche C95 - = FUNZIONA!!! PER0' INTERVIENE IL LIMITER. - Ho dovuto fare questa modifica per urgenza. Del cliente. - Momentaneamente ho variato il valore di R38 da 100K A 10M. - IL LIMITER INTERVIENE MENO. Sè c'è qualcuno che mi può passare una dritta Spero di essere stato utile e di aver decritto bene il mio intervento Vi saluto buon lavoro a tutti Lucio.
Similar manuals:
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Reduce