Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians

BOSS DS-1 DISTORTION PEDAL

AUDIO - SERVICE MANUAL
Type: (PDF)
Size
6.0 MB
Page
6
Category
AUDIO
SERVICE MANUAL
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for similar boss manual?
Advertisements
Document preview [1st page]
BOSS DS-1 DISTORTION PEDAL service manual (1st page)
Preview of BOSS DS-1 DISTORTION PEDAL [1st page]
Click on the link for free download!
Document preview [2nd page]
BOSS DS-1 DISTORTION PEDAL service manual (2nd page)
Preview of BOSS DS-1 DISTORTION PEDAL [2nd page]
Click on the link for free download!
Advertisements
Please tick the box below to get download link:
  • Also known:
    BOSS DS-1 PEDAL DS1 DISTORTION DS
  • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
  • If the site has helped you and you also want to help others, please Upload a manual, circuit diagram or eeprom that is not yet available on the site.
    Have a nice Day!
  • See related repair forum topics below. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!

Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant AUDIO forum topics:
R646U rádió oszcillátora nem indul - MEGOLDVA - SZÓL A RÁDIÓ.
Sziasztok! Egy ismerősöm megkért, hogy az általa felújítandó R646U rádiót keltsem életre. Ő már a kapcsolósort rendbe tette. Szerintem valamit elköthetett, mert az oszcillátor nem akar indulni. Sajnos pontos rajzot erről az altípusról nem találtam. Legjobban az R646N (Velence) típussal egyezik, de pont a kapcsolósornál lévő elrendezés más. Az ECH81 keverő-oszcillátor csövön a DC szintek szerintem rendben vannak, a KF működik. Mellékelek egy képet a kapcsolósor alatti modulátor - oszcillátor tekercsek és trimmerek elrendezéséről. Ha lenne egy pontos kapcsolási rajz erről a típusról, akkor lényegesen könnyebb dolgom lenne. Kumi
Behringer Europort EPA900 végfok tápegysége nem megy
Sziasztok!

A címben említett hangosítóhoz keresném Én a kapcsolási rajzot.Külföldi oldalakon találtam hozzá,de nem hozzáférhető számomra.
A hibajelenség,hogy csak a kicsi táp megy a végfok tápja nem.A feszültségeket megkapja.Mivel kétoldalú nyákja van,visszakövetni nagyon nehéz
a kapcsolását,ráadásul smd alkatrészek még tovább a nehezítik.Lehet itt a tanyán is fent van csak rosszul keresem és azért nem találom.
Aki tud segíteni,annak nagy pacsi előre is!!
ROTEL RX-850 erősítő és tuner
Üdv' Mindenkinek! A fent említett cucc ROKONOMÉ. Ezt csak azért közlöm, mert különben elzavarnám vele a pékbe. Hiába kértem, dobja ki, valami számomra érthetetlen okból ragaszkodik hozzá, pedig már kinyírta egy "nemolcsó" JAMO hangfalát. HA TUD VALAKI EGY LELKES HIFISZERELŐT BUDAPESTEN VAGY KÖRNYÉKÉN AKI HAJLANDÓ MEGKÜZDENI VELE, VIHETI. Barátom szívesen kifizeti a javítást. P.S: Én tv, videó és mosógép javítással foglalkozom. Csináltam már sok, főleg cd-hibás tornyot is. ILYESMIHEZ VISZONT NINCS IDEGRENDSZEREM. Szóval: elhozta hozzám, hogy egy oldal nem szól. Biztosíték a kimeneten halott. Csere és működött. Átnéztem, némi kh, pucolás és EGY HÉTIG JÁRATTAM. Vissza a feladónak, mondtam neki, biztos összeért a hangfalzsinór. Kis idő múlva hívott, hogy az egyik oldal nem szól. Visszahozta, dugtam bele hangszórókat, próba. Egyik oldal szól, a másik meg NYÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ! Azonnal kikapcs, majd vissza és mindkét oldal szólt csak a gerjedős kissé furán. HÁROM MÁSODPERC ALATT SZÉNNÉ ÉGETTE A HANGDOBOZOM MÉLYSUGÁRZÓJÁT! Majd ettől fogva működött, akármit csináltam vele, ki-be kapcsolgattam, járattam, semmi.
Audison SRX-1 D-class Half-Bridge Optocsatolóval, a High side nem kap tápot MEGOLDVA!
Sziasztok! Nehéz probléma előtt állok , (ha valaki tud jobb címet írjon!) Egy lényegesen jobb cím: Audison SRX-1 D oszt. erősítő egyik optómeghajtója nem kap tápfeszültséget. Esetleg ki is javíthatod! A helye pedig az erősítők között lenne! Csatolmányban van az említett problémám. Van 2x75V om . PWM bemenettel kell hajtani . A proméma az hogy a fet drivert két opto hajtja fél hídba .(csatolmányba) A -HVDC oldalárol az alsó optocsatolónak megvan a VCC je ezzel nincs gond. A fölsőnél a Vee a helyén van egy 4.7Ohmos ellenállással sorbakötve (nincs a rajzon) de a tápja egyáltalán nem található. Ez az alapja egy Audison SRX-1d nek (D-osztály) HCPL-3180 az aoptocsatolóm , a meghajtó ic ami megoldja a hajtást egy LM319 . Az lenne a feladat , mivel nem találom 4 nap óta azt a tápot csak -0.12V van , az összes smd-t átnéztem , de nem. Fotót tudok készíteni az erősítőröl . ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Kiegészítem! Felraktam az adott panelt , korábban már volt róla szó. A vezérlő panel lábkiosztása ha az optos oldalt nézzük lent van az egyes 1 -HDVC 2 nem tudni (Erröl írok még) 3 bemenet PWM már 4 Alsó optó kiement 5 -HDVC összekötve az 1 el 6 +táp (erröl írok még) 7 Fölső optó táp + 8 fölső optó kimenet 9 fölső optó negatív ami sorba van kötve egy 4.7Ohmos ellenállással a kimenetre(még a folytó tekercs előtt) 10 NC -Az a kérdés , hogy a bemeneti részen eléggé érdekes dolgot fedeztem fel. az egy tranzisztor lábaival kapcsolatos és ez most megakaszt. Ha az LM219 es ic-s képet nézzük akkor a tranzisztor bal fölső lába a bemenetre (3) , a jobb fölső (2) itt nincs semmi feszültség a gnd-hez képest , a maradék lába az ic bemenetére ezzel nem is lenne gond , amikor nem volt benn a tranyó a bemenetet egy kondival leválasztva pwm jelet bekötve jól működött , az egyik optó kapta a jelet a másik is. Most hogy bekerült egy tranyó , szép négyszög helyett (5. kép) az 6. képen látható jel van, ezáltal az optok sem vezérelnek. - +táp , ez az alsó optó tápja -HDVC hez képest. Egy zeneres megoldással egy tranyó hajtja , de mivel smd volt sem felirat csak zárlatos zener volt. Mekkorát tegyek be ? Az opto rajza szerint 10-20 v között jól érzi magát , a két 10uf 25v os kondi meg meghatározza a maxot . Most 15V on van , Vcc-2 V elvileg a kiement ilyenkor. Mivel ilyen ronda a jel nem kapcsolgat az alsó fet rendesen , a felső opto csak 3.6v ot kap és a kimenet a folytó tekercs után a 7. képen látható , persze a freki látható csak hiányzik a másik fet a produkcióba. A lesatírozott tranyón 4E felirat látható semmi más. Sajna az eredeti eltört egy smd lista szerint akár pnp tranyó is lehet , raktam bele egy BTA56 ot sot 23 ba.
Similar manuals:
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Reduce