Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians
ELEKTRONCSO ATLASZ.
OTHER - OTHER
Type: (DJVU)
Size
7.9 MB
Page
417
Category
OTHER
OTHER
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for other manual?
Document preview

No preview for this item!
Possible causes:
  • No preview picture generated yet.
  • It is not a pdf file.
Please tick the box below to get download link:
  • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
  • Please take a look at the below related repair forum topics. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!


Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant OTHER forum topics:
Akkumulátor töltő
Egy UTTA 90/125- ös akkumulátor töltö kapcsolási rajza kellene és valami indulópont az általános híbák előfordulása és javítása során! Mert nekem most három ilyen őskövület várja, hogy felélesszem és kb vagy 5 targonca használná. Az alaplapon és a nyák jain mindent átmértem és leellenöriztem, majd a hibás alkatrészeket kicseréltem (kapcsolási rajz nélkül). Egy darabig megy, azután meghal: Ebben már csak az az érdekes, hogy nem romlik el semmien alkatrész. A végerősitői jók és a be és a kimenti kártya is megkapja a jelet (szerintem) és mégsem csinál semmit vagy folyamatosan vissza szabályoz... De mind a három töltővel. Légyszives aki tud az segítsen!!!
napkollektor
szevasztok egy pár hete a tévében láttam hogyvalamijen sörös vagy űditös flakonokból csináltak kollektort nem láttam elejétöl de elég jonak tűnt esetleg tudtok valamit erröl?
Kapunyitó rádió
Üdv mindenkinek!! Van egy kapunyitó rádió egység ami azt csinálja,hogy ha jön egy kis hideg idő akkor nem hajlandó reagálni a parancsokra csak egészen közelről (1-2m),az egész ketyere fél éves,meleg időben kivállóan müködik, a koaxot ellenőriztem---jó,az antenna jól va be kötve,gondoltam megprobálom antenna nélkül,kötöttem rá egy kb-15cm vezetéket,azóta a kert másik végéből is működik minusz ezerben is. Mi lehet a gyíkja vajon??? Valakinek van valami jó ötlete?? üdv sallaan1
230 V-os külső gerjesztéses csigaáttételes villanymotor lassú felfutása és lassú leállítása
Sziasztok! Bár rég jártam a fórumon, de remélem lesz aki tud válaszolni a kérdésemre. Adva van egy 230 V-os áttételes villanymotor. Hasonlít egy ablaktörlő motorra, csak sokkal nagyobb.A probléma a következő: Mivel a csigahajtás nem visszahajtható, ezért nem szabadna sem hirtelen indítanom, sem leállítanom, különben a forgatott tömeg esetleg letépi a tengelyt. A kimenő fordulatszáma alacsony, kb 100/perc, de a forgatott tömeg lehet 15-20 kiló is. Jelenleg egy ellenállásos szabályzóval van megoldva a "kézi vezérlés", vagyis szép lassan lehet adni a kakaót és ugyan így elvenni leállításkor. A kapcsolás rém egyszerű, 230 V egyenirányítva egy GRAETZ híddal, az állórész megkapja direktben az egyenirányított, szűretlen feszültséget, a forgórész pedig egy 500 Ohm-os nagy áramú szabályozható soros ellenálláson keresztül. Ezt kellene automatizálni, hogy mondjuk gombnyomásra induljon és egy másikra álljon le a forgatás. Tudni kell, hogy ez egy mézpergetőt hajtott és csupán segítség képen szeretném megoldani a problémát egy nagyon jó ismerősömnek. Első sorban TRIAC-os megoldásra gondoltam, de ahol elakadtam az a TRIAC gyújtásszögének az automatikus változtatása volt. Szívesen vennék néhány ötletet, természetesen kapcsolási rajz szinten, melyeket előre is köszönök! 
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Recycling