Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians

Thank You!

GELOSO G215AN SCH

AUDIO - SERVICE MANUAL
Type: (PDF)
Size
497.7 KB
Page
1
Category
AUDIO
SERVICE MANUAL
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for similar geloso manual?
Document preview [1st page]
GELOSO G215AN SCH service manual (1st page)
Preview of GELOSO G215AN SCH [1st page]
Click on the link for free download!
Please tick the box below to get download link:
 • Also known:
  GELOSO G-215AN G215AN 215 AN
 • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
 • Please take a look at the below related repair forum topics. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!

Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant AUDIO forum topics:
Videoton RT7300s tuner hangolás kérdés
Tisztelt Fórumtársak! Nem vagyok jártas rádióhangolás területén. Így a segítségeteket kérem. Egy fent kelzett tunert életrekeltettem, elkókat cseréltem. Csupán annyi hibája van, hogy el van mászva a hangolás. Pl 89.5MHz adót 89,48-on találja meg. És a foton látható STEREO és TUNED LED-ek, tovabbá a Vételerősség sor, csak 10 perc elteltével jeleznek. Hol kezdjem a hibakaresést ?
 
Soundcraft SM-3090EV audio keverő
Hali. A fenti keverő rajzát keresem mert gerjed a köcsög de csak addig amíg föl nem idegesít mert utána már röpülni fog nem gerjedni.Köszi.
MEGOLDVA - Házimozi hangproblémák, HDMI cseréje optikaira?
Megoldva: "Inhouse" és "Agressiv" nyert. A külső HDD-t az erősítőbe dugva megszűnt minden hiba, akadásmentes másfél órán vagyok túl. Valószínűleg az van, hogy a TV-n nincs ventilátor, ezért valamilyen ARM-os rendszer van benne. Ezek a rendszerek - a telefonokhoz hasonlóan - teljesítménykorlátozással tudnak hűlni. Ha érzi az elektronika, hogy meleg van, akkor lentebb veszi az órajelet. És ezért lehetett, hogy fél óra után már elég meleg volt, belassított a TV a hűlés miatt. A full HD videót még éppen elvitte, de emelett a Dolby Digital-ra már nem jutott elég kraft. Ezzel szemben az erősítő hűtőventilátorral van ellátva, így ott nem szükséges lassítani az órajelet, ha meleg a helyzet. Mindenkinek köszönöm a választ, magamtól nem jöttem volna rá ilyen hamar. Örülök hogy megoldódott. Boldog új évet mindenkinek! A téma részemről zárható. Üdv - prwnd ********** ********** ********** *** ********** ********** ********** Sziasztok! Én sosem szerettem az erősítőket, most sem értek hozzájuk. Megpróbálom olyan röviden leírni a problémámat, amennyire a részletek engedik: Adott egy 2013-as Samsung UE40ES6540 TV (csatlakozók itt), ami külső HDD-ről tökéletesen játsza a médiatartalmat. Szerettem volna 5.1-es hangot élvezni, ezért be lett szerezve egy 2012-es Samsung HT-E4500 home theater (csatlakozók itt). A home theater "HDMI out" kimenete a TV "HDMI in (ARC)" (audio visszacsatolásos) bemenetébe van dugva 1.4-es típusú, aranyozott csatlakozóval ellátott HDMI kábellel, amire én nem panaszkodok. Megy is a hang, azonban ritkán, kb 45 percenként megakad 0.5 de max 2 másodperc időtartamra, majd megy tovább. Ez akkor is megtörténik, ha TV adást nézünk külső hangszórókon keresztül! Olvasgatás után én a HDMI technológiájából adódó szinkronizációs folyamat közben bekövetkező hibára gyanakszok, ha szinkronizáció közben hibát kap, akkor újraindul az adatfolyam. Véleményem szerint emiatt akadhat a hang, és nincs mit tenni ellene. Ez egyáltalán nem biztos. Valahol azt írták, hogy eltérő évben készült termékek eltérő típusú HDMI-t használnak, és az eltérés miatt is történhet akadás. A lényeg, hogy nagy valószínűséggel a HDMI-nél kell keresni a hibát. Azonban a TV-n van "digital audio out (optical)", az erősítőn meg van "digital audio in (optical)". Az optikai kábel szerintem működik, vörös lézer jön a végéből, ha a TV-be dugom, ráadásul szomszéd szerint is működik. Azonban a home theater-t sehogy sem bírom rávenni, hogy ezt a hangforrást használja:
 • Ha a TV "HDMI ARC in" bemenetéből átdugom "HDMI DVI in" vagy "HDMI (normal) in" bemenetre hogy véletlenül se kapjon hangot HDMI-n keresztül, akkor látom a házimozi kezdőképernyőjét (tehát képet látom), majd kiválasztom hogy ne fm rádiózzon, ne lemezt keressen, hanem digitális bemenetet használjon, akkor egy pillanatra felvillan ez a kép. Várja a "digitális be" jelet. Még nem dugtam be az optikai kábelt, de ez rögtön eltűnik, átvált TV adásra, és nem lesz hang (jelet talált). Valószínűleg érzi a digitális jelet (van HDMI), de direkt nem az audio visszacsatolásosba dugtam, azaz nem kap hangot. Hogyha bedugom az optikai kábelt a TV kimenetébe és a házimozi bemenetébe, és mégegyszer megcsinálom ugyanezt, akkor sem lesz hang, azaz CSAK a hdmi-t használja, optikait nem.
 • Gondoltam akkor vonjuk ki a HDMI-t, hogy ne zavarjon bele az optikai kábelbe. A házimozi S Video out-ját bedugtam a TV bemenetébe. Így ugye nem észlel digitális jelet, de mégis látom a menüt. Kiválasztom, hogy digitális hangbemenetet szeretném használni. Kiírja, hogy várja a jelet (fenti linkelt kép). Hiába van bedugva az optikai kábel, nem lesz hang és tovább várja a jelet.
 • Úgyhogy bármit csinálok, optikai kábelen érkező hangot sehogysem nyomja ki a hangfalakra. Csak akkor van hang, hogyha audio visszacsatolásos HDMI-t használok, ami véleményem szerint a hang akadások oka. Elég sok variációt leírtam fentebb.
 • Hogy bírhatnám rá, hogy HDMI-s hang helyett az optikait használja?
 • Mit csinálok rosszul?
 • Mi mástól akadhat ritkán a hang, még TV műsor közben is a külső hangszórókon?
 • Válaszokat előre is köszönöm. Hihetetlen, hogy annyi szabvány és technikai eltérés van, hogy lassan villamosmérnöki végzettség kell, ha valaki hd filmet szeretne nézni térhatású hanggal.
  cd lejátszók javítása
  Udv! Nos,a gondom-kicseréltem már pár optikát cd lejátszokban,de most 2x is ugyanabba a hibába botlottam:optikacsere után a lejátszok/egyik Philips,a másik AIWA/ a cd -t gond nélkul felismerik és le is játszák,de néha néha egy-egy pillanatra megakadnak-szoval kiesik a hang.Ez a jelenség nem rendszeresen történik,de nagyon zavaro,föleg zenehallgatás közben.Nagyon megköszönném,ha valaki segítene a hiba elhárításában. Udvözlettel-Stanley
  Similar manuals:
  If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
  or write your question to the Message board without registration.
  You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

  E-Waste Reduce