elektrotanya.com - service forum & info
Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians

Thank You!
GOLDSTAR CBT-9508 SCH
TV - SERVICE MANUAL
Type: (PDF)
Size
1.8 MB
Page
16
Category
TV
SERVICE MANUAL
Sponsored link
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
Whether you suffer fatal electrical shock! Instead, contact the nearest service center!


Please, do not make a copy of the downloaded manual and do not offer to sell it,
just use personally to repair defective appliance! Good luck to the repair!

Looking for other manual?
Document preview
GOLDSTAR CBT-9508 SCH service manual (1st page)
Preview of GOLDSTAR CBT-9508 SCH [1st page]
Click on the link for free download!
Sponsored link
This file is downloadable free of charge: ...processing...
Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Sponsored link
Translate this page:
Relevant forum topics:


GoldStar TV CK-20A80X chassis PC31A
Üdvözlök mindenkit,Olyan gondom van ezzel a készülékkel,hogy bekapcsolás után kb5 perc múlva elkezdi magát áthangolni egy másik adóra.Ha belépek a menüjébe és rámegyek a manuális keresésre talál egy adót,utána már nem lehet memorizálni, de kilépni sem tudok a menüből csak ha kikapcsolom a készüléket teljesen és újra indítom.Utána ugyan azt elkezdi.Ha valaki már találkozott ezzel a hibával meg köszönném ha tudna segíteni.Üdv Mackó.
Goldstar CKT-2190, chass PC-04A tanulság
Üdv! Egy tanulságos esetet szeretnék megosztani. Hallani hallottam már hasonlót, de én 23 év után csak most futottam bele. Meg is ettem... Egy idős nénitől került be a műhelybe egy közel húsz éves Goldstar, mondhatni kiváló képpel. Szerettem volna megmenteni, már csak a néni és a CRT iránti szimpátia miatt is. Csak egy idő után a képen a nagyfeszültségű átütés-áthúzás nyomai voltak láthatók, miután a kép középre összeugrott és a készülék ki is kapcsolt. Nagyon úgy tűnt, eltérítő-tekercsbeteg. Lehúztam, nem láttam hibát. Szokás szerint átkondiztam a tápot, nehogy az vigyen be az erdőbe, de izzós terheléssel vidáman ment. Aztán kidobtam sorban a booster és a sorkicsatoló kondikat, képcső-foglalatot, sortranyót. A hiba maradt. Hajszárítóval melegítve a trafót, néhány másodperc után bejött a jelenség. Azt hittem, megtaláltam. A szokásos árak helyett egy hazai aukciós oldalon találtam 2000-ért új HR7666 trafót, megörül, megrendel, beépít. A hiba maradt. Fejvakar, lassan felad. Aztán még egyszer nekiugrottam, valami ötlettől vezérelve kidobtam a sormeghajtó tranzisztort, beledugtam egy asztalon kallódó BD203F-et és lőn igazság! Meg kellett volna néznem a meghajtó jelet! Na, ennyi a tanulság! Jani
Goldstar PC91A
Sziasztok! Van itt egy a fenti sasszival szerelt tv. A tápját és a sorkimenőről lejövő ágakat kellet újrakondizni, de maradt egy hibája amivel nem boldogulok. "Hidegen" indítva sötét a képernyő és a kijelzőn hieroglifák láthatók. Ha a távirányítón megnyomom az 1-9 gombok bármelyikét helyreáll a kijelző, aztán az IDEAL gombra a kép is előjön. Azt hittem az MDA2062 szerencsétlen, de a csere nem nyert. A tápfeszek úgy tűnik rendben vannak. Valakinek ötlet? Előre is köszi! :help:
Goldstar CF20E20B-táphiba
Sziasztok, zárlatos STR-S6707-el jött ez az MC41B sasszis gép, csere és felkondizás után derült ki, hogy meghalt a ZD811, ez elvileg 6V8 és a mellette lévő Q805 ami feladja leckét. Ez a rajz szerint egy KTD2092 TO220 tokozású darlington, a HQ csak 2SD2092-ként ismeri mint sima SI-N+D, Aswo is 2SD2092-t hoz helyettesítőnek, az adatlapja szerint szintén nem darlington hanem sima diódás tranzisztor, beraktam helyette egy Bu508D-t de nem csinál semmit, meg sem mozdul. Ti mit szoktatok berakni helyette, ezzel a tipussal sosem volt még dolgom.
Goldstar CK-9902 (PC04A) nincs szín
Üdv urak! Van itt egy ilyen tv ami már lassan az idegeimre megy. Eredetileg azzal hozták hogy búgott a hangja. A panelt kicsit megmozgatva elhalgatott teljesen majd visszajött. Átforrasztottam a TBA 120-ast és a környékét, a hangvégfokot meg a vezérlőprocit is. Ezután semmi hangja nem volt. A TBA 120-at cseréltem, így már jó lett a hang, de egy fix hangerőn szólt nem lehetett szabályozni. AV-ről nem volt hang. Kiderült hogy a TDA 1940-es tiltja a hangot, mert a 7-es lábán a megadott 11.4 V helyett, közel 0 V-ot mértem. A hanghiba feltárása közben a szín is elment. AV-n jó, de tunerről nincs szín. Cseréltem a késleltető művonalat, a színdekódert (TDA3560). Elkókat átmértem a színdekódernél, volt amelyiket cseréltem is, de semmi eredmény. A hanghiba mellett, a színhibát, okozhatja a TDA 1940? Mert ez válassza le a függőleges, és a sorszinkronjelet, meg ebbe van a burst generator. Esetleg merre érdemes még keresgélnem? Köszönöm előre is!
Goldstar 111-M55A PC-31A ? képcső csere után nem indul.Megoldva.
Szevasztok Hozták ezt a tv t hogy letört a cső nyaka miután leesett,kicserélte,de nem indul,a sortrafó körül,eltört a nyák ezeket áthidaltam,decsak kattan a rellé,B+ 117 volt,de ezen felül semmi,nem tudom jól irtam e a chassis számot,de ezt beirva semmit em ad a kereső,ha tudnátok segiteni hogy irjam be hogy ráleljek a rajzára,szerintem még van valahol törés,csak jó lenne valami rajz,illetve tanács,mit nézzek.
Similar manuals:
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Recycling