Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians

GRUNDIG 5060 AM-FM RADIO SCH

AUDIO - SERVICE MANUAL
Type: (PDF)
Size
217.8 KB
Page
1
Category
AUDIO
SERVICE MANUAL
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for similar grundig manual?
Document preview [1st page]
GRUNDIG 5060 AM-FM RADIO SCH service manual (1st page)
Preview of GRUNDIG 5060 AM-FM RADIO SCH [1st page]
Click on the link for free download!
Advertisements
Please tick the box below to get download link:
  • Also known:
    GRUNDIG RADIO 5060 AMFM AM FM AM-FM
  • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
  • If the site has helped you and you also want to help others, please Upload a manual, circuit diagram or eeprom that is not yet available on the site.
    Have a nice Day!
  • See related repair forum topics below. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!

Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant AUDIO forum topics:
Grundig V4200 javítása, de miért melegszik az előerősítő részében 2 kis BC?
A közelmúltban 'vateráztam' egy -hibásként árult- Grundig V4200 erősítőt. A leírás szerint be lehetett kapcsolni, a LED-ek világítottak rajta, de hangfalakat nem kötött rá az eladó, így konkrétan a végfok része 'zsákbamacska'. Egy kis izgalom után (a licit győztes nem én lettem, de mivel no1, csak 'feltolta' az árat, de a termékért nem jelentkezett, 2. lehetőségként az enyém lett) kézhez kaptam, a hibajelenség adott: az egyik végfok kimenetén ~ 0V helyett 24V nyugalmi helyzetben...Hát erre nem kéne hangfalat csatlakoztatni! Persze, a rossz végfok biztosítékai kiszedve, az előlapi dolgok meg még biztosíték előttről megtáplálva, ezért világított rajta minden, mint ha jó lenne! :) Később jól is jött ez a gyári megoldás, mert a végfokot leválaszthattam -további kellemetlenségek elkerülése végett :)- amíg az elő fokozatban kerestem a hiba okozóját. Hamar kiméregettem -mivel a másik csatornát jónak találtam, azzal összehasonlítva- a gyári rajzon megadott feszültségértékek alapján, hogy már az elő fokozatnál sem stimmelnek a feszültségértékek és valószínűleg az húzza el a végfok munkapontját is. T15 kivesz és kimér -ami, így utólag kiderült, hogy 'megvezetett'- elsőre jónak tűnt, hát így visszaraktam. Többi tranyót (T9-T12) is kivesz, kimér, de ezek is jónak mutatkoztak. Akkor itt valami árulás van! T15-t újra kivettem és lám-lám kicsit jobban odafigyeltem a mérésnél, hát csak nem 'százas' a tranyó, CE között kOhm-os ellenállás. Új tranyó befigyel a helyére és láss csodát minden feszültségérték szinte a gyárival megegyező! Próbahangszórók fel, bemenetre jel és már szól is tökéletesen mind a két oldala! Kérdésem csak annyi lenne, hogy van két kis BC556B tranyó (T14-T15) az elő fokozatban, amik eléggé melegednek, lehet emiatt is 'szállnak' el? Most ez mennyire lehet 'gyári', valaki találkozott már ilyen erősítővel és ott is ue. volt? Mivel úgy láttam az előerősítő résznek, a fólia oldalán, hogy már volt javítva ezen része...Talán többször is. Én most átmeneti (vagy végleges :)) megoldásként 1-1 kis hűtőzászlóval láttam el a tranyókat, talán így tovább bírják. Képek és kísérő szöveg: V4200
grundig_r310 Erősítőnek magas a nyugalmi árama
Üdv! A fenti típusú készülék javításával küzdök. Segítséget kérnék, hátha valakinek már volt ilyen irányú tapasztalata hasonló darlington-taranzisztoros erősítőben. A rajza itt is fenn van "grundig_v210_v310_city-line_san-remo_v21_sm.pdf" néven, de belinkelem alább. Ennek a 4. oldalán van az elátkozott végfoknak a rajza.. A hiba: Az erősítő bekapcsol, relé meghúz, kis hangerőn szépen szól( kb. 20%)csak az "R" csatorna halkabb kicsit. Növelve a hangerőt (kb.40%)az "R" csatorna hangereje nem növekszik, hanem csak egyre erősebben torzít a hangerő szabályozásától függően. No meg melegszik is ilyenkor rendesen a hűtőborda. Elkezdtem méricskélni: Az R432-R433 ( 0,47 Ohm/ 4W) Emmitter ellenállásokon nulla hanegrőnél -előbbin ~148mV, -utóbbin ~251 mV-ot mérek. ( A másik oldalon ez 2-5mV) A földhöz képest a kimeneti offset -490mV, ( a relé még ennél nem kapcsol le) a másik oldalon kb.15-20mV. Gondoltam: meg van a hiba: a negatív ágban "valaki" túl van vezérelve. Csak a hibás alkatrészt nem találom. Az ellenállásokat végig mértem és jók. Tovább méricskéltem: A végfok tranzisztorokat kivettem megmértem 91- és 92-es a bétájuk, "hidegen" mérve jók. Diódákat az áramkörben ellenőrizve jónak mérem nyitó- és záróirányba is. Feszültség alatt mérve: már a T406-os ( BC880) darlingtan-tranzisztor collektorától indul a "huncutkodás" (, vagy a visszacsatolás miatt visszahat), mert ha a másik csatornában lévővel összehasonlítom, akkor a hangerő szabályozásával nagyon változik a feszültségszint, míg a jó csatornánál ez jóval kisebb mértékű. T406-ot kicseréltem ( új hiányában) a jó oldalról, de nem változott semmi. Elakadtam. Ha van valakinek ötlete, kérem adja tovább! http://elektrotanya.com/grundig_v210_v310_city-line_san-remo_v21_sm.pdf/download.html
Grundig PA-1(Space Fidelity) CD nem indul
Sziasztok! Tudna-e valaki segíteni? Egy Pa-1 CD-vel nem boldogulok. (Már javították) A léser-dióda nem világított, kicseréltem a komplett egységet, mechanikával együtt. A dióda már világít, de a motor meg sem mozdul. A lencse mozog föl-le, keresi a fókuszt, a szán is pozicionál. Az IC-k: SAA7345GP, TDA1302T, TDA7073A. Az a kérdésem, hogy nézegetve a rajzot nem látom a fókusz OK pontot. Általában a disc-forgatás akkor indul, ha van fókusz. Itt is így van? Amikor keresi a fókuszt, a TDA7073 13-16os lábán megjelenik egy néhány voltos feszültség, de egyforma, így jogos, hogy nem indul a disc-motor. Az IC jó, mert kicseréltem a másikkal (2db van benne), de ugyanazt csinálja. Mi lehet a gond? Köszönettel Attila
Grundig RR 670 CD (A CD üzemmód nem működik.)Tárgytalan.
Üdvözlet Mindenkinek! A fent jelzett készülék CD lejátszója hibás, a rádió és magnó rész hibátlanul működik.CD üzemre kapcsolva nem pörög fel a lemez, az optika megmozdul, fókuszál, aztán csend.A spindle motor ellenállása 11 Ohm, normálisnak mondható, de a kapcsain indításkor nem mérhető feszültség különbség, mindkét ponton 3,3 V jelenik meg a testhez képest.Ugyanez a helyzet a sled motornál.A meghajtó IC /MM 1469/ MUTE bemenetén 3 V a feszültség, ez nem zárhatja le a kimeneteket.Az indító feszültségek megjelennek a 10 és 19 IC lábakon.IC hiba lenne? Nagy segítség lenne, ha megkapnám a készülék SM-ját. Kérem a témában járatos kollégák segítségét. irokéz Nem tilos a címbe beírni a hibát! Kalex
Similar manuals:
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Reduce