Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians
GRUNDIG C7-C8 CHASSIS
TV - SERVICE MANUAL
Type: (PDF)
Size
5.5 MB
Page
63
Category
TV
SERVICE MANUAL
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for other manual?
Document preview
GRUNDIG C7-C8 CHASSIS service manual (1st page)
Preview of GRUNDIG C7-C8 CHASSIS [1st page]
Click on the link for free download!
Document preview
GRUNDIG C7-C8 CHASSIS service manual (2nd page)
Preview of GRUNDIG C7-C8 CHASSIS [2nd page]
Click on the link for free download!
Please tick the box below to get download link:
  • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
  • Please take a look at the below related repair forum topics. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!


Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant TV forum topics:
Grundig super color
Sziasztok lenne egy nem mai grundig super color c 3304 tipusú készülékem na most ez a készülék olyanokat csinál hogy a bekapcsoló gomb megnyomására nem mindíg kapcsol be rendesen sokszor csak a vezérlő részénél megjelenik a csatorna ha be is kapcsol akkor a baloldalon van kb egy 10cm-es zavaros csík.Valamint hol szines hol fekete fehér.Kérem akinek van ötlete vagy találkozott már ilyennel segítsen
Grundig/BEKO MF 55-2503/8 PL TEXT hiba (megoldva)
Üdvözlet mindenkinek aki olvassa! Kezem közé került ez a "csoda" gépezet (ha minden igaz 2-es sasszi). Bár ehhez(sem) értek, ugyebár bátor lévén bevállaltam. "nincs nagy baja, csak valamiért nem kapcsol be" jelenséget (na és persze a rajzot) tanulmányozva a következőt tapasztalom: Feszültségek rendben, készenlét oké. Táv jelét veszi a proc.. de ennyi, semmi "indulási" szándék. Itt van az a pont, mikor én egyből a procit hibáztatom. (zárlatot, szakadást nem találtam, csak pár gyanús alkatrészt amiket cseréltem. Pl. bc639, opto, tl,) Ha lenne valakinek más ötlete amit ellenőrizhetnék mielőtt :szetver: Megköszönve követném tanácsát. Köszönettel: z. A tanácsokat követve (külön köszönet "Fülesmesternek") és persze a rajzban kicsit elmerülve, végre sikerült lelket verni ebbe a csoda masinába. Mint kiderült a PROC volt okolható mindenért... (a nehéz "szülésért" pedig nem kellő körültekintésem a mérések során) Ismét megerősítést nyert, amit sokszor olvastam pedig már itt: Mérni, mérni,mérni.... Köszönettel: Kiss Z.
Grundig Elegance 72 készenlétből nem kapcsolt be
Sziasztok. A TV számomra érthetetlen módon viselkedik. A típusa: Grundig Elegance 72 Flat MF 72-2510/8 Top A saszi:BEKO ZA1 190-15 A hiba az volt hogy készenlétből bekapcsolva a készenlét jelző Led villogni kezdett. Kikapcsoltam a főkapcsolóval, ezután bekapcsolva már csak villogva indult be a készenléti Led.Úgy gondoltam táp hiba. A Tanyán találtam egy ehez hasonló rajzot:Grundig Elegance72 Flat MF72-2501 Top a saszi:BEKO ZX8 190. Amikor szétszedtem és bekapcsoltam hogy belemérjek, A TV jól működött. A táp részéből minden elkót kiszedtem megmértem. Volt pár darab 10-20 % kapacitás-vesztes, ezeket kicseréltem. Összeraktam, bekapcsolás után a készenlét jelző Led villogva indult,majd kb. tíz ütem után bekapcsolva maradt, a TV működött. Amikor visszavittem a helyére újra így kapcsolt be,jelenleg működik. Szerintetek mit érdemes még kicserélni ha legközelebb előjön a hiba? Előre is köszönöm. Laci.
Grundig 42PXW110-6616 sötét a kép
Sziasztok, ennek a kb 8éves /ch. talán: PE/ plazmának működne mindene csak mintha a világosságjel hiányozna, túl sötét túl színes a kép, Vsus 188v megvan, Ve 160v-ot viszont nem találom, feliratozásokból nem látszik hogy hol kéne lennie, rajzot nem találtam hozzá, Y modulon van 2db 100uf/160v, közöttük egy kis r-taggal itt a közelben lévő potival 41-43v állítható, ha fehér ill. hangyás-zajos a képernyő felmegy 50v-ig. A panelen hibás alkatrészt, elszíneződést nem látok, kondik esr-re átmérve, 100uf/160v-ok cserélve, panelen smd-k átmelegítve, 1óra múlva sincs változás. Azt sem bírtam kideríteni honnan kéne hogy jöjjön a Ve, esetleg a Vsus-ból van előállítva az y-panelen mert csak a 188v-ot látom idejönni a tápból. A 3-ik képen látszik a bal felső csíkos hűtőborda mellett a két 100mikro és az alsó mellett lévő poti amivel egy picit lehet mozdítani a Ve-t /ill. gondolom hogy azt/, lehet-e olyan hogy a kijelző a gond vagy áramkörileg keresgéljek még?
Similar manuals:
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Recycling