Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians

IDTECH ITSX95C LCDPANEL DATASHEET

DATASHEET - OTHER
Type: (PDF)
Size
262.8 KB
Page
29
Category
DATASHEET
OTHER
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for other manual?
Document preview
IDTECH ITSX95C LCDPANEL DATASHEET service manual (1st page)
Preview of IDTECH ITSX95C LCDPANEL DATASHEET [1st page]
Click on the link for free download!
Document preview
IDTECH ITSX95C LCDPANEL DATASHEET service manual (2nd page)
Preview of IDTECH ITSX95C LCDPANEL DATASHEET [2nd page]
Click on the link for free download!
Please tick the box below to get download link:
  • Also known:
    IDTECH ITSX-95C LCDPANEL DATASHEET ITSX95C ITSX 95
  • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
  • Please take a look at the below related repair forum topics. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!

Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant DATASHEET forum topics:
144 volt 40A töltésvezérlő készítése (megoldva!)

BUÉK minden szakinak!

"A tanulópénz és elfecsérelt idő energia elkerülése érdekében kérdezze meg szerelőjét, elektroszakiját"

A következő problémával állok szemben.

Családommal elköltöztünk Magyarországról az idei évben spanyolországba tenerife szigetre.

Tenerifén a családi házunkban áramellátást kell megoldanom sziget üzemben JANUÁR VÉGÉN. Mivel nincs áramszolgáltató!

 

hogy egyszerüsitsem a kérdéseket összefoglaltam, ugyanis rengeteg uj információ érkezett számomra hasznosak és sokat lehetet belőle levonni tanulságot, de mostanra el is lehet benne veszni!

a vásárolt  cella 144 CELLÁS felezett UJGENERÁCIÓS PANELEK 9 db (48700 FT netto DARABÁRON) (sunnytech napelemnél) 3 sorban és ezek3 párhuzamos tömbben kerülnének bekötésre! ez a terv!

https://www.sharp.hu/cps/rde/xchg/hu/hs.xsl/-/html/product-details-solar-modules.htm?product=NUJB395

üresjárati feszültség 50 volt (1 panel esetén)

rövidzár áramerősség 9,44A( (1 panel esetén))

megoldásokat keresek a következőkre:

napi 12 kwatt fogyasztás terveztem nagyjából 90% pontosság mellett és ezeket időben megosztva

1-2 kvatt napmentes időszakban viágitás kisfeszültségű hálózat! (estétől reggelig) 24 voltos egyenáramból Spep down konverterekkel és áramgenerátoros ledekkel

nappal főzésre 6-8 kwatt 2 max 3 órában eloszta mindösszesen

egyéb célra  1-4 kwatt fölg nappali időszakban 230 volt induktiv inverteres fogyasztókhoz

cellatömb telepitése hogyan?

2 párhuzamos 4 cellás kivitel 16A 200 V

3 párhuzamos 3 cellás kivitel 24A 150V

2 párhuzamos 1 cellás kivitel 16A 50V (ebből gyári töltésvezérlővel 5 x 2 akku sorban kötve! töltéstömbönként megoldott vezérléssel

töltés vezérlés kérdése? melyiket?

felsőre step down 4000 VA kellene

alsó tömb megoldásra step up kellene 1000 VA méretezéssel

alsó tömb esetén fennál a túltöltés veszélye oda kellen még söntölö eletronika a 141 (max 144 voltos töltés fenntartásához)

felmerül 2 féle elektronikus gyári szabályozás és hogy lehetséges e 5 x 24 voltos tömbre bontva tölteni az akkupack-ot?

lehetséges -e? és hogyan vehető ki a teljesitmény ha nem csak az akkumulátorokat akarom használni?

ideális leadható maximális teljesitmény kb 3 kwatt max 4 kwatt! (óránként)

Inwerter 3 Kwatt szinuszos, 120 volt bemeneti tápfeszültséggel (10 db 5,5 A zselés akku volt az eredeti akkumulátora, ami évekkel ezelőtt tönkrement!)

mekkora legyen a tároló kapacitása? 100 AH (1200 euro) 220 AH 2700 euro vagy 2 x 100AH 2400 euro 

munkaakkumulátor előnyei hátrányai? annak ára 100AH 5500 euro! a pack 120 voltos tömbárra értendő!

ezekre a kérdésekre keresem a válaszokat!

 

innen a folytatás:

jelenleg 10 db 12 volt 100 AH összteljesitményű akkupack keról beszerzésre, (kalcium alapu savas) mely feszültségben és áramerősségben is megfelelően birja az ellátást! És árban is elérhető (1000 euro/ 10 db) 120V 100AH

az inverterből van 3 db 3 kwattos szinuszos pc szünetmentesem.  (2 üzem szerüen lesz  bekötve ha szükséges váltják egymást vagy kiegészitik) a 3. tartalék.(ha valamelyik beadná a kulcsot)

Mivel ez a legdrágább rész nem szeretnék 2-3 ezer eurót kiadni iszünetmentes tápra! Azzal kell főznöm amim van.És az nem sok anyagi hozzátételt jelent!

Kérdésem hogy lenne célszerü megoldani az akkumulátorok feltöltését a cella rendszerről, ha napközben magát a cellarandszert is szeretném aktivan felhasználni, azaz amikor termelőképes akkor ne kelljen az akkukhoz nyulni.

a cél a 0-4000 watt töltési és/vagy fogyasztási tartomány ideális elérése. Értelem szerüen cellaenergia hiány esetén (eső, felhő, éjszaka) az akku fedezi a fogyasztási használatot. minden más esetben a cella adja a naftát amig birja, ha kevesebb az akku ad hozzá, illetve ha van felesleg (nincs fogyasztás akkor a tötést a maximális szintig nem tovább! Azon felüli felesleg megoldást keres!

A cella egy töltés vezérlőn mindig csatlakozik a packra! ami elképzelés alapján tartja a 144 voltos töltési feszültséget változó áramteljesitménnyel. Ha tud tölt, ha csak 400 wattot akkor annyit, ha van akár 4000 wattot is képes átadni akkuba is és fogyasztásra is.

viszont nem vagyok meggyözödve hogy ez megfellelő eljárás lehet-e?

Néhány kérdésem lenne jártas szaki kollegáktól:

savas akkuk hogy birják a szabályozott állandó maximális szinten tarott (feszültség szabályozott) töltést? Az autó generátos is hasonló elven tartja a fogyasztást! ha nem kell a elektromos teljesitmény a fesszabályzó visszavesz és a generátor nem ad többet le mint amire igény van. Ott állandó a maximális felső feszültség határ, a fogyasztást a generátor biztositja az akkut maximálisan feltöltve tartja!

Mekkora töltési feszültséget érdemes beállítani ilyen helyzetben? (egy 12 voltos savas auto akku töltési feszültsége 14,2 - 14,4 volt közötti függöen a gyártó által előirt szabályozóktól.

bizonyos akkuk élettartama csökkenhet ha jól tudom ha állandóan a maximális töltési szinten tartják, illetve elszulfátosodnak ha azok alultöltöttek! Lehetnek akár ballancer (feszültség kiegyenlitési) problémák is? sava sakkuk esetében?

Az impulzus technikában jártas vagyok, igy nem okoz gondot egy 3843 Ic-vel felépített töltés szabályozó elkészitése akár 144 voltos tápfeszültségre sem, viszont felmerült bennem néhány buktató is! sajnos erre a feszültség tartományra nincs gyári töltésvezérlő! (12-24-48 voltosak vannak) Legalábbra is nem találtam sehol!

A feszültség növelő áramkörök esetében az alapfeszültséghez (cellafeszültség) egy diódán keresztül egy ferrites impulzus trafóval és egyenirányitással adnak hozzá feszültséget adott esetben.kitöltési ciklusokkal. Itt is lényeges a folytó méretezése a puffer kondi és a megfellelő csatolás!

ilyen áramkörök is léteznek pl tv-ben ahol a 300 voltos egynáramot a 385 voltig felnyomják a nagyobb teljesitmény érdekében! PLC ha jól tudom, de lehet hogy tévedek nevét illetöen!

Itt vagyok bajban, mert ennél a kapcsolásnál adott  vagy tucatnyi shoccky dióda (sorban is párhuzamban is) (a magas feszültség és 25-30A terhelések miatt is ami a cella és akku között állandó kapcsolatot létesit akkupack irányában.

A gond abból adódik, hogy ha nincs fogyasztásom, és az akkupack is fel van töltve a cella  fszültség több lehet az üresjárat miatt mint 144 volt ! ez esetben a feltöltés végén a túltöltés jelent problémát, ami kárositani képes az akkupackomat!

1 elképzelés

(valahogy le kellene tudni választani a cellákat az akkupackról), ami egyenáramnál nem szerencsés ekkora feszültség és áramtartományokban.

2 elképzelés

Vagy lehuzni egy söntként müködö megoldással a szükséges 144 voltos tartományig a cella pack-ot üresjáratban! Kb max 6 voltot kellene lehuzni terheléssel, természetesen a 150 voltos egyenfeszültség tartományból söntterheléssel  A sönt megoldás lehet a medence melegen tartására részben! Tehát nem elvesztett energia lenne a fölös többlet sem.

eKözvetlen

Az üresjárat esetén nehéz kiszámolni a söntteljesitményt. Itt jött egy lehetséges 5let , mint fűtőellenállás a medence keringetett tisztitóján keresztül, és mint sönt müködne.
ez viszont aggasztana egyenáram mivoltából (áramütés veszélye fokozott), akár halálos) véleményem szerintem életveszélyes lenne (nem ismerem milyen biztosnági elemet lehetne közbeiktatni az összes lehetséges áramütés lehetséges és maximális kiküszöbölésére, igy ezt alapból elvetettem.

közvetett mód! az inverteren keresztül kellene beállítani, oly módon hogy figyeli a cellarendszer maximális fszültségét egy elektronika,, és addig ad terhelést az inverterre kötött söntfogyasztónak, egy optó hidegtest relén keresztül, amig a feszültség le nem csökken 144 voltig!

(azaz nem az akkumulátorok felpumpált töltési feszültségét, hanem magát a kollektorok valós feszültségét figyelné! és egy hidegtest relét müködtetve szabályozná be a legmagasabb feszültséget! Illetve ennek függvényében kapcsol dimmer módon az inverter váltóáramából fütőszálat a medence keringetet vizszürőjébe! (igy részben a medence fütés is megoldodik) Fi relé pedig véd az esetleges áramütéstől!

valamekkora fogyasztás mindig van, de változó a teljesitmény igény is.

Jelenleg elektromos hálózat van a házban és 2 db igen zajos és büdös diesel generátoradja a naftát. ezt váltom ki megujulóra!

régi kapcsolók, villamos berendezések, a 70-80 évekből, tehát minden ki lesz cserélve fel lesz ujtva!

Világitás ledes rendszer (lehet kisfeszültségü is 12-24 vagy 48 voltos rendszerben de maradhat inverteres 230 voltos is) Van egy 48 voltos 1500 wattos vésztartalék imverterem is az kapja a 10. cellát 400 wattos töltésre. (ott nincs gond mert a 48 volt töltéséhez 57,6 volt kell a cella üresjárata viszont 50 volt, azaz ott nincs túltöltés, csak simán üresjárat!
konnektorokba 230 v kell  pc notebook, porszivó, hütőgép, fagyasztó, vizszivattyú, villamos forgórészes kisgépek (sok induktiv villamos motor ami a meddőt is megköveteli a termelt energia során.

Ötletet várnék minden téren. Akár egyenáram lekapcsolás biztonságos megoldására!

Javaslatot szeretnék jártas szakiktól hogy milyen megoldást választanátok? 

A ferrit folytótekercsek méretezése nem jelent gondot, vannak megfelelő ferritmagjaim e célra illetve fetekből is jól el vagyok látva (irf640, irf 540,   ezek párhuzamos kapcsolása lévén jelentős áramot tudok kihozni teljesitményre! Pl 10 db irf640 már tud impulzus alatt 180A vagy  kapcsolás üzemben 30A-t! hötermelés nélkül, vagy minimális hötermeléssel. A szabályozásra a 3843IC tünik a legjobb és legstabilabb választásnak!?

a töltésvezérlő tehát ugy müködne hogy a cellából csinál stabil 144 voltot! változó áramerősséggel (ahogy az akku vagy fogyasztó felveszi)

ha a cella feszültség esik 144 volt alá hozzátermel amig bir termelni! azaz képes erre!

olyan kapcsolásban gondolkodom ami 0-25A de stabil 144 voltot ad!

A söntölő áramkör fogyasztást kapcsolna be dimmeres megoldással ami a kollektor üresjáratát 144 volton tartja ha az magasabb mint 144 volt! A többlet energia fütőszálban medence fütésre menne el! 
Mivel oldanátok meg a töltésszabályozást?  És hogyan oldanátok meg a leválasztást? vagy többletfeszültség elkerülését? 
Kapcsoló üzemű töltésszabályozás? ez tünik a legideálisabbnak! feszültséggenerátoros kapcsolás?

Nem kérek kifejezetten megvalósított kapcsolási rajzokat csak egyszerü elvi ötleteket  szeretnék számba venni és megvitatni, mivel ismerem a impulzus kapcsolásokat! a legegyszerübb célratörö megoldást keresem! Tanácsokat, ötleteket elképzeléseket várnék vagy ha van lakinek tapasztalata e téren és megosztaná szivesen venném.

Pl az inverterem is a 120 voltból előszőr 300V egyenáramot csinál abból állitanak elő fetekkel 50 herzes szinuszos váltóáramot! (lemeztrafót az sem használ!)

Szép napot mindenkinek!

 ÉS BUÉK!

Szerencsére megoldva, így a Tenerife saga lezárásra kerül!

 

Xoro hrt1280
Sziasztok! A fent nevezett földi digi boxról nem tudom eldönteni hogy ki dobjam, vagy megtartsam, mert nem ad képet csak EPG és a DUNA AUTONOMIán ad hangot. Már több helyen nézte hogy MPEG4 es ez a készülék vagy nem. Lehet-e frissíteni MPEG4-re?
DAEWOO AKF-9625 (megoldva)
Sziasztok! Javításra került hozzám ez a masina (daewoo AKF-9625WG-RE) azzal az "apró" hibával, hogy miután szerelőnél járt a kocsi (akkut is cseréltek) nem lehet bekapcsolni. Az itt talált rajz alapján sikerült életre kelteni, de csak részben. Villognak a szegmensek ahogy kell, de nem lehet beírni a kódot. Egész pontosan bármelyik gombot nyomom csupán a "pittyegés" üteme változik egy pillanatra, szám sem jelenik meg a kijelzőn. Valakinek van ötlete mit lehetne még megpróbálni vele, vagy maradjak a jelenlegi "tervemnél"? :szetver: Minden tanácsot örömmel fogadok és persze megköszönnék! Üdv, Z. "vadmalacka" útmutatását követve sikerült megoldani. Köszönet érte!
70' led digitális óra javitása, ha lehet.
Üdv mindenkinek.
Szoval lenne ez a  régi gyönyörüség, de nem müködik. Szétszedtem és megnéztem . Úgy látszik , hogy az alul lévö hajszál -vékony réz szál el van szakadva. Ha jól látom.
Ezeket  az órákat  hogy javitották? mivel forrasztották össze azokat a vékony réz szálakat?
Ezért olyan mesterek tanácsát kérném akik már javitottak ilyen  órát.
Egyébként érdekessége , hogy   Made in  USA    a panel  és a COMMODORE  cég  csinálta.
köszönöm elöre is a segitséget , tanácsot.
campes

https://ibb.co/Pcy4NFg
https://ibb.co/kSBvNr7
https://ibb.co/ggKLMmL 
Similar manuals:
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Reduce