Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians
PLESSEY HIGH-SPEED DATA PROCESSING IC 1983 HANDBOOK
OTHER - OTHER
Type: (PDF)
Size
2.3 MB
Page
102
Category
OTHER
OTHER
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for other manual?
Document preview
PLESSEY HIGH-SPEED DATA PROCESSING IC 1983 HANDBOOK service manual (1st page)
Preview of PLESSEY HIGH-SPEED DATA PROCESSING IC 1983 HANDBOOK [1st page]
Click on the link for free download!
Document preview
PLESSEY HIGH-SPEED DATA PROCESSING IC 1983 HANDBOOK service manual (2nd page)
Preview of PLESSEY HIGH-SPEED DATA PROCESSING IC 1983 HANDBOOK [2nd page]
Click on the link for free download!
Please tick the box below to get download link:
  • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
  • Please take a look at the below related repair forum topics. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!


Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant OTHER forum topics:
Kenwood TK-340 Hibakódok.
Szervusztok ! Tudna - e valaki segíteni a fenn említett készülék hibakódjainak értelmezésében ? Bekapcsolás után vagy hieroglifákat ír a display-re vagy hibakódot küld. De miután sehol nem találtam a hibakódokhoz való " megfejtést" Így hozzátok fordulok, hátha tudtak segíteni. Egy service manual is jó lenne ha valakinek lenne. Köszönöm.
Ultrahangos tisztítóba való mosófolyadék.
Szevasztok! Boltoztam a motorszerelő ismerősömmel egy ultrahangos tisztítót, nekem csak lom volt a padláson, Ő viszont használni tudja. Néhány hét eltelte után találkoztunk, és megkérdeztem tőle, hogy milyen folyadékot használ, mert a mosófolyadék nem éppen olcsó. Elárulta: autó szélvédőhöz való téli mosófolyadék. Már letisztított vele egy dugattyúnak a vastagon bekoszosodott felületét, továbbá egy karburátort is sikeresen ki tudott tisztítani. Az volt a gondja ennek az ultrahangos tisztítónak, hogy időnként leáll. Ugyanis. A cég herdálásakor vettem meg eléggé olcsón, a benne lévő 2db TO-3 tokozású tranzisztor koppig zárlatos volt benne, és persze a felíratok "becsületesen" le voltak smirglizve. Amiatt zárlatosodhattak be a tranzisztorok, mert valaki mosófolyadék nélkül "kipróbálta", ilyen esetben egy ciccenés jelzi, hogy itt a vég. Belepróbáltam az itthon található CRT tévék javításához való tranzisztorokból több típust is. Emlékeim szerint a BU326A viselte a legvitézebbül, de az is eléggé melegedett. Persze, minden próba előtt vizet öntöttem a tartályába, és a hálózati feszültséget egy 1300W-os hősugárzón keresztül kapta meg. Miután túlzottan melegedtek a BU326A-k, készítettem egy kiegészítő áramkört hőérzékelő, 3 tranzisztor, és egy tirisztor felhasználásával, ha egy adott hőmérsékletnél melegebb a hűtőfelület, a tirisztor lekapcsolja az áramellátást a mosó elektronikájáról. Közben kiderült, hogy oda BUX48A volna jó, csak már nincs nálam az ultrahangos tisztító, másrészt meg eléggé lerágott csont, hogy a mostanában kapható tranzisztorok minőségben mennyire azonosak a régiekkel. Ezek voltak a készülékre írva: roll FTZ-Nr: C 109/76 Type: RSW 22/13/15 P 75 HF: W/kHz: 75/40 Netz: V/A/Hz: 220/2/50 Fabr. Nr./ Bj: B 980/1986 Találtam is egy rajzot, ami vagy azonos a benne lévő elektronikával, vagy nagyon hasonlít rá. Üdv.: Pista.
Hohner String Melody életre keltése
Üdv mindenkinek! Hozzám került egy Elex String sinthesizer K4-es csoda. Kisebb googlizás után kiderült, hogy ezt gyártották a címben jelzett néven is, így talán jobban ismeri valaki. Látszanak benne javítás nyomai, egy jó pár elkó kicserélve magyar MM-esre. A tápegység szemmel láthatóan "gányolt", és nem vagyok benne biztos, hogy nincs összekeverve a huzalozás. Nagyjából rendbeszedtem a tápot, mert először egész elképesztő feszültségeket adott le. 16 V-os szűrőkondi 20 V körül kapott. :( Szerintem + - 15V, és +12 V-os lehet. A +,és - tápok közös pontjai viszont külön vannak, különálló a két szekunder tekercs is. Sajnos a neten nem találok hozzá semmi doksit. Annyit megtudtam még, hogy valamikor a '70-es évek második felében gyártották. Esetleg valaki ismeri ezeket? A vezéroszcillátora MK50240N oktáv oszcillátor, Az osztók SAA1005P típusúak, van még benne TCA350Y analóg jelkésleltető, valamint LM1458-as műveleti erősítő.
Navon N750 frissitésben kérnék segítséget!
Szerbusztok! Röviden a történet: A GPS nem az enyém. Az egyik barátomé. Réginek találta rajta a térképet ezért a lánya barátjának az ismerősének oda adta frissítésre. Nos nem a legjobb lett. Amióta vissza kapta, nem tervez mindig újra. Nem mondja el az irányokat, meg hasonló hülyeségeket csinál. Most ide került hozzám. Ha valakinek van egy ilyen-e, csinált már frissítést. Ne adj isten van róla rendes mentése vagy hajlandó csinálni, annak nagyon örülnék. Tudom, hogy a netet fel lehetne érte túrni, de valahogy nem egy népszerű darab. Lám ő is keresi már egy ideje: http://gpsforum.hu/node/490 Őszintén bevallom ilyet még nem csináltam, mert az én GPS-m nek kártyán van a programja. Egyébként erről a gépről lenne szó: http://mobilarena.hu/teszt/navon_n750_kisse_feltortek/nyomtatobarat/teljes.html A gyártó shop oldala egy picit drága: https://www.naviextras.com/shop/portal/newCatalog?selectedTab=3 Tehát, ha valaki már csinálta és a metódust megosztaná, valakinek van jól működő mentése és megosztaná velem, vagy valaki tud egy tuti jó mentést a neten és megosztaná a fellelhetőséget. Annak nagyon őrülnék! A rendszer infó ezt írja ki: LH43STV2.22.1.03.28.MBF0.1.000.000.100716 MEMORY: DDR 93.7MB/128MB FLASH: 1.64GB/4GB UUID: LH10091805901103 A seggéről egy kép: http://kepfeltoltes.hu/130705/Navon_black_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Előre is köszönöm.
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Recycling