Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians

RACAL INSTRUMENTS 1998 1999 1.3 AND 2.6GHZ FREQUENCY COUNTER 1987 SM

METER - SERVICE MANUAL
Type: (PDF)
Size
2.8 MB
Page
243
Category
METER
SERVICE MANUAL
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for similar racal manual?
Advertisements
Document preview [1st page]
RACAL INSTRUMENTS 1998 1999 1.3 AND 2.6GHZ FREQUENCY COUNTER 1987 SM service manual (1st page)
Preview of RACAL INSTRUMENTS 1998 1999 1.3 AND 2.6GHZ FREQUENCY COUNTER 1987 SM [1st page]
Click on the link for free download!
Document preview [2nd page]
RACAL INSTRUMENTS 1998 1999 1.3 AND 2.6GHZ FREQUENCY COUNTER 1987 SM service manual (2nd page)
Preview of RACAL INSTRUMENTS 1998 1999 1.3 AND 2.6GHZ FREQUENCY COUNTER 1987 SM [2nd page]
Click on the link for free download!
Advertisements
Please tick the box below to get download link:
  • Also known:
    RACAL FREQUENCY COUNTER 1998 1999 1.3 AND 2.6GHZ 1987 GHZ
  • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
  • If the site has helped you and you also want to help others, please Upload a manual, circuit diagram or eeprom that is not yet available on the site.
    Have a nice Day!
  • See related repair forum topics below. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!

Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant METER forum topics:
Schlumberger 4910 ssb analizátor
Sziasztok!

Nemrégiben szert tettem egy Schlumberger 4910 stabilock ssb analizátor nevű műszerre. Kb. zsákbamacskaként vettem, kevés pénzért, üzemképtelenül. Bíztam benne, hátha az egyik funkció valamiféle spectrum analizátor. Szerencsére kevés bütykölés után be lehetett indítani. Nem tudom, megfelelően működik-e, de már van kép, meg hang. Telegraph módban ketyeg benne valami.

Van benne egy 4 frekvenciás  2,5kHz 1,8kHz 1,1kHz 0,7kHz generátor, ez működik. Viszont ötletem sincs, milyen alkalmazás az, amihez pont ez a 4 frekvencia kell. Ha ráakasztok egy darab drótot az egyik bemenetére - képen az egyik menetes csatlakozó amelyiken a szkóp mérőtapintója van - , akkor elkezd valamit analizálni. 

Csak telegraph módban működik a kijelző, más módban nem csinál semmit. Nem tudom, kell-e neki. Pontosabban Analyser módban világít a corr.stablilock led. Valószínűleg csak be kellene kötni valami 50 ohmos koax alapú hálózatba. Lehet, hogy ez egyfajta mérőállomás, amit fixen bekötöttek valami reléállomásba, és azt hiányolja, de amúgy halvány segédfogalmam sincs.

Tudna adni esetleg valaki bármiféle információt erről a műszerről? Mi ez pontosan, hogyan, és mire használták?
Használati utasítás lenne a legjobb, esetleg munkahelyi tapasztalat, talán dolgozott vele valaki, és emlékszik még, mire jó, és hogyan kellene működnie?

Neten nem találtam semmi konkrét információt ezzel kapcsolatban.

Előre is köszi!

Üdv.
 
RFT EO213 OSZCILLOSZKÓP
Üv mindenkinek!! RFT EO-213 oszcilloszkóp alkatrészt keresek (mérés határ kiválazszó forgó kapcsoló)illetve hibás készüléket amiben valószinüleg,hogy jó a kpcsoló. üdv Sallaan1
Dízel füstölésmérő javítás, elakadtam MMG-AM DFM-2
Sziasztok! Régebben hozzám került ez a szerkezet sajnos hibásan és szétszedve.. Most gondoltam neki állok de információ hiányában elakadtam. Amire eddig jutottam: Táp részében kondikat kicseréltem nulla kapacitásúak voltak így a műveleti erősítők tápjai sem voltak rendben most egyformán -10.4 0 +10.4V valószínűleg ez a gyári. A panel szinte javíthatatlan egyből lejönnek a forrszemek.. :( Az érzékelőben van egy FIGARO 812 gáz érzékelő és egy szerintem mikrofon kapszula csak nem tudom miért mi a szerepe. A piros és kék vezetéken 20.8V a feszültség, első gondolatom az volt hogy akkor ez megy a szonda + - jelzéséhez de a szonda adatlapja max 5V-ot ír fűtésnek márpedig a + - közvetlen kapcsolatban van a FIGARO fűtésével 2,5 láb Ami még furcsa hogy folyamatos végkitérésben van a műszer ha testre kötöm a bemenetnek vélt szálakat akkor is. Műveleti erősítők méréseim szerint jónak tűntek. Kapcsolási rajzot sehol nem találtam de még csak működési leírást sem a műszerről.Tehát már az is segítség lenne ha valaki tudna pár dolgot mondani róla. Szén monoxid, dioxid vagy az oxigén jelenlétét méri? Csatoltam pár képet róla. Bármilyen segítség jól jöhet. Előre is köszönöm! Üdv:
Menet-zárlat vizsgáló trafóhoz.
Üdvözlök Mindenkinek! Az elmúlt héten egy V 621C töltő javítással foglalkoztam. Gondoltam megosztom a tapasztalatom hátha hasznos lesz másnak is. Különösen a mérési folyamat lehet hasznos, igaz, hogy a műszer ma már nehezen beszerezhető alkatrészekkel épült fel. Hibajelenség: nem tölt. Leszedtem a diódákról a szekunder vezetékeket és a trafón mérve csak 11,8V-ot mértem. Egy órát járattam a üres járásban, a vasmagja nagyon forró lett. Régen amikor még a tv-javítással foglalkoztam, a „Televízió Hibakeresés” című könyv alapján készítettem egy sorkimenő vizsgálót. Gondoltam, hogy kipróbálom. Bejött a próba, nagyon szépen mutatja, hogy van-e menetzárlat. Kipróbáltam egy RM5632S táskarádió trafójával úgy, hogy egy 04mm-es vezetéket befűztem, amikor rövidre zártam, mutatta, hogy zárlat van. Ugyan ezt mutatta egy kb. 300W-os trafónál is. Ezek után megmértem a töltő trafóját, és igen nagy zárlatot mutatott. Tehát ezeknél is jól használható, ha egy menet zárlatos azt is mutatja. Lent a képeken van a töltő, a könyv és a működési leírás. Sajnos nem a legjobb a scennelés, de nagyítva viszonylag jól olvasható.
Similar manuals:
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Reduce