Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians

SAMSUNG MX-245 MICROWAVE OVEN SCH

MICROWAVE - SERVICE MANUAL
Type: (PDF)
Size
839.0 KB
Page
3
Category
MICROWAVE
SERVICE MANUAL
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for similar samsung manual?
Advertisements
Document preview [1st page]
SAMSUNG MX-245 MICROWAVE OVEN SCH service manual (1st page)
Preview of SAMSUNG MX-245 MICROWAVE OVEN SCH [1st page]
Click on the link for free download!
Document preview [2nd page]
SAMSUNG MX-245 MICROWAVE OVEN SCH service manual (2nd page)
Preview of SAMSUNG MX-245 MICROWAVE OVEN SCH [2nd page]
Click on the link for free download!
Advertisements
Please tick the box below to get download link:
  • Also known:
    SAMSUNG MX-245 OVEN MX245 MICROWAVE MX 245
  • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
  • If the site has helped you and you also want to help others, please Upload a manual, circuit diagram or eeprom that is not yet available on the site.
    Have a nice Day!
  • See related repair forum topics below. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!

Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant MICROWAVE forum topics:
Samsung EcoBubble WF60F4E0W2W 6kg mosógép öblítő hiba - MEGOLDVA!
Hello! Jó ideje a mosás legvége előtt kell az öblítőt betöltenem, mert már a mosás alatt felönti vízzel. A fiókok ki vannak takarítva, a vízbeömlő sem mocskos. Az előmosó fakkot és a mosófakkot is szépen tudja üríteni, de valamiért a középső öblítő fakkba is jut a "mosó vízből" és már mosás alatt elfolyik az öblítő. Jelenleg az a megoldás, hogy a vége előtt 20 perccel kiöntöm a benne levő vizet (tehát lassan telik meg, mert a túlfolyó nem folyatja ki) és akkor töltöm bele az öblítőt. Mivel időzíthető, jó lenne ha már hazaérkezve tudnék teregetni, de így még majdnem fél órát kell várnom, ha időben odaértem a géphez, vagy ha elfelejtem, lemegy a mosás öblítő nélkül és kemények lesznek a törölközők (ruhákon annyira nem zavar). Mit és hol érdemes rajta keresni, ami ezt a hibát okozza, ha ugye nem áll vastagon a fekete retek se a fiókban, se felette? (Digitális, így nem tudom mihez nyúlhatnék, de lehet csak a víz spriccel át más fakkba folyáskor.)
Samsung SR-L627EV hűtőgép visszamelegszik
Sziasztok!

Távdiagnosztikában vagyok.
Alulfagyasztós hűtő. A hűtő rész +6 fokra, a mélyhűtő -20 fokra volt beállítva a kijelző szerint.

Egy alkalommal a normál hűtőből kivett étel nem volt elég hideg. A kijelző +6 és -20 fokot mutatott. A mélyhűtőt ellenőrizve ott valamivel 0 fok alatti lehetett a hőmérséklet.
A hűtőt áramtalanították, majd visszakapcsolták. Idézet: "Reboot után rögtön mutatta a hihető hőmérsékletet, a fagyasztó -1, a hűtő 9 fokot jelez, de tuti melegebb érzetre, de lehet, hogy nem tud többet mutatni (pedig két digitet tud ott is kijelezni, szóval ez fura)."
sr_l627ev_kijelzo.jpg

Márkafüggetlen szerelőt felhívtak, azt mondta, hogy vezérlőpanel hiba szerinte, olyanja nincs és már alkatrész sincs ehhez a berendezéshez. Azt javasolta, hogy egy hétre teljesen áramtalanítsák, az néha segít vagy hívják a márkaszervizt.
Az egy hét letelte után visszakapcsolták a hűtőt, ami lehűtött +6 fokra és -20 fokra. Majd ezt követően ismét jelentkezett a jelenség, hogy nem tartotta ezt a hőfokot, hanem megismétlődött a fenti esemény, vagyis a hűtőrész és mélyhűtő rész is felmelegedett.

A Samsung márkaszerviz is vezérlőpanel hibát diagnosztizált a telefonon keresztül és felajánlotta, hogy kiküldenek egy technikust, hogy megnézze a hűtőt. Ez végül nem jött össze, mert a tulaj kérdésére közölték, hogy igazából, még ha meg is lenne a hiba, semmilyen alkatrészük nincsen már ehhez a típushoz, nem tudnák javítani.

Az oldalon van hozzá SM, azt tanulmányozom éppen. Megpróbálom a vezérlőpanelt megszerezni, ha már két szerelő is kapásból ezt gyanúsítja.

Tippek: A gép lehűt, így a kompresszor talán jó. Egy kompresszoros, ha lehűti és nem hűti túl egyik részt sem, akkor talán a hőm érzékelő is rendben lehet. De olyan, mintha nem kapcsolná be a kompresszort, ha elkezd melegedni belül.

Előre is köszönöm, ha valakinek van esetleg erre a hibára ötlete.

upd: További infó: Miután lehűt, a kompresszor kikapcsol. A kijelzőn végig a +6 és -20 látszik akkor is, ha bent már melegebb van. Ha ilyenkor kihúzzák és visszadugják, akkor "frissíti" a hőm. kijelzőt a valós értékre.

Üdv,
Szilárd
Samsung WW90 J5456FW Ecobubble mosógép nem indul

Sziasztok! Van egy Samsung WW90 J5456FW 9 kg- os Ecobubble mosógépem. Kb másfél éves kifogástalan esztétikai állapotban. Bekapcsolás után remekül programozható,csak amikor a ciklust kellene indítania akkor kiteszi az ajtó zárva jelet,de az ajtó továbbra is nyitható és nem történik más. A vezérlő panel mindkét oldalán vastagon beöntve azzal az epoxigyantás trutyival. Mi lehet a rossz benne? Találkozott-e már valaki ilyen hibával? Ez a gép már kb két hónapja itt pihen. Most,hogy van egy „kis“ időm megpróbálkoznék a javításával. A válaszokat előre is köszönöm!

Samsung mosó-szárítógép PTS-17S alkatrész beazonosítás.

Sziasztok!
Samsung mosó-szárítógép PTS-17S alkatrész beazonosítás.
Alkatrész beazonosításban kérnék segítséget. Samsung Mosó szárítógép szárító egységén van ez, de nem tudom pontosan klixon vagy ntc. Szerintem klixon mert sorba van kötve a fűtőszállal, de a megerősítés jól jönne. Az is érdekelne hogy szerintetek mivel tudnám helyettesíteni, mert külföldi rendelés nem fér bele az időbe. Amúgy a gép HE2 hibát ír szárításkor, gondolom emiatt.

Köszi előre is.

Üdv.: G.

Similar manuals:
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Reduce