Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians
SILICON DISCRETES MARKING CODE SORTED BY TYPE
OTHER - OTHER
Type: (PDF)
Size
1.1 MB
Page
12
Category
OTHER
OTHER
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for other manual?
Document preview
SILICON DISCRETES MARKING CODE SORTED BY TYPE service manual (1st page)
Preview of SILICON DISCRETES MARKING CODE SORTED BY TYPE [1st page]
Click on the link for free download!
Document preview
SILICON DISCRETES MARKING CODE SORTED BY TYPE service manual (2nd page)
Preview of SILICON DISCRETES MARKING CODE SORTED BY TYPE [2nd page]
Click on the link for free download!
Please tick the box below to get download link:
  • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
  • Please take a look at the below related repair forum topics. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!


Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant OTHER forum topics:
Olcsó színes LED füzér nem kapcsol ki. Megoldódni látszik...

Sziasztok! BUÉK!

Sajnos már eljutottam oda, hogy nem értem ennek a működését, ill. azt, hogy milyen tranzisztor /vagy más?/ lehet a kapcsoló. Az áramkör /kettő egyforma van!/ igen egyszerű, 12 V-ról működik. Van benne egy 8 lábú kis IC, két ellenállás, és 3 db. kis tranzisztor szerűség. Minden SMD, ráírva semmire nincs semmi. 

A működése: A táp +-ja megy a LED-ekhez, és az IC-re. A - táp megy egy ellenálláson keresztül az IC-re, ahonnan megy egy másik a +-ra. Az itt lévő feszültség: kb. 7,5 V.

A táp - megy mindhárom tranzisztor bal oldali lábához. A jobb oldali lábak az IC-től kapnak feszültséget. A másik oldali középső láb gyújtja a LED-eket. Az egészet egy távirányító működteti. Lehet a fényerőt is csökkenteni a távirányítóval. Minden működik, csak a piros Led nem kapcsol ki, amikor a Ki gomb meg lesz nyomva, csak lehalványul.

A zöld, és a kék normálisan működik, csak a pirossal van gond, mindkettő kapcsolásnál.A jól működő két színnél a LED-ek jól működnek. Zárlatot nem mérek.A másik két szín jól működik, és az IC is jó jelet ad ide is. Tehát a tranzisztorral lehet a gond. Nem tudom, hogy milyen lehet ez, és mit tehetnék be helyette? / Fet, tirisztor, tranzisztor?/ Helyem talán volna nagyobbat is betenni helyette, de mit? Egy egész LED sort, talán 3 méterest működtet. 

Szerk: Most már szinte biztos, hogy valamilyen fetek ezek.

A fetek source kivezetései a mínuszon vannak.A gate-k az IC-ről jönnek, és a Ledek a +-t kapják, és a fetek drainjei kapcsolják a be a Ledeket. 

A gond az volt, hogy a zöld, és a kék ledek szabályozva voltak, és ki is kapcsoltak, míg a piros ledek szabályoztak valamennyire, de nem kapcsoltak ki, tehát a pirosnak a fetje kicsit bekapcsolva maradt. Még egy a gondom: miért romolhatott el mindkét darabnak pont a pirosa egyformán?

UP: Hogy miért romlott el mindkettőben a piros, ezt nem tudom. A lényeg, hogy fetet kell cserélni mindkettőben, és szerencsére az IC jó. A biztonság kedvéért le fogom csökkenteni a tápot 11 V-ra.

Köszi: formasu

 

Teszkós fűtőventillátorba hány fokos hőbiztosíték való?
Sziasztok! Hozzám került egy kis ventillátoros szobamelegítő. Látszólag ok nélkül kiment benne a hőbiztosíték, ventilátor forog, viszont olvashatatlan a felirat rajta. Hány fokosat illik belerakni? Van mellette egy bimetál is sorba kötve vele, szintén túlmelegedés ellen, de azt önmagában kevésnek tarom, mint biztonsági alkatrészt. Üdv: Jácint
SONY NV-U73TC GPS műhold vétel hiba (lassú, bizonytalan, változik)
Sziasztok! Adott egy tárgybeli GPS, aminek igen érdekes hibája van. IGO8 fut rajta hibátlanul, de a műhold vétellel gond van. 10-20 perc alatt talál megfelelő mennyiségű műholdat, amiből adatokat tud kiírni. DE: ezek az adatok (mozgatás nélkül) állandóan változnak, pld. klf. sebességet jelez, változik a magasság, sőt még változnak a koordináták utólsó számjegyei is. Egyedül az idő tűnik valós "változásúnak". Megmozdítás nélkül pld. elveszti a GPS vételt, majd közli, hogy letértél az útvonalról. Aztán újabb 5-10 perc, mire visszaáll a műholvétel. Aztán kezdi ugyanezt előről. Port:5, sebesség: 57600, többször is újrakerestetve a GPS vevőt. Így éppen a funkciójának megfelelően nem lehet használni. Mi lehet a gond? Hardver, szoftver? Üdv: Sándor
ConCorde tab ONE lefagy (megoldva)
Sziasztok! A ConCorde tab ONE tablet 8GB bekapcsoláskor az android feliratról nem lép tovább. Sikerült a gyári reset. Igy indul de sűrűn lefagy és csak újabb gyári reset után működik. S/N TAB12122400027 Android verziója 4.1.1 Build-szám AB-86V2 M758A. 20121203 Mit lehet tenni vele. Köszönöm! Üdv. Gyuri
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Reduce