Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians

VOX AD100VT

AUDIO - SERVICE MANUAL
Type: (PDF)
Size
241.7 KB
Page
7
Category
AUDIO
SERVICE MANUAL
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for similar vox manual?
Advertisements
Document preview [1st page]
VOX AD100VT service manual (1st page)
Preview of VOX AD100VT [1st page]
Click on the link for free download!
Document preview [2nd page]
VOX AD100VT service manual (2nd page)
Preview of VOX AD100VT [2nd page]
Click on the link for free download!
Advertisements
Please tick the box below to get download link:
  • Also known:
    VOX AD-100VT AD100VT AD 100 VT
  • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
  • If the site has helped you and you also want to help others, please Upload a manual, circuit diagram or eeprom that is not yet available on the site.
    Have a nice Day!
  • See related repair forum topics below. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!

Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant AUDIO forum topics:
Revox B77 javítása - Jobb csatorna felvételi hiba
Tisztelt Kollégák és Fórumtársak!

A hétvégén gondoltam egyet, nosztalgiázni volt kedvem ilyenkor előveszem gyűjteményem egy egy darabját aztán játszadozom vele egy kicsit. Most magnózni lett kedvem, mi tagadás engem lenyűgöznek ezek a masinák; az orsók forgása és ahogy a szalag susog a mechanikával - szeretem nézni és hallgatni.... 

Mi tagadás, rittkán kapcsolom be készülékeimet, inkább a polcon pihennek és néha letörölgetem a port róluk... Mint ahogy hallottam nem tesz nekik jót ha sokat állnak, de tetszik vagy nem tetszik időm a hobbymra sajnos erősen korlátozott. Aztán a szerveren otthon annyi zene van amit valószínüleg a hátralévő életemben - sose tudok végig hallgatni.  

Most hétvégén azonban volt egy kis időm játszadozni és befűztem találomra egy szalagot, gondoltam készítek felvételt is vele. Itt kezdődtek a problémák. Az volt a jelenség, hogy a felvételre kapcsolva a készüléket látszólag minden rendben volt, a műszerek jelezték a felvétel szintjét, lámpák rendben világítottak, látszólag minden oké... Majd eltelt úgy 15 perc és azt vettem észre, hogy a jobb csatornán a jel szintje egyre csökken aztán a VU méter mutatója meg se mozdul míg a bal oldal működött megfelően. 

A készüléken - mint tudjuk 3 fejes - lehetséges ellenőrizni a felvétel közben azonnal, mi a helyzet a szalagon. A monitor kapcsolót átkapcsolva LINE módba szólt rendben minden, de vissza kapcsolva Tape módba csak a bal csatorna szólt.... :-(

A törlés működik a régi felvételt letörölte. A lejátszás is jó, más szalaggal is próbáltam és a felvételeket megfelelően szólaltatja meg. 

Kérdésem volna hozzátok hol érdemes elkezdeni a hibakeresést? Minden ötletet szívesen fogadok. Annyit tudni kell még, hogy készüléket kb. másfél éve szétszedtem és minden csatlakozót, potenciómétert, üzemmódkapcsolót kitisztítottam és ahol szükséges volt cseréltem. 

A szervízkönyvet már le is töltöttem, de egy gyakorlatias tanács sokat segíthet amit előre is köszönök!
Univox (Beag) PZS20 zónakapcsoló össze-vissza kapcsolgat
Sziasztok! Adott a címben szerepló zónakapcsoló. Hibája, hogy elkezd magától kapcsolgatni zónákat, vagy ha kiakarom venni az összes zónát, akkor 2-t bent hagy. Olyan mintha kontaktos lenne az egész. Forrhibát nem látok. Találkozott már valaki ilyen hibával? Kompresszorral kitakarítottam, de nem lett jobb. Esetleg kínáljam meg a nyomógombokat kontaktspray-vel? Csatoltam fotókat is.
Revox A720 MC1034P
Üdvözlök mindenkit! Keresek MC1034P D flip flop-ot vagy helyettesítésére más típust,a revox PLL áramkörében az oszcillátor frekvenciáját felezi. Köszönettel:Józsi
Univox AET453 végfok, kimenő trafó
Üdvözletem! Kaptam ma egy címben említett erősítőt. Első dolgom az volt, hogy bele néztem, az a látvány fogadott, hogy a végfokot valaki már átcserélte egy Urbán-féle tda2030-bd245-ös végfokra, de mivel annak nem passzol a tápja a gyári trafóhoz, ezért praktikusan beleépítettek egy kis toroidot is a 100V-os trafó helyére. A kérdés annyi volna, hogy ebben is a szokásos AET-453-as végfok van? Az előfok panel "már" ua739-el van megoldva és nincs benne mikrofon illesztő trafó. Nincs valakinek esetleg elfekvő végfokja bele, vagy kimenő trafó baráti áron? Kíváncsiságból esetleg belelesnék a rajzába is, ha elérhető (a tanyán nincs fent) Kívülről amúgy tetszetős állapotban van. Gondolkodom, hogy megérné-e újjá éleszteni a gépet.
Similar manuals:
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Reduce