Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians

WHIRLPOOL POLAR CZN 236 B

FRIDGE - SERVICE MANUAL
Type: (PDF)
Size
75.3 KB
Page
5
Category
FRIDGE
SERVICE MANUAL
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for similar whirlpool manual?
Advertisements
Document preview [1st page]
WHIRLPOOL POLAR CZN 236 B service manual (1st page)
Preview of WHIRLPOOL POLAR CZN 236 B [1st page]
Click on the link for free download!
Document preview [2nd page]
WHIRLPOOL POLAR CZN 236 B service manual (2nd page)
Preview of WHIRLPOOL POLAR CZN 236 B [2nd page]
Click on the link for free download!
Advertisements
Please tick the box below to get download link:
  • Also known:
    WHIRLPOOL POLAR CZN 236
  • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
  • If the site has helped you and you also want to help others, please Upload a manual, circuit diagram or eeprom that is not yet available on the site.
    Have a nice Day!
  • See related repair forum topics below. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!

Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant FRIDGE forum topics:
Whirlpool AWE 7729 mosógép nem centrifugázik ( MEGOLDVA )
Sziasztok!

Van egy kis problémám a címbeli géppel.
Ha tesztprogramra teszem, akkor hiba nélkül eljut a C4-es fázishoz, ami ugye a centrifugálási fázis és itt felpörgeti nagy fordulatra ( de valószínűleg nem a maximumra, ami ennél a típusnál 1200 f/ perc ), majd leáll és ezt ismétli a végtelenségig.
Hibakódot nem jelez ki.
Ha leveszem a szíjat, akkor a C2-es fázisnál mindkét irányba megforgatja a motort, majd F15-ös hibakódot jelez ki, ami logikus, mivel nem látja a dob forgásérzékelőjének a jelét.
Ha simán intenzív centrifugára teszem, akkor pedig szíj nélkül hibamentesen végrehajtja a centrifugálást, ha viszont ráteszem a szíjat, akkor a szivattyút bekapcsolja, majd centrifuga irányban elkezdi forgatni a dobot és a mosófordulatnál egy kicsit gyorsabbra emeli a fordulatot, ezen a fordulaton járatja pár másodpercig, majd leáll és a kijelzett programidő, ami ennél a programnál 17 perc, nem változik és ezt ismétli a végtelenségig, vagy amíg meg nem állítom.
Amit eddig csináltam: a motort kifújtam a szénportól és a keféket leellenőriztem, a motor újszerű és a kefék is kilométer hosszúak, nem csapágyas és nem húznak ívet sem a kefék.
Próbára tettem bele másik motort kettőt is, de azokkal is ezt csinálja.
A 1236 J 4-es szíjat is kicseréltem 1230 J 5-re, de a helyzet változatlan.
A panelban kicseréltem az LNK 304-es ic-t egyelőre ugyan olyanra, de a hiba ettől sem szűnt meg.
Próbára rátettem egy AWO 7446-os elöltöltős gép paneljét, amivel sima centrifugánál szíjjal is felpörög, de mivel az 1400-as fordulatú és ebben a gépben 6 vezetékes motor van, így próbálná felpörgetni a maximális fordulatra, de ugye a motor kialakítása miatt ezt nem tudja megtenni.
Engem az zavar leginkább, hogy ennek a gépnek csak 6 vezetékes maga a motor is és a panelban csak két relé van, mint a 700-800-900-1000 fordulatos gépekben, de ez viszont 1200-as.
Innen a tanyáról letöltöttem a szervizkönyvét és abban is a kábelezési rajzon 6 vezetékesnek van a motor csatlakozója ábrázolva, valamint a motor típusa is egyezik a szervizkönyvben megadottal.
Eddig úgy tudtam, hogy 1000-es fordulatig két relé és 6 vezetékes motor van beépítve a gépekbe, de 1000-es fordulat fölött már három relé és minimum 7 vezetékes motor kell ( az állórész megcsapolása miatt ).
Ruhával nem próbáltam eddig, bár olvastam itt a tanyán, hogy volt akinek csak ez volt a gondja a Whirlpool gépének.
Viszont a tesztprogramot a legtöbb gépnél ruha nélkül kell elindítani és ez a gép azt sem csinálja ugye meg, mert a C 4-es fázisnál elakad.
Mi lehet szerintetek a gondja a gépnek?
Előre is köszönöm aki válaszol.
Üdv: Ladakölyök
Whirlpool ADP 5966 mosogatógép
Sziasztok! Egy Whirlpool mosogatógép vezérlője van nálam,amiben megállt a táp. TNY255P elhalálozott.Sajnos,a Graetz előtt két ellenállás R 001, R003...(gondolom kis értékűek),sajnos nem beazonosíthatók. Szeretném az eredeti értékekkel pótolni őket,ebben kérném a segítségeteket! A gép tipusa ADP 5966. Készítettem fotókat a panelről,hát ha valakinél van pont egy ilyen javításon,esetleg fotója bár mi. Köszönöm előre is a nagyérdemű segítségét,további kellemes napot mindenkinek! http://kepfeltoltes.hu/130131/F_nyk_p1630_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/130131/F_nyk_p1631_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Whirlpool AWE - EUT mosógép dob kompatibilis lehet?
Sziasztok! Van egy külsőre nagyon szép kinézetű Whirlpool EUT800 típusú felültöltős mosógépem, amiben mosás közben kinyílott az ajtó, és csúnyán összetört mindent a műanyag dobházzal együtt. Ilyen EUT-s gépet nem találok donornak, viszont az AWE-s típusok külsőre tök ugyan ezek. Szerintetek ugyan azzal a dobbal szerelték mindkét fajtát? Mivel AWE-st tudnék viszonylag olcsón szerezni, csak nem vagyok biztos hogy kompatibilis. Köszönöm előre is a segítő szándékot.
Whirlpool adg 7340 mosogatógépnél nem indul el a mosogatás, szivattyú, mágnesszelep indul
Sziasztok! Adott fent említett mosogatógép, ami a program indítás után veszett sípolás követte nem rendeltetésszerűen működik. A szivattyú bekapcsol, majd elkezdi beengedni a vizet, majd néhány mp múlva start jel melletti led veszett villogásba kezd, és sípol, Sajnos nem hibakódot villog, hanem folyamatosan. A kis reed cső tűnik gyanúsnak. Mikor kivettem, sajnos leesett, és utána visszaszerelés után működött a gép, mérve alapból nyitott, a kerék pörgésekor pedig zár. 5-ször indítottam programot, megvártam míg elindul a főmotor, kikapcs, leszivattyúz, minden ok. Mondtam telefonon a hawernek, hogy kész, lesörözzük a munkadíjat. 1 órája hazaértek, indít, leáll, sípol. Mitévő legyek? Köszi! "FONTOS! Olyan fórum téma nevet válassz, ami beszédes, minél pontosabban illeszkedik arra, amivel kapcsolatban írsz. Egy lehetséges jó elnevezés pl: ORION LCD PT26S chassis 17MB12-2, a tápja nem indul Az nem elég, hogy pl: "LG LCD-TV" vagy "HP laptop" és hasonlóak. Illetve érdektelen, nem releváns információt se tartalmazzon a cím! A helytelenül elnevezett topik felfüggesztésre, majd 48 óra után törlésre kerül! Felfüggesztett állapotban nem tudnak mások addig hozzászólni, amíg ki nem javítod a címet. A hibás cím utólagos javítása (48 órán belül) a "Szerkesztés" fülre kattintva végezhető el."
Similar manuals:
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Reduce