Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians
ACER ASPIRE 5252 5552 GATEWAY NV50A COMPAL LA-6552P PEW76 86 96 REV 1.0 SCH
NOTEBOOK-PC - SERVICE MANUAL
Type: (PDF)
Size
928.8 KB
Page
45
Category
NOTEBOOK-PC
SERVICE MANUAL
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for other manual?
Document preview
ACER ASPIRE 5252 5552 GATEWAY NV50A COMPAL LA-6552P PEW76 86 96 REV 1.0 SCH service manual (1st page)
Preview of ACER ASPIRE 5252 5552 GATEWAY NV50A COMPAL LA-6552P PEW76 86 96 REV 1.0 SCH [1st page]
Click on the link for free download!
Document preview
ACER ASPIRE 5252 5552 GATEWAY NV50A COMPAL LA-6552P PEW76 86 96 REV 1.0 SCH service manual (2nd page)
Preview of ACER ASPIRE 5252 5552 GATEWAY NV50A COMPAL LA-6552P PEW76 86 96 REV 1.0 SCH [2nd page]
Click on the link for free download!
Please tick the box below to get download link:
  • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
  • Please take a look at the below related repair forum topics. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!

Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant NOTEBOOK-PC forum topics:
Acer Aspire One laptop
Hello! ACER Aspire One laptop van nálam, bios hibával. Sajnos nem indul el ezért nem tudom újra flashelni meg kellene bontanom a gépet és a biost újraírnom. Na most a sima plcc foglalatú bioson kivül én még nem égettem másmilyet. ( értelemszerűen ebbe nincs plcc, tehát melyik lesz az az eeprom amit le kell kapnom, és beírnom a biost. ( ha ez így ebben a formában működik egyáltalán) előre is köszi a válaszokat!
Frissült_Acer Aspire 5530 működési és Gericom Bellagio 1540 alkatrész problémák megoldása.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni laptop ügyben, mivel ebben sajnos nem vagyok otthon. Van egy Acer Aspire 5530 -as gépem eddig ezt használtam de egy ideje kezd rosszalkodni, a hibái az alábbiak: --Bedugott hálózat mellett minden ok nélkül elkezd aksiról menni és a középső gomb (bakapcsoló) alapból kéken világító gomb lilára vált és kiírja hogy a hátralevő idő 1ó valamennyi, vagyis aksiról megy már valamiért (aksival még a jelzett időt elmegy!). Hogyha hagyom kihűlni néha napokig, hetekig nem jelentkezik a hiba, mostanság már többször jelentkezik a probléma! Aksiról simán be sem kapcsol ilyenkor, míg ki nem hűl teljesen! Ha kihűl, akkor sem igazán szeret aksi nélkül indulni! --Bekapcsolásnál régebben csak 2-3 szori megnyomásra indul el és néha kikapcsol, ezért még 2éve vettem egy laptophűtőt ami ezen picit segített! Vírust nem talál rajta a kereső, úgyhogy az kiesik. De kéne rá tenni egy újat (mit lenne majd érdemes), Avast, vagy AVG mert most járt le. Úgy gondoltam poros lehet és alaposan –erre való porszívócsővel- kitisztogattam a helyzet nem változott. Helyi ismerősnél volt nála sem jelentkezett az állapot, nálam sem egy ideig (hetekig) majd megint kezdődött elölről a dolog kihagyásokkal! Szerviz szerint alaplapcsere kéne benne, ami húzósabb lenne, 30-40 ezerért már kapható 2procis hibátlan gép a jófogáson, most ingyen is kihoznák ráadásul! :hmmm: Kérdésem szerintetek érdemes lenne venni egy jobb használtat (milyen strapabírót érdemes venni?) vagy máshova is vigyem el javítani szerintetek? Igaz Acer 5530 SM fent van a tanyán, de nekem elég rossz a szemem már nem is látom jól a dolgokat, meg nem foglalkoztam ilyen új gépekkel eddig! Most egy „matuzsálem” Gericom Bellagio 1540 el szenvedek (konyhai gép!) de bazi lassú ezt szeretném felbővíteni a RAM –ot meg kéne bele meg egy vincsi, mert már eléggé ki van ezt megtudnám bütykölni amíg eldőlne mitévő legyek az Acer géppel!? Gericomban levő RAM és a wincsi képét csatolom, hátha van valakinek ilyen elfekvő és üzletelne velem ez ügyben. Minden megoldásra (eladó gépre is!), ötletre vevő vagyok, mert kéne már egy jó gép! Köszönöm a segítséget előre is! :yes: Üdv: Raaf Winchester és RAM képek: http://kepfeltoltes.hu/view/141008/vincs_csatlakozo_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/141008/vincsi_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/141008/RAM_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Acer Travelmate 5320 kikapcsol
Sziasztok! Megörököltem ezt a laptopot. Gondoltam tennék vele egy próbát mielőtt keresztet vetnék rá. A gép kórelőzménye az, hogy a billentyűzetére borult egy kis makaróni, és miután a billentyűzet ki lett szedve takarítás céljából száradás után a gép nem kapcsolt be többet. Én teljesen szétbontottam a gépet, az alaplapot miután lecsupaszítottam amennyire csak tudtam, betettem a mosogatógépbe (hiszen a spagettis tányért is odatenném). Mosás után feltettem a radiátorra egy napra az alaplapot és ezek után a laptop már bizonyos szintig hajlandó bekapcsolni. Rosszabb esetben kivilágít a zöld (power) LED felpörög a ventilátor egy pillanatra de egyébként semmi nem történik (HDD nem pörög fel), változó idő után a gép magától kikapcsol és újból visszakapcsol magától, de nem éled fel. Néha azonban rendesen is be lehet kapcsolni a gépet és ilyenkor úgy tűnik, hogy rendesen működik, azaz nem teljesen, mert ha egyszer sikerült bekapcsolni akkor viszont hajlamos magától kikapcsolni... A segédtápok úgy tűnnek megvannak, tulajdonképpen mi vezérli a ki-/bekapcsolást?
Acer Bios halál(részben megoldva)
Sziasztok. Segítségre szorulnék 1 Acer netbookkal kapcsolatban. A pontos típusa: Acer Aspire One AOA150 ZG5. A tipikus hibájukkal került hozzám ez a gép is,vagyis lepusztult a biosa amit a pendrive-os és FN+ESC -es kombinációval helyre tudtam állítani. Ezután rendben újra is indult ám már rögtön elejétől kezdve a kijelző jobb oldali 1/4-e nem működött,mintha nem létezne számára. Ezt a részt az operációs rendszerben sem tudtam működésre bírni. Olyan volt mintha kisebb méretűnek ismerné fel a kijelzőt. Miután nem találtam rá más magyarázatot ezt is a bios számlájára írtam. Ekkor követtem el azt a hibát,hogy win alól frissítettem 1 régebbi verzióra. Látszólag minden rendben volt ám miután újraindította magát többé nem akart észhez térni. Már a recovery funkciójával sem sikerült életet lehelnem beléje,nem hajlandó belekukkantani a pendriveba. Félek 1 másik eszközben kell megírni a biosát de sajna én nem rendelkezem hozzá programozóval,csak 1 Willem Eprom programozóm van. Valaki tudna segíteni ennek a megírásában? Ha esetleg volna más módszer annak méginkább örülnék. Köszönöm előre is . Üdv mindenkinek -Sziasztok. A bios újraírását sikerült megoldani Greatman kolléga jóvoltából akinek ezúttal is szeretnék köszönetet mondani. Viszont az eredeti probléma sajnos továbbra is fennál,ami abban mutatkozik hogy a kijelző jobb oldali 1/4-ét nem használja ahogy azt fentebb is leírtam. Valaki találkozott már ilyen jelenséggel? Kijelző hiba lehet,vagy esetleg összefügghet a az elhaló biosával ami a aspire one gépekre jellemző? Aki tud valami okosságot kérem segítsen mert elakadtam. Jó volna 1 másik kijelzővel kipróbálni de sajna nincs ilyenem. Előre is köszönöm. Sziasztok.
Similar manuals:
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Reduce