Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians
ALBA TV REPAIR TIPS
TV - INFO-TIPS
Type: (PDF)
Size
36.1 KB
Page
8
Category
TV
INFO-TIPS
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for other manual?
Document preview
ALBA TV REPAIR TIPS service manual (1st page)
Preview of ALBA TV REPAIR TIPS [1st page]
Click on the link for free download!
Document preview
ALBA TV REPAIR TIPS service manual (2nd page)
Preview of ALBA TV REPAIR TIPS [2nd page]
Click on the link for free download!
Please tick the box below to get download link:
  • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
  • Please take a look at the below related repair forum topics. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!


Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant TV forum topics:
ALBA LCD40781HDF lcd tv nem kapcscol be.
Sziasztok!
Került hozzám egy  ALBA  LCD TV.  Bekapcsolás után a tápja próbál indulni 3-4 alkalommal, majd a TV elején a bekapcs. LED villog.
Látszólag a táppanelje rendben van (FET-ek Diódák, Kondik). Az inverter panelen a biztosítékok rendben voltak, egy zárlatos smd fet-et. (OA4614) tláltam. Kicserélve nem javult a helyzet semmit.
LCD TV-vel még nem volt dolgom, ccfl csöves monitorokat javítgattam régebben (mostanában már eltüntek, kihaltak?)
Az lenne a kérdésem, hogy a táppanelt el tudom-e indítani mint az lcd monitorok paneljét az ON/OFF csatlakozó lábára adott +3,3-5V-os feszültséggel?.
Terhelni szeretném a táp kimenetét, hogy rendben van-e. A kimeneten semmi sincs felszitázva, így nem tudom elindítani. Ha lehúzom a main panel csatlakozóját, a táp meg sem próbál indulni.
Tudnátok segíteni, hogyan kell elindítani a tápot?

Köszönettel : gapati
Albacomp AC-LC 32H földhurok szerű zavar [Megoldva]
Üdvözlet. A címben említett masina eléggé érdekes jelenséget produkál. A tulaj szerint az utóbbi időben olykor fehér sáv jelent meg a képen és a hang is akadozott. A képen látható hiba egy az egyben úgy nézett ki, mintha klasszikus földhurok lenne, majd hozzámkerült a masina és valóban produkálta a hibákat, ilyenkor a taszt gombjaira is nehezen reagált, pattogtak a hangszórók is, viszont a menüt nem érinti a hiba, azon nem látszik semmi. A masina burkolatának eltávolítása után a jelenség megszűnt és mivel kontakthibára gyanakodtam az összes csatlakozót megmozgattam és a nyákokat tartó csavarokat is meghúztam (üzem közben és semmiféle anomália nem volt), volt is néhány eléggé laza csavar. További érdekesség még hogy, ha PC-re dugtam HDMI kábellel és bekapcsoltam a PC-ét akkor rosszabb lett (közben TV adás ment rajta), majd a PC leállítása után megszűnt a jelenség egy kis időre, aztán megint elkezdte (ez még szétszerelés előtt volt) és többször is próbáltam, tényleg rontott rajta a PC. Nálam a próbálgatás közben leválasztótrafóról üzemelt a TV földelés nélkül, csak a koax volt rádugva illetve a HDMI amikor próbálkoztam vele, tehát a hurok kizárható, ráadásul ha szándékosan csináltam rá földhurkot semmi sem változott, ha meg volt őrülve ugyanúgy produkálta a hibát, de, ha jó kedve volt, akkor előidézni sem tudtam a hibát! Egyszerűen olyan, mintha a készüléken belül lett volna földhurok... Amit észrevettem, hogy a CCFL kábelhez nagyon közel volt a hangszóró kábele, talán attól őrült meg?. A táp kb. fél éve a primertől a szekunderig át lett kondizva. Most rendesen üzemel a masina, nincs semmi hiba, de kérdés, hogy merjem-e visszaadni? (a hangszóró kábel és a CCFL közé teszek árnyékolást, a kijelző nem a gyári benne) Találkozott-e már valaki ilyen hibával pláne hasonló Tv-nél és sikerült-e egyértelműen kideríteni az okát? A Main tipusa 17MB15E-7 Köszönöm. A megoldás a main-re vezető 5V tápkábel megerősítése, mert kontakthibás volt és a kijelző szétrángatta a tápot.
ALBA TVD3450
Segítségre lenne szükségem ALBA TVD3450 tv-hez kellene kapcs. rajz. Szétégetett egy ellenállást és nem tudom azonosítani. Segítségeteket előre is köszönöm.
Alba televízió
Üdv. Van egy Alba televízióm , a képet be tudtam állítani a rajta található 4 gomb segítségével, de a hangrendszert nem találom a menüjében. Tudna valaki segíteni? Előre is köszönöm!
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Recycling