You are here

LG 42LB650V (LG 47LB670V) WebOS automatikus frissités BOOT halálba!

23 posts / 0 new
Last post
xpee
xpee picture

Udv. mindenkinek.

Tegnap nagyon kedves aprilis elsejei meglepetéssel szolgált az LG sokunknak akik WebOs alapu smart tvvel rendelkeznek.Az automatikus frissitő csomag amire nagy szükség lenne mert elég lassu a tv operaciós rendszere, átsegitette a tvket BOOTLOOPBA.Több országban fog jelentkezni a hiba mivel 45 percel ezelőtt mág letölthető volt az LG serveréről a firmware.Az LG nagyon sajnalja meg minden.

Valaki nem tudja hogy lehet USB portról feltölteni a régi müködőképes firmwaret ha a tvn nem fut az OS.

HIBA ELHARITVA.ALAPLAPCSERE :|
Ezentul ha frissiteni akarjuk a smart tv nem kelessz letoltsunk semmit csak siman kicsereljuk az alaplapot es kesz a frissites.Gyors es egyszeru.DIY.Csak azt nem tudom hogy akinek lejart a garancialis szervizideje az majd kicsengeti a tv aranak a felet egy ujj firmwareert.

Comments
xpee
xpee picture

Par orat volt csak fenn a frissites es csak azoknak jelent meg akiknek a frissites ertesites be volt kapcsolva."MEGNYUGTATTAK" hogy hamarosan kijavitjak a hibat!Kicsit utannakeresve ugy latom hogy ez bevett szokas az LG-nel hogy SOFTBRICKES firmware-eket irogatnak es fel is teszik a netre hogy betatesztelhessuk.
Ime:http://forums.webosnation.com/lg-webos-tv/327951-latest-lg-update-appear...
>>>>LIFE IS GOOD<<<<

0

dodoroli
dodoroli picture

Sziasztok!
Én ma reggel néztem a tv-men (47LB670V) 04.41.36 nem található frissítést ír ki többször rákerestettem,de semmi.
Szerintem visszavonták az ominózus firmware-t.

0

bluemoon
bluemoon picture

Szevasz,

én személyesen nem bízok a internet alapú frissítésekbe, bármiről is szó volna. Laptopokat is szép számban mentettem ki a mély álomból miután ily módon újították a BIOS-t. Az is biztos, hogy az okos TV, amely most mélyen retardált, az frissítés után is pont olyan lassú, vagy még lassúbb lesz mint az eredeti software-val. A XP-t évek óta úgy használom, hogy a frissítés le van tiltva. Attól, hogy a net-es frissítésekban nem bízok, annál inkább örülök, hogy létezik, mert pénzt hoz a konyára. Őszintén remélem, hogy a TV-t sikerűl móresre bírni és kellemes ünnepeket kívánok.

Üdvözletem

0

xpee
xpee picture

Nekem is 650 van de az osszes LB tipust erinti.Tengnap delutan jelent meg hogy frissiteni akar.NEM EN TOLTAM FEL USBrol!!!Csak figyelmeztetesul mondanam hogy meg veletlenul se hagyd frissiteni.En ujraflasholas utan letiltom az osszes LG server hozzaferest hogy meg veletlenul se fordulhasson elo a tegnapi eset.Minden esetre tanulsagos!NE BIZZ MEG MEG A HIVATALOS FIRMWAREBE SEM.Amugy most arra varok hogy vajon jovo hetre kap e jtag kabelt meg rom tartalmat a "zugszerviz" ami allitolag hivatalos markaszerviz poros kis varosomban ahol eldegelek.

0

tintom
tintom picture

Üdv! Nekem is megdöglött egy 42LB650V.
Elindul bekapcs gombra, vagy távra, de az LG logo-nál megáll, lefagy! USB-ről tudok upgradelni így?
Köszi minden hasznos infót!
Tomi

0

tintom
tintom picture

Elnézést, de kicsit zavaros nekem itt pár dolog, 2015-ös hozzászólás van a 2016-os cuccom alatt, Elolvastam itt pár dolgot, és az lene a kérdésem, hogy ha a TV nem indul el, attól még frissíteni lehet USB-ről? Vagy csak akkor lehet kiválasztani az USB boot-ot ha működik?
Továbbá, van egy másik működő ugyanilyen TV. Abból le tudom menteni a benne lévő cuccot? És betölteni ebbe?

0

irkax
irkax picture

Szia,

ha van másik működő géped akkor kikel olvasni a NAND chipből a tartalmat és beleírni a másikba. Nekem is volt nemrég egy esetem hogy a logóig jutott el de nem lehetett szoftverezni USB-ről. Igaz nálam a proci olvadt le a helyéről de a NAND is sérült. Ha nincs nand olvasód kicsit nehézkesen de meg lehet oldani.

Üdv.: Irkax

0

tintom
tintom picture

Helló IRKAX!
Köszi a segítséget. A kiolvasásról betöltésről tudsz valami infót írni? Kicsit lemaradok lassan a technikától, (62vagyok) :-), de remélem megbírkózom vele. Gondolom van az alaplapon egy szervizcsatlakozó erre a célra! Vagy esetleg kiszedhető a flashmemória a TV-ből?
Szép hétvégét!
Tomi

0

irkax
irkax picture

Szia Tintom,

megmondom az őszintét hogy az én módszerem kicsit érdekesnek mondható de a szükség nálam sokszor törvényt bont :) Nos. A chipet kikel forrasztani az alaplapból mindenképp. Már rendeltem én is az aliról klipszet hogy ne kelljen kiforrasztani a chipet. A lényeg az hogy kikel forrasztani a NAND chipet majd beforrasztani egy XBOX360 alaplapba és nandflasherrel kiolvasni az eredeti chipből a tartalmat majd a cél chipbe beírni. Tudom kicsit primitív de működik :D :D Ehhez a művelethez sajnos szükség van sok mindenre így én a helyedben megfontolnám a kolléga ajánlatát.

Üdv.: Irkax

0

tintom
tintom picture

Üdvözöllek Irkax!
A szükség már nálam is törvényt bontott sokszor. SMD technológiát már nem szívesen forrasztgatok, mert sem a szemem, és lassan már sem a kezem nem alkalmas rá. Még nem folytam mélyre a dologban, de a rajzot sikerült megszereznem. Először átböngészem, és megpróbálom körbehatárolni a hibát, hogy biztosan a NAND-e a hibás? Illetve talán kellene lenni valami módszernek ahogyan a márkaszervizeikben beletöltik a programot ha elszáll. Köszönöm a segítséged, és lehet hogy a kolléga ajánlatára is szükség lesz.
Jó hétvégét!

0

irkax
irkax picture

Szia Tintom,

a NAND hiba szinte 100%-os, és valószínűleg egy esetleges frissítés vagy hardverhiba által sérült meg a tartalma :(
Én végigkutattam az egész internetet és csak egy olyan lehetőséget találtam amivel az SPI-hez lehet hozzáférni, az meg sajnos nem elég.
Most vagy programozottan helyezik fel a lapra a NAND-ot vagy pedig szerverről programozza saját magát fel vakon (ezt egy orosz oldalon olvastam). Ha egyéb hardverhiba lenne neked akkor a gép nem indulna el egyáltalán mert a védelmi vonal aktív lenne és a proci nem engedne indítani semmit. (ezt tapasztaltam sokszor HDMI chip hiba által)

Üdv.: Irkax

0

tintom
tintom picture

Szia Irkax! Köszi! Sokat segítettél! A témában még nem sokat hallottam. Azt az orosz oldalt, nem tudnád belinkelni, vagy üzenetben átküldeni?
Szép napot!
Tinta Tamás

0

irkax
irkax picture

Szia Tamás,

sajnos már nem találom a böngészőmben mert amikor a google találatokat nyitom meg nem jelenít meg oldalt csak google előjelű linket és a millióból sose találnám meg :( De ha rátalálok mégis akkor átküldöm neked azonnal.
Ui.: annyira emlékszek hogy valami modemes kapcsolattal lanon keresztül kommunikálnak a pc-vel. A pc-n fut egy virtuális szerver program ami fw frissítést tartalmaz.

Üdv.: Irkax

0

tintom
tintom picture

Szia Irkax!
Köszi mindent! Ez lenne a legjobb megoldás! Hálózati csatlakozón felprogramozni. Gondolom a hálózati kártyájának van önálló BIOS-a a bootoláshoz. Mert sajnos az usb-ről nem bootol. Azért furcsa helyzet, hogy egy elszállt program javításához, az egyik legjárhatóbb út az alaplap csere! És lehetne foglalatban az IC, hogy ki lehessen cserélni. (akár a cégtől rendelt/kapott új rendszerrel)
Mindjárt itt a karácsony, majd keresgetek az ünnepek alatt!
Üdv! Tamás

0

párdi
párdi picture

Hali
Nand olvasást írást vállalok .

0

tintom
tintom picture

Helló!
Küldtem egy privát üzenetet!
Miskolcon van a TV. Te merre vagy?

0

tintom
tintom picture

Köszi az ajánlatot. Ha szükség lesz rá szólok!
Miskolci vagyok.

0

glmikc
glmikc picture

Ok.de melyik verzió?

0

glmikc
glmikc picture

Hello. 650-es van nekem.melyiket próbáltad felrakni?

0

xpee
xpee picture

Ha emlekezetem nem csak zarojelbe 04.41.43 jelent meg.

0

glmikc
glmikc picture

Jelenleg 04.41.32 van fent,kb 2 honapja raktam fel,simán felment,de a tv-n keresztül.

0

xpee
xpee picture

Nekem is az volt fenn, lassan indult el, elso 10 masodpercbe alig akart csatornat valtani, youtube nagyon lassan indult el stb.februar elejen frissitette nekem is netrol, es mivel hivatalos es a tv csinalta a flash-olast gondoltam csak nem hal meg kiveve ha elmegy az aram, de nallam a tv ups-en van.Elsejen este ugyanugy jelent meg a frissites es el is inditottam.Nem irt utanna ki semmit nem indult ujra.Az LG halgat rola hogy kerult fel a firmware.

0

Sponsored links