Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians

BOSS HF-2

AUDIO - SERVICE MANUAL
Type: (GIF)
Size
43.5 KB
Page
---
Category
AUDIO
SERVICE MANUAL
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for similar boss manual?
Document preview [1st page]
No preview item


No preview item for this file.

Possible causes:
  • No preview picture generated yet.
  • It is not a pdf file.
Advertisements
Please tick the box below to get download link:
  • Also known:
    BOSS HF-2 HF2 HF
  • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
  • If the site has helped you and you also want to help others, please Upload a manual, circuit diagram or eeprom that is not yet available on the site.
    Have a nice Day!
  • See related repair forum topics below. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!

Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant AUDIO forum topics:
Philips HTL 9100 - Szakadozó/kimaradó hang a fő egységen

Sziasztok.

Olyan problémám lenne, hogy adott egy ilyen Philips HTL 9100 4.1 Soundbar, aminek a hátsó hangfalai az elsőről levehetőek és vezeték nélkül csatlakoznak a főegységhez akárcsak a subwoofer.

A probléma az lenne, hogy a főegységből a hang akadozva jön ki, Próbáltam Optikán/Bluetott-on/ és a helyzet változatlan, bárhonnan küldök be hangot akkor a főegység nem igazán szól úgy, ahogy kellene, mintha minden másodpercben kb 0.2 másodpercig adna csak hangot.

Természetesen a levehető hangszórók és a subwoofer tökéletesen működnek, ott a hang megfelelően képződik, semmilyen elváltozást nem tapasztaltam.

Találtam hozzá manuált az oldalon : https://elektrotanya.com/philips_htl9100-12_ver.1.0_sm.pdf/download.html

A következő lépés az, hogy a többi bemenetet is megpróbálom letesztelni, hogy azoknál is fennáll a hiba ugyan így vagy esetleg van olyan bemenet ami működik, de egyenlőre az Optikai és a Bluetooth ugyan azt a hibajelenséget mutatja.

Esetleg van itt valaki, aki javított már ilyet? Szeretném megmenteni mert jó kis készülék és nagyon tetszik a vezetékmentessége, annak ellenére, hogy nincs benne csak DTS és ProLogic II dekóder, de az otthoni célokra teljesen megfelelő.

Köszönöm a segítséget előre is.

S53AMI D Class modul kiváltása
Sziasztok! Van itt egy Infinity BU80 aktív subwoofer, amiben van egy S53AMI modul, függőlegesen beleforrasztva. Ez tulajdonképp az egész végfok, de diszkrét elemekből megépítve, alu házban, gyantával kitöltve. Találtam rajzot hozzá, de azért mégsem teljesen stimmel minden, mert a service manual végén található modul, és az, ami ebben van nem tök azonos, ez vezetősávokkal van beforrasztva, a mellékelt meg tüskesoros megoldású. Ahogy visszakövetem, az egyik FET biztos zárlatos. Egyéb gyanús eltérések is vannak. Lehet egyben ilyen modult szerezni? vagy foglalkozot már valaki ennek a kiváltásával? millió találatot ad a google, de mindenki csak nyög, hogy rossz :) konkrétum semmi. Ugyan ez a modul van gyakorlatilag "mindenben", ami hasonló. BOSE, JBL, HK, Infinity, amiket találtam. Futott már bele valaki ebbe a kiváltásba? így néz ki: http://www.njuskalo.hr/slika-big-3183168.jpg (az a fekete függőleges valami) Az a baj, hogy mást nem lehet beépíteni a házba, mert mivel ez D Class, a hűtés gyakorlatilag nincs. Borda nincs. Trafó pici, mert jó a hatásfok. Készenléti táp nincs, megy az egész mindig, mert nagyon pici a nyugalmi fogyasztás. Maga a modul biztos javítható lenne, ha ki lehetne oldani valahogy a fekete epoxy-t, amivel ki van öntve egy nagy kockává. De azt tudomásom szerint nem lehet kioldani, javítsatok ki, ha tévedek. Rendes TO220 FET, normál huzal lábú alkatrészek vannak benne, ahogy alulról belátni. itt a SM hozzá: http://elektrotanya.com/infinity_bu80_bu80e_hts-10_sm.pdf/download.html Minden tippet köszönök!
May be useful - Harman Kardon information
For your information to repair Harman KArdon HD710 Player uses a KSS210B Pickup (as spare, original unknown) can be changed without any other servicing Harman Kardon Receivers; Series AVR 2000,3000... "Looses memory issue"- gold cap at the front pcb defective. May be changed to a 1µ cap but you have to solder 3 other elko´s to the other side. Keeps memory for a longer time. "Hum noise for the first 5min, warm up" - right lower side at the main pcb: elko 7800µ dead- you can see it at the "cap of it". Replace both (7800µ and 2200µ) to new versions above 25V. "Fuse burnt voltage selection; no green led´s flash, no sound"- cap 2200µ make a short circuit (next to 7800µ). Change these elkos! If you want to make it better... change the 7x 10µ caps for the regulators too. Resolder all points there. "volume changes self to max. or min." change the two resistors at the front pcb close to the volume encounter. be sure that there are both sides 5V! "everything is functional but no sound; but sound from the 6.1ch in" TC9273N-07 is dead (shorted). Have a look at the two caps and the security resistors beneath this chip! My be dead too. Replace this chip only by the -007 version. others will not function. Be careful with the bigger stripe cable! the contact lines are loosen from the plastics. You can help yourself with a "second glue" under these contacts. So i hope i can help you... cheers SG.
RT 7300S FM probléma (megoldva)
Sziasztok ! A tárgyban nevezett Videoton rádió FM vételével van gond, ami fokozatosan fejlődött ki. Először csak időnként szűnt meg egy időre az FM vétel, mostanra már alig-alig működik, akkor is csak pár percre. Az AM vétellel semmi gond. FM esetben is a kijelző mutatja a kívánt frekvenciát, megy a lassú, gyors léptetés, és a keresés is. Ez utóbbinál, amikor nem jó, persze nem talál semmit. A programozott frekik is megvannak. Mikor nincs FM vétel, akkor az SAA1057 PLL IC hangoló fesz kimenetén CCIR esetben állandóan 14,4 V van, OIRT-nál 0,1 V körül, teljesen függetlenül a kijelzett frekvenciától. Amikor jó, akkor természetesen a beállított frekvenciának megfelelő két szélső érték közötti érték van. Minden a környéken lévő csatit megmozgattam, alkatrészeket is, nem reagál. Én a PLL IC-re gyanakszom, de nem vagyok biztos benne, meg 900Ft-ért tudnék esetleg venni, de ha nem az, akkor felesleges a vétel, és a nehéz kiforrasztás is. Köszönöm a véleményeket ! Üdv.
Similar manuals:
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Reduce