Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians

FOK-GYEM TR9162B

METER - SERVICE MANUAL
Type: (PDF)
Size
544.4 KB
Page
2
Category
METER
SERVICE MANUAL
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for similar fok manual?
Advertisements
Document preview [1st page]
FOK-GYEM TR9162B service manual (1st page)
Preview of FOK-GYEM TR9162B [1st page]
Click on the link for free download!
Document preview [2nd page]
FOK-GYEM TR9162B service manual (2nd page)
Preview of FOK-GYEM TR9162B [2nd page]
Click on the link for free download!
Advertisements
Please tick the box below to get download link:
  • Also known:
    FOKGYEM TR-9162B TR9162B TR 9162 FOK GYEM FOK-GYEM
  • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
  • If the site has helped you and you also want to help others, please Upload a manual, circuit diagram or eeprom that is not yet available on the site.
    Have a nice Day!
  • See related repair forum topics below. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!

Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant METER forum topics:
Fok-Gyem TR-9158 labortáp (SIMA 9158, NEM 9158/A !!!)
Helló ! Emberek, keresek Fok-Gyem TR-9158-hoz műszaki leírást és kapcsolási rajzot (vagyis teljes gépkönyvet). Még mielőtt bárki leintene, SIMA 9158-hoz, (a fokozatszabályzós feszültség és áram szabályzásúhoz) és nem a 9158/A-hoz keresek leírást ! Az itt a Tanyán nincs, mindegyik leírás TR-9158/A. Bármilyen megoldás érdekel. Ha nincs leírás, de valaki PONTOSAN tudja, hogy a 9158 és a 9158/A KAPCSOLÁSA miben tér el, azt is szivesen veszem, de akkor pontosan vezessen is végig valamelyik itt levő 9158/A rajz segítségével (az nem érdekel, hogy "ja, az egyik folyamatosan szabályozható, a másik meg fokozatkapcsolóval"). Nagyon megköszönök minden segítséget előre is.
Fok-Gyem SzP-61 átütésvizsgáló gépkönyvet keresek
Sziasztok,

A cégnél ahol dogozom van egy Fok-Gyem  Szp-61 típusú átütésvizsgáló készülék. Be akarjuk vonni a minőségirányítási rendszerbe hogy szabvány megfeleltetéshez méréseket végezzünk vele. De Kellene hozzá gépkönyv hogy meg lehessen mögé csinálni a szükséges dokumentációt. Előre is köszönöm!

M
FOK GYEM 2X40V/2A Tápegység TR-9162/b
Egy ilyen műszerrel van problémám, a túláramvédelem az egyik csatornáján megszünt, a gond egy jó kapcsolási rajz Nagyon rosszul lehet hozzáférni, és ha tudtok segítsetek
Megválaszoltam! Fok-Gyem TR-9252/A táp miben különbözik a Fok-Gyem TR-9253/A táptól? Megjavítottam.
Sziasztok! A címbeli kérdés azért lett számomra fontos mert sikerült szereznem egy Fok-Gyem TR-9252/A tápot, de nekem csak Fok-Gyem TR-9253/A tápról van gépkönyvem. (Itt az alkalom! Ki keresi a "Fok-Gyem TR-9253/A" gépkönyvét? Be szkennelem és felrakom, ha kell!). Tehát olyan ember tanácsát kérem, aki már eléggé belemászott mindkettőbe, esetleg leledzik néki egy Fok-Gyem TR-9252/A rajza, gépkönyve. Wantedba is beírogatom... Természetesen a specifikációs különbségekkel tisztában vagyok. Arra nem vagyok kíváncsi, hogy ki mit "tippel, hisz vagy hinni vél". Azt én is eltudom képzelni. Itt és most csak konkrét dolgokra vagyok kíváncsi. Vagyis, hogy a Fok-Gyem TR-9253/A gépkönyve mennyire stimmel a Fok-Gyem TR-9252/A fizikai valójához! Nos átböngésztem mindkettő rajzot. 3 lényeges különbség van. 1. A hálózati trafó feszültség kiosztása a 9253/A-nál nagyobb a nagyobb kimeneti feszültségek végett. 2. A feszültség beállító ellenállások értéke és száma más. Ehhez kapcsolódva a jackley tárcsák száma és bekötési módja is más. 3 Néhány 0,1-0,2 tizedohmos ellenállás értéke változik valamint a feszültség átkapcsolóban a trafó szekunder körében lévő átkapcsolást simító ellenállás értéke változik. 680 illetve 330 ohm. Ezeken kívül nincs lényeges változás. Gyakorlatilag azonosak. ___________________________________________________________________________________ Megjavítottam a rendelkezésre álló TR-9253/A dokumentum alapján. Hogy mi is volt a hibája...??? Érdekes dolog volt. Végül is fogalmam sincs. Ami biztos: A 2N3055 tranzisztor időnként B-C zárlatos lett. De csak néha... Kicseréltem MJ15016-ra, mert az erősebb. De nem akart működni. Nem volt kimenő feszültség. Elkezdtem végigméregetni a tranzisztorokat. Semmi hibát nem találtam. Végigmértem gyakorlatilag minden ellenállást, diódát is. Semmi hibát nem találtam. Ennyi szenvedés után kiszórtam belőle az összes apró tranzisztort és mind helyett újat tettem be. Nos megjavult. Kb félóra alatt beszabályoztam. A kimeneti feszültségeket 4 század volt pontossággal tartja és a maximális áram amit a limiter enged az 5,4 amper. Kb 20 percig hagytam a terhelést rajta: 15 volt, 5 amper. 1 századvoltot mászott el a feszültsége. Tehát gyógyultnak minősítem a gépezetet. Javítás közben ennyit derítettem ki különbségnek: Más a hálózati trafó és más a feszültségosztó ellenállás lánc valamint kevesebb is. Köszönöm.
Similar manuals:
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Reduce