Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians
GE HALBLEITER FELVEZETA PP K 1978 KATALOGUS
OTHER - OTHER
Type: (PDF)
Size
27.2 MB
Page
91
Category
OTHER
OTHER
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for other manual?
Document preview
GE HALBLEITER FELVEZETA PP K 1978 KATALOGUS service manual (1st page)
Preview of GE HALBLEITER FELVEZETA PP K 1978 KATALOGUS [1st page]
Click on the link for free download!
Document preview
GE HALBLEITER FELVEZETA PP K 1978 KATALOGUS service manual (2nd page)
Preview of GE HALBLEITER FELVEZETA PP K 1978 KATALOGUS [2nd page]
Click on the link for free download!
Please tick the box below to get download link:
  • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
  • Please take a look at the below related repair forum topics. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!


Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant OTHER forum topics:
Lucs-2 (ЛУЧ-2) vetítő motor forgórész zárlat hibakeresése, érdekességei
Sziasztok! Egy orosz Lucs-2 (ЛУЧ-2) 8mm film vetítő soros gerjesztésű kefés univerzális motorja a következőket produkálja: - Lassabban forog, mint kellene teljes feszültségen is, de megy mindkét irányban. Fordulatszámot egy soros 400ohm/25W potival lehet szabályozni, eredetileg kb a poti félállásában volt a normális vetítési sebesség. Úgy saccolom, hogy kb fele annyit tud fordulni a motor eredeti állapotához képest, mechanikus szorulás nincs. - Megnövekedett áramfelvétel, kb 1,5x-es. - A forgórész egy adott helyzetéből megindulni nem tud, csak búg 2x-es áramfelvétellel, meglökve elindul. Ebben a helyzetében a kefék közötti ellenállás 6ohm, 90fokkal elforgatva 50ohm. Forgatás közben 90fokonként 6-50ohm között változik az ellenállása. Ebből tekercs- vagy menetzárlatra gondolok. Ha viszont nem ebben a helyzetben állt meg, akkor simán elindul. - A kommutátor szeletek között kitakarítottam a berakódott koszt, szenet, de nem javult meg. - Viszonylag nagy kefetűz van. - A motor nagyon melegszik. - Az állórész 58ohm, ezt jónak gondolom. Valószínűleg újra kell tekercseltetni a forgórészt, de pár kérdés felmerült ami a forgórészt érinti, esetleg nem szokványos módon kell újra tekercseltetni. Az alábbi pár furcsaságot nem tudom egyelőre hová tenni: - A forgórész 8 szeletes vasmagjához 24 szeletes kommutátor tartozik, minden kommutátor szelethez 2 szál drót csatlakozik. Ebből azt feltételezem, hogy 24 tekercs lehet rajta, vajon ez hogyan helyezkedhet el egy 8 szeletes vasmagon? Mi oka lehet ennek? - A forgórész két végén egy-egy körbeforrasztott huzalköteg található, mintha valami egymenetes rövidre zárt tekercsekként lennének ott. A motor adatai: Típus: ДУ-15Б Ez a felirat szerepel a kefetartó pajzson: СДЕЛАНО В СССР ДУ-1563 127V 0,35A 50Hz kb 40W Soros gerjesztés Forgórész vasmag 8 szelet, kommutátor 24 szelet Vetítési fordulatszám kb 2880/min, de ennél többet is tudott, kb 4000-5000 körül. Jelenleg kb 2400/min maximális fordulatot mértem. Találkozott már valaki hasonló motorral? Bármilyen gondolatot szívesen veszek akár a tekercseléssel, akár a működésével kapcsolatban is.
Bioptron 2 lámpa 50Hz-es (az elektronikát tápláló) tápegységének hibája ill. javításának egy lehetséges módja
:oops: Sziasztok! Nem igen vagyok irogatós fajta, de most hogy a tárgyban szereplő lámpát javítgattam elég meglepő dolgot tapasztaltam, gondoltam megosztom veletek. A körpaneljén lévő kis 50Hz-es sima áteresztő tranzisztoros táp olyan elvarázsolt üzemben működik, hogy a kis (valamilyen BC) tranyó kollektorán 38V volt, bázisán a 18V-os zéner, kimenetének ennek megfelelően 17,4V-osnak kell lenni. A kb 40 mA áram, amit standby-ban szolgáltat ez a táp, 1W közeli disszipációt jelent a kis tranyónak (Q2 ha jól emlékszem). Ki is purcant persze, meg a zener is, meg annak a soros ellenállása is, a panel enyhén szenesedett azon a részen.Jólehet azért csinálták így, hogy tudjon a 100V-os hálózati feszültségről is üzemelni, mégis ekkora dilettantizmus "MADE IN SWITZERLAND" jelzés, és igen jó ár mellet meglepett egy kissé. Én úgy oldottam meg a problémát, túl a tranyó és a zener cseréjén, hogy az R28 jelü kis ntk ellenállás helyett egy egy fix 2W-os 470ohm-os ellenállást raktam be, ez disszipálja el a fölös teljesítményt, a zener soros ellenállása 750ohm lett (úgy szét égett az eredeti, hogy nem is lehetett leolvasni). A tranzisztoron így csak kb 2-5V esik. A korrekt eljárás persze a trafó kb 2x9V-ra történő cseréje lett volna (a benne lévő 2x15V), de annyit nem akartam invesztálni. A 2W-os ellenállás elhelyezésénél ügyelni kell arra, hogy ne melegítsen el semmit. Átalakítás után persze a 100V-os hálózatról nem fog működni, de ez kevesek problémája lehet. Ha valaki követné az eljárást azért nem árt meggyőződni arról, hogy a várható legnagyobb terhelés mellett (a 7 szegmens mindegyike világít) is marad a tranzisztoron (kollektor-emiter) legalább 1V. "FONTOS! Olyan fórum téma nevet válassz, ami beszédes, minél pontosabban illeszkedik arra, amivel kapcsolatban írsz. Egy lehetséges jó elnevezés pl: ORION LCD PT26S chassis 17MB12-2, a tápja nem indul Az nem elég, hogy pl: "LG LCD-TV" vagy "HP laptop" és hasonlóak. Illetve érdektelen, nem releváns információt se tartalmazzon a cím! A helytelenül elnevezett topik felfüggesztésre, majd 48 óra után törlésre kerül! Felfüggesztett állapotban nem tudnak mások addig hozzászólni, amíg ki nem javítod a címet. A hibás cím utólagos javítása (48 órán belül) a "Szerkesztés" fülre kattintva végezhető el." Köszönjük a beírást, de a fenti sorokat azért szívleld meg.
Hálózati csatlakozó azonosításában/beszerzési lehetőségében kérnék segítséget.
Sziasztok!
Egy (majdnem) ismerős keresi a képen látható kábelt. Szerintem ez nem 220(230)V-OS csatlakozás, de nem tudhatok mindent... 
Tudja esetleg valaki, milyen "néven" lehetne ilyet találni?
Köszönettel: Kiss Z.

Update: Ahogy írja: "Koszonom a valaszokat es a segitseget! A butoraruhaztol most sikerult a hianyzo kabelt beszereznem."  Innentől pláne nem akarok jobban belefolyni, szerencsére nem az én felelősségem. Ha netán sikerülne választ kapnom tőle, hogy mégis mi a búbánatos.... ez, akkor megosztom.
12 Voltos kapcsoló üzemű táp halogén spot izzóhoz.
Sziasztok! Került hozzám egy egyszerű kapcsoló üzemű táp, olyan hibát produkál terhelve leég R1 pozícióban helyet foglaló ellenállás, mérve minden alkatrész rendben van. Nem tudom mi lehet ezzel.... Kérem valaki segítsen ki. Képen jelöltem melyik ellenállás az, egyébként ez a egyen irányító előtt foglal helyet, elképzelhető hogy zárlatos valamelyik dióda?
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Reduce