Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians

HAMEG HMP4030 4040 POWER SUPPLY UM

METER - USER MANUAL
Type: (PDF)
Size
7.5 MB
Page
48
Category
METER
USER MANUAL
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for similar hameg manual?
Advertisements
Document preview [1st page]
HAMEG HMP4030 4040 POWER SUPPLY UM service manual (1st page)
Preview of HAMEG HMP4030 4040 POWER SUPPLY UM [1st page]
Click on the link for free download!
Document preview [2nd page]
HAMEG HMP4030 4040 POWER SUPPLY UM service manual (2nd page)
Preview of HAMEG HMP4030 4040 POWER SUPPLY UM [2nd page]
Click on the link for free download!
Advertisements
Please tick the box below to get download link:
  • Also known:
    HAMEG HMP-4030 SUPPLY UM HMP4030 4040 POWER HMP 4030
  • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
  • If the site has helped you and you also want to help others, please Upload a manual, circuit diagram or eeprom that is not yet available on the site.
    Have a nice Day!
  • See related repair forum topics below. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!

Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant METER forum topics:
HAMEG HM8011-3 multiméter nem mutatja a polaritást, a "-" hianyzik
Tisztelt kolegák, a címben említett multimáterrel van gondom, nem mutatja a polaritást ami már töbször is tévútra vitt javítás közben. A tényállas a következő: mivel alapossan belemélyedtem a problémába kiderűlt, hogy maga a LED kijelző "-" szegmense OK, beszereztem az ICL7135 ADC-t és az ICL7650 műveleti erősítőt, be is szereltem, de nem vezetett megoldára és most itt kapufa. Mivel a HM8011-1 ás-2-es kapcsolási rajza megvan úgy gondoltam, hogy stimmelni fog. Sajnos, nem stimmel egyik sem. Az a gond, hogy a HM8011-3 kapcsolási rajzát sehol sem találom. Be is tettem a wanted-ba és ha valakinek megvan annak nagyon örülnék, ha megosztaná velem. Üdvözletem és kellemes karácsony mindenkinek
HAMEG HM203-7 szkóp javítás
Sziasztok! Most regisztráltam az oldalon, mert reméltem, hogy segítséget találok itt a fent említett szkóp javításában. Szóval a szkóp típusa HAMEG HM203-7. Nem régen vettem ebay-en. Sajnos az első bekapcsolás után már látszott, hogy beteg a műszer. A jelenség nagyon összetett, de remélem érthetően le tudom írni. Az eltérítések megfelelően működnek, viszont a sugár által rajzolt hullámforma nem stabil. Az ábra szabálytalan időközökben felvillan, aztán eltűnik, hol elmosódik, hol viszonylag éles. A képernyő alsó-felső részén erős párna torzítás látszik, de a képernyő széle felé mozgatva az ábrát teljesen el is tűnik. Az intenzitás csökkentésével stabilabb lesz a megjelenítés, de ekkor sem tökéletes. Nagy intenzítás esetén viszont felerősödik a jelenség, ilyenkor gyakorlatilag nincs folyamatos kép. A fókusz működik, de általában nem lehet tökéletesen éles ábrát beállítani. Kísérő jelenség, hogy a felvillanásokkor pattogás hallatszik a csőből, az árnyékolást levéve halvány, de sötétben jól látható szikrákat lehet látni, amelyek a belső grafit réteg nyakon lévő kezdeténél látszanak. Nem egy helyen keletkezik a szikrázás, hanem véletlenszerű helyeken villan fel az ív. Kis intenzitásnál, amikor viszonylag stabil a kép, a szikrázás nem tapasztaható, nagy intenzitásnál amikor a vibrálás gyakorlatilag folyamatos, a szikrázás is a vibrálásnak megfelelően megszaporodik. Először megmértem az összes multiméterrel mérhető kis feszültséget és szkóppal is ellenőriztem, hogy nincs-e hullámosság. Minden feszültség rendben volt és semmi hullámosság nem volt tapasztalható. Az eltérítő feszültségek is teljesen rendben voltak. Az utóbbi 1-2 napban mértem a nagyfeszültségű részt is. Itt már volt mérhető eltérés. Kb. 100 V-al mértem kisebb értékeket, mint amit a gyári doksiban írtak. Ez az jelenti, hogy a kb. -1900V helyett csak -1800V körüli értéket mértem. Ez a különbség az összes nagyfeszültségnél megvolt, tehát a fókusz, intenzitás, katód feszültségek mind kisebbek voltak kb. 100V-al mint a gyárilag megadott érték. Mivel a nagyfesz táp is szabályozott, először ellenőriztem a szabályzó kört, de nem találtam semmi hibát, látszólag jól működik a szabályzás, de a feszkó mégis kisebb. Arra gondoltam, hogy valami nagyon beterhel és a szabályzó nem tudja kompenzálni, viszont amikor a visszacsatolást megszüntettem, a feszültségek felmentek jócskán a gyári értékek felé. A nagyfeszültségeket is megnéztem szkóppal, hogy azokon látszik-e valami hullámosság, vagy bármi rendellenes dolog, de minden szép síma egyenfeszültség volt. Idáig jutottam és kifogytam az ötletekből. Felmerült az is, hogy maga a cső rossz, de nem tudom elképzelni, hogy a cső milyen hibája tudná az említett jelenségeket okozni? Esetleg találkozott már valaki hasonló hibával? Hol keresgéljek tovább? A kapcsolási rajzokat innét töltöttem le, ha esetleg valaki szeretné tanulmányozni. Előre is köszi a segítséget.
HAMEG HM-203-6 szkóp ellenállás értéke (MEGOLDVA)

Sziasztok!

 

Van egy HAMEG 203-6 oszcilloszkópom, és az R511 ellenállást szeretném kicserélni az időalapot nyújtó panelen, de a gépkönyvben nem találom az értékét (lásd mellékelt ábrán).

Valamelyik fórumtárs tud segíteni ebben?

HAMEG (HM507 oszcilloszkópnál nincs vizszintes eltérítés
Sziasztok!
Tegnap meghalt a HM 507-es szeretett oszcilloszkópom. A képernyő él, az adatok, beállítások láthatóak, de nincs meg a vizszintes "vonal". Talán az időalap halt meg? Tegnap még működött délelőtt, kikapcsoltam, délután bekapcsoláskor már jelentkezett a hiba. Tudna valaki tanácsot adni? Vagy volna, aki ért hozzá, és megjavítaná? Korábban már sok hónapja (talán éve is) az Y1 sugár is meghalt, de a másik megbízhatóan működött, egészen idáig. Teszek fel képet is az előlapról. 
Köszönettel:
Attila
Similar manuals:
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Reduce