Service manuals, schematics, eproms for electrical technicians

KAWAI R100 SM

INSTRUMENT - SERVICE MANUAL
Type: (PDF)
Size
1.7 MB
Page
18
Category
INSTRUMENT
SERVICE MANUAL
If you get stuck in repairing a defective appliance download this repair information for help. See below.
Good luck to the repair!

Please do not offer the downloaded file for sell only use it for personal usage!

Looking for similar kawai manual?
Advertisements
Document preview [1st page]
KAWAI R100 SM service manual (1st page)
Preview of KAWAI R100 SM [1st page]
Click on the link for free download!
Document preview [2nd page]
KAWAI R100 SM service manual (2nd page)
Preview of KAWAI R100 SM [2nd page]
Click on the link for free download!
Advertisements
Please tick the box below to get download link:
  • Also known:
    KAWAI R-100 R100 100
  • If you have any question about repairing write your question to the Message board. For this no need registration.
  • If the site has helped you and you also want to help others, please Upload a manual, circuit diagram or eeprom that is not yet available on the site.
    Have a nice Day!
  • See related repair forum topics below. May be help you to repair.
Warning!
If you are not familiar with electronics, do not attempt to repair!
You could suffer a fatal electrical shock! Instead, contact your nearest service center!

Note! To open downloaded files you need acrobat reader or similar pdf reader program. In addition, some files are archived,
so you need WinZip or WinRar to open that files. Also some files are djvu so you need djvu viewer to open them.
These free programs can be found on this page: needed progs
If you use opera you have to disable opera turbo function to download file!
If you cannot download this file, try it with CHROME or FIREFOX browser.
Translate this page:
Relevant INSTRUMENT forum topics:
Tápegységhiba javításban segítség kellene
Sziasztok Kaptam javításra egy kütyüt, ami 6V.-os belső akksiról üzemel. Ebben a kütyüben van egy külső tápegység forrás is, ami egyben a töltést is szolgálná. Az a hibajelenség, hogy ha csak a külső tápegységről akarom bekapcsolni, az eslő bekapcsoláskor bekapcsol, de ha kikapcsolom, és ismét bekapcsolom, akkor már nem működik. Ilyenkor már a töltésnél sincs smmilyen feszültség. Ha a tápegységet leveszem róla, és pár perc után visszadugom, megint egy bekapcsolásig működik. Milehet az ok? Tibi
Nice SOA2/A vezérlés
Sziasztok,

nem voltam benne biztos, hogy javítási tippként vagy fórumbejegyzésként tegyem fel, de utóbbi lett.
A címben szereplő kapunyitó elektronikából hoztak hozzám 3db-ot javításra. Mivel elég sokat küszködtem vele, mire meglett a megoldás, gondoltam megosztom veletek is, illetve hátha valakinek még jól jön egyszer a jövőben.
Hibajelenség: áram alá helyezve az L1 nagyon gyors ütemben villog, mellé a BlueBus led is hibát jelez vissza. Kézikönyv szerint is BlueBus hiba, kapcsolja ki, majd be. Ha ez nem segít, akkor keresse fel a szervizt. A motort és a rajta lévő forgásjeladót apró darabokra szedtem, képeket mellékelem lejjebb. A forgásjeladó szétszedése után kiderült, hogy egy 10 fordulatú potméter van meghajtva a motorról, áttétellel. Itt hívnám fel az első "felfedezésemre" a figyelmeteket, ha nem a fenti hibakód villog bekapcsolás után, hanem az L8 (motor túlterhelés), akkor az egyik lehetséges probléma, hogy ez a potméter az egyik végállásáig el lett tekerve, és hiába indul el visszafele a motor, a potméter tengelyén elcsúszik a hüvely, amibe beleül, és soha nem fog onnan mozdulni. Ezen kézzel segíteni kell, visszatenni és már megy is tovább. Ezt egy korábbi, ugyanilyen típusú vezérlés javításánál vettem észre.
Visszatérve a jelenlegi problémára: az L1 nagyon gyors ütemben való villogása alapvetően kommunikációs hibát jelez, a hiba jó eséllyel nem az alaplapon belüli kommunikáció hibája, hanem az alaplap és a forgásjeladó között lépett fel. Mivel először nem az alaplapra gyanakodtam, mint hibaforrás, ezért elég sok időt eltöltöttem a forgásjeladó kivesézésével. Odáig jutottam, hogy visszarajzoltam a kapcsolást, így azt is megtaláljátok itt. Egy-két szűrőkondenzátor lemaradt, ettől függetlenül a működés lényegét mutatja. A potméter mellett közvetlenül csücsül egy MCP3201 A/D átalakító, aki az alaplappal SPI buszon kommunikál. Külső jelekkel rá tudtam venni, hogy kommunikáljon, így a következő gyanúsítottam az alaplap lett. A bemeneteket mikroszkóp alatt megnézve láttam, hogy ahol ez a jeladó csatlakozik az alaplaphoz, ott 2db BAV99 (2 soros dióda egy SOT-23 tokban, SMD kód: A7W) meg van repedve. Ezek az SPI vezetékeken fellépő nagyfrekvenciás tüskék elnyomásáért felelősek, nélkülük is működnie kellene a modulnak. Sajnos beletelt még egy kis időmbe, mire rátaláltam a hiba igazi forrására, a busz kommunikációhoz szükséges órajel és chip select vonalak nem közvetlenül az alaplapon lévő mikrovezérlőről mennek ki a jeladóhoz, hanem 1-1 BC817 tranzisztor bázisát kapcsolgatják, kollektoruk felhúzóellenállással +5V-ra van kötve, emitterük GND-re. Az órajel és a chip select is a kollektorokra van kötve. Ez a két tranzisztor is meghalt, kicserélve őket azonnal el is tűnt a hibakód, és már programozni is hagyta magát a vezérlő.
Szívesen várom más fórumtársak tapasztalatait is hasonló vezérlések alkatrész szintű javításáról. Ezek az elektronikák (is) mind olyan flash és eeprom tartalommal rendelkeznek, melyek védve vannak, vagy eleve egyszer írható chipben tárolják, de ha netalán valakinek sikerült hozzájutnia ilyesmihez, szívesen olvasnám a hozzászólásait a hogyan-okról.
К1ЛБ553 -nak melyik a hazai megfelelője ? Megvan: 7400
Sziasztok! A neten találtam 1-2 infót, de inkább bennetek bízom...
Reebok RVIT Futópad terhelve leáll e5 hibával
Sziasztok Elvállaltam sajnos ezt az egyszerűbb futópadot.. Üresen bármeddig hibátlan a működés. De amint terhelve van rövid időn belül E5 hibával hirtelen megáll. Elsőre azt hittem hogy forgórész testzárlat, de sajnos a motor hibátlan. Motorvezérlőn sem találtam hibát. Tulaj elmondása szerint régen 5 perc után jött elő a hiba és fokozatosan rosszabb lett. Motor 180v és terhelve kb 8-900W vett fel. Van valakinek tapasztalata ötlete erről a hibáról?
Similar manuals:
If you want to join us and get repairing help please sign in or sign up by completing a simple electrical test
or write your question to the Message board without registration.
You can write in English language into the forum (not only in Hungarian)!

E-Waste Reduce